Her (http://www.dagbladet.no/2012/04/19/tema/god_torsdag/helse/21200689/) er det 29 alternativer til sukker - altså noe for enhver smak :)
Interessant, men jeg skjønner ikke kriteriene for å kalle et produkt kunstig eller naturlig... ?
21. Hvitt sukker (Kunstig)
Egenskaper: Hvitt sukker er en kraftig raffinert sukkertype utvunnet fra sukkerrør.
<snip>
26. Xylitol (Kunstig)
Egenskaper: Sukkeralkohol som ofte utvinnes av sevje fra bjørk eller andre treslag.
<snip>
30. Galaktose (Naturlig)
Egenskaper: Galaktose forekommer som en del av laktose og blir ofte kalt for «hjernesukker.» Galaktose er nødvendig for at nervesystemet skal fungere. Finnes ikke i fri form.
Ja, finnes det kriterier? Det står vel feil bare siden Xylitol regnes vanligvis som et naturlig søtningsmiddel. At galaktose er naturlig kan sikkert diskuteres siden det er isolert fra laktose.
Er dette det nye som vil erstatte aspartam? http://www.neotame.com/faq.asp (http://www.neotame.com/faq.asp)
forresten, den er visst bitter.