FrkMarge
21-09-12, 22:05
Jeg spør her jeg siden siden dette er helseorientert, selv om det ikke er lavkarborelatert. (Bare positivt om det er lavkarbo i tillegg til melkefritt da :))
Min svært kresne, 9 år gamle sønn skal utredes for laktose- og gluten- intoleranse. I første omgang skal han ikke ha melk i noen uker.
Dette er jo i utgangspunktet greit, men det er iferd med å gå opp for meg at ALT vi spiser inneholder melk i en eller annen form.
Han er som sagt veldig kresen og har i utgangspunktet hatt et veldig snevert utvalg av matvarer han har likt og 95% av det inneholder melk. Nå tester vi ut alt mulig for å få ham til å spise andre ting, men det blir jo dyrt, siden det faktisk er en del han overhode ikke vil spise.
... Han smaker i allefall - det er jo fremskritt....
Men jeg trenger tips om hvordan man lager mat uten meieriprodukter. I morgen er det lørdag og for oss er det fast tacodag. Hans taco består alltid av tortillas eller tacoskjell med ost, salat og paprika.
Taco uten ost er jo ikke taco!
Ellers liker han mozarellapizza, men uten mozarella...?.
Han liker pølser, men ikke rent kjøtt (i noen form omtrent)
Han liker fiskepudding, fiskakaker, fiskegrateng og fiskeboller (særlig i hvit saus), men ikke ren fisk.
Han liker blomkålsuppe og tomatsuppe, men begge disse har melk.
Han liker servelat, men ikke skinke eller andre kjøttpålegg (har prøvd de fleste)
:(
Vi har hele tiden hatt ganske streng poecy på søte pålegg og har sjelden nugatti, syltetøy osv i hus, men er det noe annet igjen nå???
Jeg har alltid laget middager og brukt fløte, melk og smør som smaksforsterker og ingrediens, både i kjøttkaker, kjøttboller, sauser, fiskekaker, desserter, potetretter... i nesten alt!!! I allefall alle de tingene han liker...
Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg lager mat uten å "høyne" den men fløte og smør.
Kan dere hjelpe meg? Jeg begynner å få fryktelig dårlig selvtillit på dette her. Jeg som alltid har vært "flink til å lage mat":nedfor:
Det jeg trenger er oppskrifter, tips til vanlige matvarer og snop, tips om erstatningsprodukter, linker til nyttige nettsteder og nettbutikker, tips om dagligvarebutikker i Bergen med STORT utvalg av spesialvarer osv... Går meg helt vill her. I dag følte jeg at jeg bare soste rundt i butikken på måfå... aner ikke hva jeg kan kjøpe, og når jeg tror jeg har en god idé så viser det seg ofte å være melk i det også... :veitikke:
Min svært kresne, 9 år gamle sønn skal utredes for laktose- og gluten- intoleranse. I første omgang skal han ikke ha melk i noen uker.
Dette er jo i utgangspunktet greit, men det er iferd med å gå opp for meg at ALT vi spiser inneholder melk i en eller annen form.
Han er som sagt veldig kresen og har i utgangspunktet hatt et veldig snevert utvalg av matvarer han har likt og 95% av det inneholder melk. Nå tester vi ut alt mulig for å få ham til å spise andre ting, men det blir jo dyrt, siden det faktisk er en del han overhode ikke vil spise.
... Han smaker i allefall - det er jo fremskritt....
Men jeg trenger tips om hvordan man lager mat uten meieriprodukter. I morgen er det lørdag og for oss er det fast tacodag. Hans taco består alltid av tortillas eller tacoskjell med ost, salat og paprika.
Taco uten ost er jo ikke taco!
Ellers liker han mozarellapizza, men uten mozarella...?.
Han liker pølser, men ikke rent kjøtt (i noen form omtrent)
Han liker fiskepudding, fiskakaker, fiskegrateng og fiskeboller (særlig i hvit saus), men ikke ren fisk.
Han liker blomkålsuppe og tomatsuppe, men begge disse har melk.
Han liker servelat, men ikke skinke eller andre kjøttpålegg (har prøvd de fleste)
:(
Vi har hele tiden hatt ganske streng poecy på søte pålegg og har sjelden nugatti, syltetøy osv i hus, men er det noe annet igjen nå???
Jeg har alltid laget middager og brukt fløte, melk og smør som smaksforsterker og ingrediens, både i kjøttkaker, kjøttboller, sauser, fiskekaker, desserter, potetretter... i nesten alt!!! I allefall alle de tingene han liker...
Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg lager mat uten å "høyne" den men fløte og smør.
Kan dere hjelpe meg? Jeg begynner å få fryktelig dårlig selvtillit på dette her. Jeg som alltid har vært "flink til å lage mat":nedfor:
Det jeg trenger er oppskrifter, tips til vanlige matvarer og snop, tips om erstatningsprodukter, linker til nyttige nettsteder og nettbutikker, tips om dagligvarebutikker i Bergen med STORT utvalg av spesialvarer osv... Går meg helt vill her. I dag følte jeg at jeg bare soste rundt i butikken på måfå... aner ikke hva jeg kan kjøpe, og når jeg tror jeg har en god idé så viser det seg ofte å være melk i det også... :veitikke: