View Full Version : Kokosolje-klump


Dilly
28-11-12, 20:52
Jeg lurer på om dette er en grei sak å kjøpe i Danmark? Brukes som delfiafett kanskje? Eller til andre ting?

http://img5.imageshack.us/img5/8643/palme.jpg

Moogie
29-11-12, 00:23
Regner med den er lik norske delfia fet? Eller? Da er det jo like dårlig kvalitet. Jeg ville heller kjøpt på helsekost eller iHerb ;)

Gerd
29-11-12, 07:36
Ser ut som det er det samme som delfiafett ja.
Kan fint bruke til baking.

Mener Lindberg "friskmeldte" delfiafett for noen år tilbake. (ikke skyt meg om jeg tar feil :p)

Uansett så ser jeg ikke faren med å bruke litt en gang i året ;) Å bruke cocosa i baking, syns jeg blir dyrt.

smgj
29-11-12, 08:45
Det har jeg også stusset på. Siden kokosfett i all hovedsak er mettet fett (91%mettet + 6%enumettet og 3%flerumettet) så burde det være begrenset hvor mye galt en ikke ideell framstillingsprosess skal kunne gjore med det. Det er såvidt jeg kan forstå de 9 prosentene av en- og flerumettet fett som blir herpet?

Såvidt jeg forstår så er "herpingen" i delfiafett og annet billig kokosfett en hydrogeneringsprosess.

Dette skriver wikipedia

RBD coconut oil can be processed further into partially or fully hydrogenated oil to increase its melting point. Since virgin and RBD coconut oils melt at 76 °F (24 °C), foods containing coconut oil tend to melt in warm climates. A higher melting point is desirable in these warm climates, so the oil is hydrogenated. The melting point of hydrogenated coconut oil is 97–104 °F (36–40 °C).
In the process of hydrogenation, unsaturated fats (monounsaturated and polyunsaturated fatty acids) are combined with hydrogen in a catalytic process to make them more saturated. Coconut oil contains only 6% monounsaturated and 2% polyunsaturated fatty acids. In this process, some of these are transformed into trans fatty acids (http://en.wikipedia.org/wiki/Trans_fatty_acids).[citation needed (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Citation_needed)]
http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut_oil#Composition_and_comparison

Så jeg ville vel ha sagt at man må vurdere de potensielle trans-fettsyrene opp mot pris og den mengden man bruker.

Selv er jeg smørmenneske, så når jeg bruker kokosolje (sjelden) så kjøper jeg den dyre.

Chamomilla
29-11-12, 12:55
Jeg kjøper bokser på iherb med over 900 g oppi. Det får jo ned kiloprisen en smule. F.eks. jarrow formula. Om det er prisen man vil få ned. En annen ting er at om man lager noe til andre som ikke er så vant til kokos-smaken som er i de kaldpressede oljene så ender man fort opp med å spise mesteparten selv.. Delfiafettet er jo mye mer nøytral på smak og dermed mer egnet om man vil glede seg over noe sammen med andre (for en gangs skyld.. :o ). Men jeg kjenner at jeg stoler ikke helt på det delfia-fettet.. :o
Interessant om fedon friskmeldte det.

Liiiil
06-12-12, 16:47
Kokosnøttolje er et fantastisk produkt. Her er en noen eksempler på hva kokosnøttolje kan brukes til: http://gomestic.com/gardening/five-great-uses-for-coconut-oil/

På iherb kan du kjøpe billig og god kokosnøttolje.

Dilly
06-12-12, 16:59
Ja ja.. nå har jeg vært i Danmark, men det ble ingen kokosfettklump denne gang. Jeg holder meg vel til cocosaen :)