View Full Version : Knekkebrød


Alina
24-02-12, 11:53
Er det noen som har en god oppskrift på harde lavkarbo knekkebrød?
Jeg har brukt denne , men har en følelse at det er for mye karbo innhold i de.
2DL SAMMALT RUG GROV
2DL HAVREGRYN
2DL HAVREKLI
2DL SOLSIKKEKJERNER
2DL SESAMFRØ
1DL LINFRØ
1DLKRUSKAKLI
2 TS SALT
7DL VANN.
De er kjempegod. Havregrynet innholder jo mye karbohydrater. De skal forøvrig stå i ovnen på 2 brett i 2 timer i 140 grader.

Dietta
24-02-12, 11:59
Nannahs knekkebrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214&highlight=nannahs+knekkebr%F8d)er supergode :)

Alina
24-02-12, 12:13
Ok de skal jeg prøve..

lilly77
24-02-12, 12:18
De fra nannah er kjempegode. Skal visst bare være 1 karbo pr skive.:-)

Yrla
24-02-12, 13:34
Her er Nannahs og noen til http://www.klikk.no/helse/dinlavkarbo/oppskrifter/article720722.ece

Alina
24-02-12, 18:02
Takk Yrla de var jammen mange gode oppskrifter.
Gleder meg til å prøve..

Alina
03-03-12, 14:09
I Nannas knekkebrød står der at der skal være 50 g kli. Men er det hvetekli eller havrekli?
Jeg har brukt hvetekli.

Dietta
03-03-12, 14:13
I Nannas knekkebrød står der at der skal være 50 g kli. Men er det hvetekli eller havrekli?
Jeg har brukt hvetekli.
Jeg bruker kruskakli jeg..... :)

LineJM
03-03-12, 14:25
Det er minst karbo i hvetekli, men man kan bruke enten eller. Har prøvd begge og synes det blir godt uansett jeg.

Dietta
03-03-12, 15:53
I originaloppskriften til Nannah står det bare kli, men det er kruskakli hun mener. (Står lenger ned i tråden). Kruskakli er den klien med minst karber :)

Alina
03-03-12, 18:53
Takk for svar, prøver kruskakli

Mariann S
03-03-12, 19:35
Takk for svar, prøver kruskakli
Kruskakli kan byttes ut med fibrex (https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=2779385&ref=search) eller sukkrroefiber (http://c-herland.blogspot.com/2010/11/produkt-sukkerroefiber.html), som har veldig lite karber :)

Dietta
03-03-12, 22:54
Kruskakli kan byttes ut med fibrex (https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=2779385&ref=search) eller sukkrroefiber (http://c-herland.blogspot.com/2010/11/produkt-sukkerroefiber.html), som har veldig lite karber :)
Ah, da lærte jeg noe nytt i dag MariannS. Hva pleier du å bruke det til ? (fibrex/sukkerroefiber altså) :D

Mariann S
04-03-12, 10:03
Ah, da lærte jeg noe nytt i dag MariannS. Hva pleier du å bruke det til ? (fibrex/sukkerroefiber altså) :D
Eg brukar det i grove bakverk, som brød og knekkebrød :) Brukar helst ikkje korn, og Fibrex/sukkerroefiber byttes likt med kruskakli.

Alina
04-03-12, 14:48
Du hadde mange gode oppskrifter på bloggen din Mariann, der skal jeg prøve en del.

Mariann S
04-03-12, 15:35
Du hadde mange gode oppskrifter på bloggen din Mariann, der skal jeg prøve en del.
Takker og prøv i vei :)