Mat for sjelen
10-03-12, 12:05
Dette er favoritt middagen til eldstejenta vår. Hver bursdag må jeg lage dette til henne :-)
Oppskriften er fritt inspirert av en rett som serveres på Café Opera i Bergen...
Oppskrift
ca 500 gram rensede reker
3 dl kremfløte
3 ts tørket dill evt. fersk
2 - 3 hvitløksbåter - finhakket
salt
ost til gratinering
Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne. Smak til med salt.
Fordel rekene i 4 små ildfaste former (Créme Brûlée former f. eks).
Hell over fløtesausen.
Ha på litt ost.
Gratiner formene i ovnene ved 225 grader i ca 10 min - til osten er gylden og fin...
Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød.
Oppskriften er fritt inspirert av en rett som serveres på Café Opera i Bergen...
Oppskrift
ca 500 gram rensede reker
3 dl kremfløte
3 ts tørket dill evt. fersk
2 - 3 hvitløksbåter - finhakket
salt
ost til gratinering
Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne. Smak til med salt.
Fordel rekene i 4 små ildfaste former (Créme Brûlée former f. eks).
Hell over fløtesausen.
Ha på litt ost.
Gratiner formene i ovnene ved 225 grader i ca 10 min - til osten er gylden og fin...
Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød.