View Full Version : Quinoa mel


zitapus
03-03-12, 16:27
Hvordan bruker man det?

Kan man erstatte hvetemel/spelt med det?

Fordeler og ulemper?

Opplys meg!

kamp
03-03-12, 17:16
Kommer an på hva du skal bruke det til.. Har en litt spiss smak. Har nokså likt karbo innhold som hvete men inneholder nok mer næring.

Har brukt det i glutenfri brødbakst tidligere..

zitapus
03-03-12, 17:24
Ok, tenkte jeg kunne prøve å bake brød med det i stedet for spelt.

Mannen min går på primal blueprint så han kan ikke spise kornprodukter, men til nød quinoa. Tviler på at han kommer til å spise så mye av det, men greit at han kan smake.
Kh innehold er ikke så nøye med, ikke for min og ungenes del hvertfall.

Kan man bytte ut lik mengde som spelt eller bør man justere andre ting i oppskriften?

Evt kan jeg blande med mandelmel, men det er så dyrt så jeg er litt gjerrig på det (ikke det at quinoamelet er så billig da....)

smgj
03-03-12, 17:48
Obs - sjekk at familiemedlemmene tåler quinoa da... Jeg trodde jeg skulle bytte couscous med quinoa og fant ut at det ikke fungerte... Ble skikkelig dårlig i magen av det.

Yrla
03-03-12, 19:35
mel av nøtter er billig på iherb.com

LineJM
03-03-12, 22:06
Har bare spist puffet quinoa til frokost på ferie i Peru, men det var forbausende mettende og satt lenge i. Hadde ikke noe problemer med magen.

zitapus
04-03-12, 10:14
Jeg prøvde å bytte ut halvparten av speltet med quinoa mel og halvparten med mandelmel. Fungerte superfint, brødet ble litt "løst i fisken", men ikke værre enn at man kan skjære skiver.

Kanskje dette er løsningen til å lage brød som smaker som brød?

(og ingen har fått vondt i magen enda)