View Full Version : Syltetøy med tagatose


elien
18-03-12, 18:45
Jeg har en mage som tåler all kunstig søtning, å hu som driver den lokale Sunkost vet også det. Å sist jeg var innom fikk jeg med meg et Rips og Blåbærsyltetøy søtet med tagatose. Jeg syntes det smakte kjempegodt, smaken kunne nesten minne om barndomens smak av solbær. Det var ikke så stort glass, så det forsvant på noen dager, å var spesielt godt på Cottage cheese:p

Elin

Yrla
18-03-12, 22:37
jeg skulle ønske jeg fikk slikt syltetøy også:) og nøttepålegget, og sjokoladene

elien
18-03-12, 23:17
Jeg trodde det var noe som skulle inn i butikken, men kan gå innom butikken i morgen å høre

Elin

Furine
18-03-12, 23:22
Damhert, som sel sjokoladepålegget med tagatose (smakar som nugatti), sel også syltetøy med tagatose. Eg har sett dei i Belgia i alle fall. Sjekk ut damhert.be (finst på engelsk)

Mariann S
18-03-12, 23:50
Eg lagar syltetøy med tagatesse sjøl, kjempelett og fort gjort.
400 g bær og ca 20 g tagatesse. Koke nokre minutt og ferdig :)
Sunkost her i bygda selger syltetøyet som er søta med tagatesse, men det blir mykje billigare å lage sjøl.

Yrla
18-03-12, 23:56
smelter sukrinen om man bruker det mon tro? eller blir det bare knasing?

Mariann S
19-03-12, 00:01
smelter sukrinen om man bruker det mon tro? eller blir det bare knasing?
Eg laga med sukrin tidligare og kan ikkje huske noke knasing :)
Eg blanda med litt splenda også då - 50 g sukrin og 0,25 dl splenda på 400 g bær.

Yrla
19-03-12, 08:15
Eg laga med sukrin tidligare og kan ikkje huske noke knasing :)
Eg blanda med litt splenda også då - 50 g sukrin og 0,25 dl splenda på 400 g bær.så bra, da funker det-takk

elien
20-03-12, 20:04
Damhert, som sel sjokoladepålegget med tagatose (smakar som nugatti), sel også syltetøy med tagatose. Eg har sett dei i Belgia i alle fall. Sjekk ut damhert.be (finst på engelsk)

Detr var Damhert jeg fikk, å det var noe som var på vei inn til butikken. Det var også med andre bær, men jeg husker ikke hvilke. Det sko også komme sjokoladepålegg i samme merke. Å det hadde jeg før jul så det vet jeg smaker godt:p

Elin

Alynna
20-03-12, 23:31
Sukrin funker, ja. Ikke noe knasing. Stalltips: bruk litt fiberhusk som fortykningsmiddel, syltetøyet blir for rennende ellers, når man ikke bruker sukker.

Du kan lage syltetøy på 2 minutter ved å nuke en kopp frosne bær i microen, røre i søtning og bittelitt fiberhusk. Ikke ta for mye, husk at det tar tid for den å "stivne".

Sukrinsyltetøyet smaker ikke godt nylaget, men etter litt tid i kjøleskapet kamufleres kuldesmaken litt bedre. Jeg bruker Tagatesse nå om dagen.

Mariann S
20-03-12, 23:56
Sukrin funker, ja. Ikke noe knasing. Stalltips: bruk litt fiberhusk som fortykningsmiddel, syltetøyet blir for rennende ellers, når man ikke bruker sukker.

Du kan lage syltetøy på 2 minutter ved å nuke en kopp frosne bær i microen, røre i søtning og bittelitt fiberhusk. Ikke ta for mye, husk at det tar tid for den å "stivne".

Sukrinsyltetøyet smaker ikke godt nylaget, men etter litt tid i kjøleskapet kamufleres kuldesmaken litt bedre. Jeg bruker Tagatesse nå om dagen.
Bruker aldri noke som fortykning, og syltetøyet er ikkje flytande.
Rør mens du kokar og avkjøler syltetøyet, og det blir passe tjukt.