View Full Version : Øldampa kylling
Øl-dampa kylling
1 stk rå kylling
Krydder/marinade etter ønske. ( Jeg brukte hjemmelaget cajun-krydder)
-La kyllingen marineres i 1 døgn, kaldt.
Sett ovnen på 150/160 grader
1 boks øl, halvfull
Tre kyllingen over ølboksen. Settes i en stødig form.
Dekk med aluminiumsfolie
Sett i ovnen, nederst.
Langsteke i 2,5- 3 timer
ta gjerne av folien de siste 30-40 minuttene.
Serveres med sellerifries og salsa.
*Dette er noe av den mest saftige og møre kyllingen jeg noen gang har spist.
Hverken smaker eller lufter øl.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3584&albumid=615&dl=1358364639&thumb=1
(bildet lånt på nett)
Øl-dampa kylling
1 stk rå kylling
Krydder/marinade etter ønske. ( Jeg brukte hjemmelaget cajun-krydder)
-La kyllingen marineres i 1 døgn, kaldt.
Sett ovnen på 150/160 grader
1 boks øl, halvfull
Tre kyllingen over ølboksen. Settes i en stødig form.
Dekk med aluminiumsfolie
Sett i ovnen, nederst.
Langsteke i 2,5- 3 timer
ta gjerne av folien de siste 30-40 minuttene.
Serveres med sellerifries og salsa.
*Dette er noe av den mest saftige og møre kyllingen jeg noen gang har spist.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3584&albumid=615&dl=1358364639&thumb=1
(bildet lånt på nett)
:sikle: Ølhunder som sambo og jeg er; denne er god, ja!
Og jeg skal prøve den med vann. ;)
Og jeg skal prøve den med vann. ;)
NEINEINEI, Bønna må bruke øl:ja::D
NEINEINEI, Bønna må bruke øl:ja::D
I følge Gerd så slipper jeg å bruke øl. :D
Qluet er at kyllingen skal dampes innenefra. Vann kan trygt brukes :D
Men øl har jo en magisk greie overfor kjøtt. I stedet for vann ville jeg ha brukt farris. Man får nesten samme effekten da.
Det kyllingbildet har gitt meg problemer i hele dag. Jeg går krokrygget og tørker tåer i ett sett. Har altfor livlig fantasi tror jeg :eek:
"Ølhøne" heter det her i huset.... Vi tok bilder av hele prosessen, skal se Åsen føggel'n ser ut etter at boksen er trukket ut! *ler enda*
Denne laget jeg i går, men da med Farris slik som Kanutten foreslo for å erstatte ølet. Den blei ikke saftig. :nei:
Kanskje ølet har noe å si for resultatet likevel?
Denne laget jeg i går, men da med Farris slik som Kanutten foreslo for å erstatte ølet. Den blei ikke saftig. :nei:
Kanskje ølet har noe å si for resultatet likevel?
:klem: Det var da dumt! Jeg har lest flere plasser at øl er best, av en eller annen grunn deretter Cola og deretter farris.
Kanskje du må prøve en gang til med øl?
Øl i mat gjør maten bedre (http://m.matprat.no/magasinet/vinter-2012/i-glasset/ol-til-kjott). :ja:
Denne laget jeg i går, men da med Farris slik som Kanutten foreslo for å erstatte ølet. Den blei ikke saftig. :nei:
Kanskje ølet har noe å si for resultatet likevel?
Uff da. Da er det nok sikkert noe i ølet som gjør saftigheten :ja:
Skal korrigere oppskrifta.
Men jeg kan garantere deg at det ikke blir hverken luft eller smak av ølet altså!
Mulig jeg prøver med øl en annn gang. Men jeg krangla så fælt med kyllingen også. Den ville ikke sitte pent på boksen sin. :p
Mulig jeg prøver med øl en annn gang. Men jeg krangla så fælt med kyllingen også. Den ville ikke sitte pent på boksen sin. :p
Den var dau før du begynte vel? :eek:
Den var dau før du begynte vel? :eek:
:w00t::lol:
Den var dau før du begynte vel? :eek:
Det er jeg jammen ikke helt sikker på. ;)
Utklipp fra dagens avis: Gal kvinne jager halvdau høne med kjøttøks og ølboks !!!!!!!!!!!!
Dette skal bli søndagsmiddagen min :D Men så lurer jeg på; om jeg kjøper en frossen høne, skal denne tines før den marineres? Da bør den vel ut av fryseren fredag - tine til lørdag, marineres - og så ligge kaldt før steking søndag? Og hjemmelaget cajun-kryddermarinade - noen forslag til dette? Håper noen kan komme med noen gode tips til en ølkylling-novise :p
Ja, må tines! Når det gjelder marinade så synes jeg santa maria sin kyllingmarinade er god - men hjemmelaget er den IKKE.
Marinadetips noteres, takk :) Da blir det en snei innom Meny i løpet av uka for å få tak i ei passende - øh - høne ;)
Marinadetips noteres, takk :) Da blir det en snei innom Meny i løpet av uka for å få tak i ei passende - øh - høne ;)
Vet ikke om ekte (suppe-) høne vil bli mør selv ved denne behandlingen. Men ølkylling faller nesten av beinet av seg selv... og maishøne vil nok bli VELDIG godt.
Vet ikke om ekte (suppe-) høne vil bli mør selv ved denne behandlingen. Men ølkylling faller nesten av beinet av seg selv... og maishøne vil nok bli VELDIG godt.
Jeg vil tro at det er kullsyra som gjør kjøttet mørt. Det anbefales jo å koke/dampe kjøtt i både farris og cola. Øl gir nok kanskje bedre smak enn både cola og farris. Jeg lager titt og ofte middag med øl i siden mannen produserer øl selv.
Maishøne???
Høne med maiskolbe i hekken? Åhhh herregud bildene jeg får frem på netthinna her nå er ikke bra i det hele tatt :D:eek::rodme::w00t:
Maishøne???
http://www.prior.no/fersk-kylling/maiskylling-article34769-16717.html
Høne med maiskolbe i hekken? Åhhh herregud bildene jeg får frem på netthinna her nå er ikke bra i det hele tatt :D:eek::rodme::w00t:
:lol: Så en hel ølboks i hekken virker ikke sååå ille? :D
:lol: Så en hel ølboks i hekken virker ikke sååå ille? :D
Joda, det var hele tråden med ølbokser og mais i høna som tok helt knekken på meg. Lå over skrivebordet og hiksta av latter her :lol: :D
Joda, det var hele tråden med ølbokser og mais i høna som tok helt knekken på meg. Lå over skrivebordet og hiksta av latter her :lol: :D
:lol:
Joda, det var hele tråden med ølbokser og mais i høna som tok helt knekken på meg. Lå over skrivebordet og hiksta av latter her :lol: :D
:lol: Ole Brum sier jo "Ja takk, begge deler". :p
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.