View Full Version : Trulli hvitvin
Jeg har sverga til Trulli hvitvin på grunn av 0,3gr sukker pr liter. Nå så jeg på sidene dis at det står at 75 cl flasken har 0,3gr sukker mens det for kartongen står at det er 3gr pr liter...:confused:
Jeg har nå skrevet til de for å se hva som er det riktige tallet. Oppdaterer med en gang jeg får svar!
Raskt svar fra Vinmonopolet:
"Heisann Milena!
Sukkerinnholdet som er oppgitt på våre hjemmesider skal være riktige. Grunnen til at det er forskjellig sukkerinnhold i 3L og flasken er at disse ikke inneholder nøyaktig samme vin selv om det fremstår sånn. Jeg skjønner godt at dette er forvirrende, men det er slik på flere viner.
Dersom du må være forsiktig med sukkeret bør du derfor holde deg til Trulli flaske, og ikke 3L.
Ha en fortsatt fin dag J"
Får holde meg til flasker jeg da, selv om det blir stress å drasse tre flasker med seg på hytta...
3 gram restsukker pr liter vin er jo heller ikke mye, men det må du selv vurdere.
Ellers er det jo flere hvitviner med lavt restsukkerinnhold og jeg vil tro at de også er på boks. Har ikke det lokale polet de inne, så er det bare å få de til å bestille til deg (eller bestille selv på hjemmesidene deres).
Fint at du fikk svar, forresten :)
3 gram restsukker pr liter vin er jo heller ikke mye, men det må du selv vurdere.
Ellers er det jo flere hvitviner med lavt restsukkerinnhold og jeg vil tro at de også er på boks. Har ikke det lokale polet de inne, så er det bare å få de til å bestille til deg (eller bestille selv på hjemmesidene deres).
Fint at du fikk svar, forresten :)
Ja forsåvidt er jo 3 gr sukker pr liter helt ok. Ja, må nok overveie om jeg gidder bære flaskene eller om jeg tar kartongen.
Photobscura
31-07-12, 09:41
Grunnen til at det er forskjellig sukkerinnhold i 3L og flasken er at disse ikke inneholder nøyaktig samme vin selv om det fremstår sånn.
Jøss! :_oy:
Jøss! :_oy:
Syns og det hørtes helt jøss ut. Jeg trodde det var kommafeil det gikk i. Er fortsatt ikke helt overbevist... Men som gracella sier så er jo ikke 3gr så gale det heller:o
Photobscura
31-07-12, 09:50
Syns og det hørtes helt jøss ut. Jeg trodde det var kommafeil det gikk i. Er fortsatt ikke helt overbevist... Men som gracella sier så er jo ikke 3gr så gale det heller:o
Jeg kan liksom ikke helt forstå hvordan det kan være sånn at vinen i flaska ikke er den samme som i kartongen dersom navnet (samt årgang, distrikt etc) er det samme. Sånn føler jeg man som forbruker burde vite. :rolleyes:
Jeg kan liksom ikke helt forstå hvordan det kan være sånn at vinen i flaska ikke er den samme som i kartongen dersom navnet (samt årgang, distrikt etc) er det samme. Sånn føler jeg man som forbruker burde vite. :rolleyes:
Den der stusset jeg også på... :forvirret
Kanskje dette (http://www.dagbladet.no/2011/02/10/tema/dagbladets_vinanmeldelser/mat_og_drikke/mat/vin/15387588/) kan gi noen svar??
Sukker og svovel
Vin framstår som billigere tappet i treliters plastposer enn på glassflaske.
I utgangspunktet kan det være samme årgang og samme druesammensetning.
Forskjellen er at vinen som skal oppbevares i plast, har fått tilsatt mer svovel og mer sukker.
Samtidig vet vi at modning av vin på glassflasker er forskjellig fra det som skjer i plast.
Prøv å drikke Cola i glassflaske og sammenlikn med det som er i plastflaskene. De aller fleste vil velge glassflaske-varianten.
Viner tappet i plast kan ha en litt annen druesammensetning enn tilsvarende vin på flaske.
Men minst 85 prosent av vinen er fra druen i navnet eller den druen som vinreglene for området tilsier.
De øvrige 15 prosent kan være rester fra annen produksjon.
Vi har sett at flaskevarianten har vært endruevin, mens søstervinen i plast har fått påfyll av en annen drue.
Best på flaske
Det er derfor ingen overraskelse at samme vin på flaske får flere poeng i blindtester enn den tilsvarende i plast og boks.
Flaskevinen er mer elegant, mer spennende og rett og slett bedre enn den tilsvarende tappet fra boksen.
Gjør gjerne blindtester med familie og venner. Dere risikerer å få noen aha-opplevelser og helt nye vaner.
Antakelig vil dere oppdage at ryktet om vinsnobberi i testene som publiseres i vinspaltene, er sterkt overdrevet.
Etterspørselen etter vin i plast og boks har økt. Tendensen nå er at de litt bedre vinene tappes i tolitere.
At de beste ikke er blant bestselgerne, skyldes trolig jakten på hverdagsvinen, og at folkesmaken har en tendens til å være vanefylt og smittsom.
teleslynga
31-07-12, 10:35
Jeg tror jeg bare vil fortsette å velge gode viner jeg liker og drite i sukkerinnholdet, får heller nøye meg med ett glass...
Jeg tror jeg bare vil fortsette å velge gode viner jeg liker og drite i sukkerinnholdet, får heller nøye meg med ett glass...
Enig! Drikker så sjelden at de få gangene jeg drikker, skal det være fordi det smaker godt, ikke pga sukkerinnholdet!:)
Vil jeg bli full i en fei, er Baccardi og cola zero et bedra alternativ uansett!;)
Det er mange år siden jeg lærte at pappvinen ikke er den samme som på flaske. Jeg trodde det var noe alle visste? :confused:
Jeg kan foresten helt fin drikke vin fra flaske, men drikker jeg samme fra papp så blir jeg skikkelig drita og sjuk...
Jeg hadde jo ikke peiling om dette:)! Tror nok ikke 3gr sukker pr liter hadde avskrekka meg fra å drikke fra kartong, men hvis det er så mye forskjell på vinen... Jeg liker jo Trulli veldig godt.
Photobscura
31-07-12, 21:48
Tre gram sukker per liter er jo fortsatt ganske lite. Jeg har en slags øvre grense på 5 gram, men er ikke überstreng på det, når jeg er ute så bestiller jeg bare ordinær rødvin eller tørr hvitvin, jeg vet såpass som at jeg kjenner på smaken om den er søtere enn hva jeg tåler.
Om du får i deg tre gram sukker på en liter, så er du nok uansett såpass pære at du sikkert blåser i det uansett. :p
Jeg kan liksom ikke helt forstå hvordan det kan være sånn at vinen i flaska ikke er den samme som i kartongen dersom navnet (samt årgang, distrikt etc) er det samme. Sånn føler jeg man som forbruker burde vite. :rolleyes:
Det er nesten lureri.. Da burde jo en av de hatt et annet navn.
Det er nesten lureri.. Da burde jo en av de hatt et annet navn.
Ikke dersom det er "gjengs" å gjøre denne endringen mellom papp og flaske for alle produsenter. Da er det heller folkeopplysning om forskjellen mellom papp og flaske som mangler, synes jeg. (Ikke at det er noen big deal verken saksmessig eller karbohydratmessig. Skal man drikke så er gjerne alkoholen det største forbrenningsproblemet uansett... heller enn 2,7g karbohydrater i differanse på en liter... synes jeg. ;))
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.