Noen som vet om man tar en dessert i uken inneholdende karbohydrater(tilsvarende 50-60 karbs), vil man da falle ut av ketose og hvor lang tid vil det ta å komme i ketose igjen? Dersom man feks tar et måltid med 60g karbs og så spiser proteiner og fett igjen, åssen kalkulerer man ketosen? skal man spise under 14% hele tida for å holde seg der? hvor mange timer tar det før man er i ketose etter man har spist?
Det er ekstremt varierende fra person til person..
Jeg kan spise 30g Karb til frokost og være i ketose før lunsj.
Så det er altså likegreit å spise et måltid karbs om dagen og så gå til proteiner og fett resten av dagen?
Kommer helt an på hva slags liv du lever. Sitter du stille mesteparten av dagen vs lever et aktivt liv. Kommer unna med litt mer med sistnevnte.
Svar: Drit i det - kort og konsist.
Ketose har NULL betydning. Hvorfor? Tenk deg følgene. Du er 160 høy og veier 70 kilo. Du skal ned i vekt og spiser lavkarbo. Men vekta står bom stille, eller øker - selv om stixen viser du er i ketose? Om du spiser for mye energi, og mesteparten er fett, eller enda bedre, fra Kokosfett, så vil stixen gi utslag fordi du forbrenner fett - men du kan likevel spise for mye energi i forhold til mengden du bruker.
Og motsatt: Jeg løp 15 km pr dag, spiste mye fett, og stixen var hvit, selv om alt kroppen forbrant var fett - og ketoner. Det var ikke nok ketoner igjen til å vises i urinen, fordi musklene måtte ha mer energi enn fettet kunne gi - og da er ketoner det beste.
På samme måte kan du spise høykarbo og ha masse ketoner i urinen. Det viser kun om du forbrenner mye fett - og spes mellomlange fettsyrer.
Så derfor - kutt ut tanken. Du vil ALLTID forbrenne en blanding av fett og sukker - kroppen er laget sånn, du kan ha en trøblete sukkerforbrenning, men 50 - 60 gram vil kroppen lagre inn i muskler og lever. Du vil ha forhøyet insulin om du er resistent, men en sånn mengde vil uansett ikke "ødelegge" noe som helst.