View Full Version : Hva er din favorittmiddag som du har oftest?


Yrla
15-03-12, 18:51
Skriv oppskrift, noen trenger variasjon her:)

Idamor
15-03-12, 18:58
Nakkekoteletter i estragonsaus er min store favoritt!
http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/11/nakkekoteletter-i-estragonsaus.html

Til fire personer

6 nakkekoteletter

salt & pepper

estragon

smør til steking


Saus:

smør

sjalottløk

litt vann

3 dl fløte

1 ss sennep

1/2 ss dijonsennep

2 ts soyasaus

salt & pepper

2 ts tørket estragon
__________________________________________________ _____________________________

Del nakkekotelettene i to, og krydre dem med salt, pepper og estragon. Stek dem på begge sider i smør i en panne.

Ta ut nakkekotelettene av pannen og legg dem til siden.

Ha mer smør i pannen og stek finhakket sjalottløk til den er blank og myk.

Ha litt vann i pannen sammen med løken, og la det koke til mesteparten av vannet har fordampet. Hell fløten i pannen, tilsett sennep, soyasaus og estragon. Legg nakkekotelettene i sausen, og la koke i noen minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Server for eksempel med kokt brokkoli.

akas
15-03-12, 19:06
Ovns-stekt laks
Laksefilet
Fetaost
Creme Fraiche
Soltørkede tomater
Salt + pepper

Mos fetaost og hakk de soltørkede tomatene. Bland sammen feta, cf, tomat, salt og pepper.
Fordel røra på laksefileten. Inn i ovn på 2000 i ca 20 min.

Jeg har surret spinat til.

Rin
15-03-12, 19:07
"Crack slaw" (http://lavkarbosaurus.wordpress.com/2012/03/12/crack-slaw/) - kål/kjøttdeig med sesamolje og krydder, nammis!

akas
15-03-12, 19:09
Ovns-stekt laks
Laksefilet
Fetaost
Creme Fraiche
Soltørkede tomater
Salt + pepper

Mos fetaost og hakk de soltørkede tomatene. Bland sammen feta, cf, tomat, salt og pepper.
Fordel røra på laksefileten. Inn i ovn på 2000 i ca 20 min.

Jeg har surret spinat til.
Jeg glemte å skrive at man kan variere ved å bytte ut de soltørkede tomatene med hakkede oliven eller med pesto. Litt hvitløk i er heller ikke feil! :rolleyes:

kamp
15-03-12, 20:15
http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Fjærkre/Kylling/Ovnsstekte-kyllinglår-med-rosmarin-og-sitron

Lager det med timian og lime :)

Tar maks 40 minutter med små lår :)

nellie
15-03-12, 20:21
"Crack slaw" (http://lavkarbosaurus.wordpress.com/2012/03/12/crack-slaw/) - kål/kjøttdeig med sesamolje og krydder, nammis!
Signerer den! Magisk.

Yrla
15-03-12, 20:30
å himmel, disse forslagene hørtes veldig gode ut. Tusen takk.

nellie
15-03-12, 20:37
Jeg spiser veldig sjeldent samme rett mer enn en gang i måneden..
Er veldig glad i laks med fetakrem da!:) (creme fraiche og fetaost rørt sammen + litt rødløk)

Siljenh
15-03-12, 21:31
Jeg har absolutt dilla på Lines røsti"poteter" http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47125.

Disse bruker jeg som tilbehør til alt mulig av kjøttmiddager. Forrige helg var vi på hytten hos mamma. Da ble det grillede koteletter i grillhytta med røsti"poteter" og salat. Fantastisk!

smgj
15-03-12, 21:40
Jeg spiser veldig sjeldent samme rett mer enn en gang i måneden..
Er veldig glad i laks med fetakrem da!:) (creme fraiche og fetaost rørt sammen + litt rødløk)
Vi lager en variant av denne:
Ovnsstekt laks med "gresk" fetakrem
Legg en pose spinat i en ildfast form
Legg laksefileter på toppen
Hell over en blanding av 1 bit fetaost + en boks CF + grovhakket soltørket tomat og steinfri sorte oliven

Stek i ovn til laksen er ferdig og ostekremen såvidt begynner å få farge.

*nammis*

Mariann S
15-03-12, 21:42
Biffsnadder med rømmesaus.


http://1.bp.blogspot.com/-nD7wsbmzl2c/TsguiQa1nWI/AAAAAAAAF0w/zzmA8gNsdNk/s320/0045+biffsnadder.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-nD7wsbmzl2c/TsguiQa1nWI/AAAAAAAAF0w/zzmA8gNsdNk/s1600/0045+biffsnadder.JPG)
Type kjøtt: Biff mørbrad.
Har du to steikepanner, bruk 2 :)
På den eine steiker du sjampinjong,
eller annen sopp om du har.
På den andre steikepanna steiker du kjøttet
i terningar. Pepre litt til og begynne med,
og salte først når kjøttet har fått steike'skorpe'.


Når soppen er ferdig, brunar du paprika og løk
i store bitar.
Legg kjøtt og paprika løk på tallerkenen...
gi soppen ei rask runde i steikepanna.
Ha pitte litt smør i steikepanna du steikte kjøttet
i, hell oppi ei boks rømme.... la dette putre ett par
minutt og smake til med pepper.
Ha soppen på tallerkenen og hell over rømmesaus.


Mmmmmmm rømmesausen blir so god på denne
måten....... klarer ikkje å gi meg før den er spist opp ;)

http://mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/11/biffsnadder-med-rmmesaus-lavkarbo.html

Rioja
15-03-12, 21:47
Bacon-cheesburger-casserole!!!
http://www.mineoppskrifter.no/bacon-cheeseburger-casserole-%e2%80%93-lavkarbo/

arnakristin
15-03-12, 21:51
Hei,
Vi har en del samletråder her på forumet som er ment for inspirasjon
:
Den store grillmat-tråden (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32781) -samletråd
Tips til middag med kjøttdeig (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4291) -samletråd
Tex Mex mat (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26402) -samletråd
Tapaz og Meze (samletråd) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23338)
Thai mat (og andre asiatiske retter) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26428)-samletråd
Den store pizza-tråden (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=20800) -samletråd
Din beste fiskeoppskrift (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38415)-samletråd
Grønnsaksretter og –tilbehør til middag (samletråd) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41569)

Victory
15-03-12, 22:44
Laks er nevnt i endel varianter her. Min laksefavoritt er i folie krydret med salt, pepper, dill og hvitløkspulver.
Enten steke den med philadelphia på (pepper og vårløk er best) og ha brokkoli ved siden.
Eller uten philadephia og heller ha tatziki ved siden. :)

Evt noe helt annet: Gerds nyyyydelige løvstek:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50319
Jeg pleier og ha de med ost, ringer av rødløk, tomatskiver, agurk og salatblad og tatziki. Og paprika. Snadder. :)

synsegulla
17-03-12, 08:58
For en god tråd. Er ny her så jeg har ikke noen bestisoppskrift enda, men kanskje kommer det en om en stund?

Titti
17-03-12, 15:05
Her var det mye snadder. :sikle: