View Full Version : Noe godt jeg kan lage av kamskjell?


index
10-02-13, 20:56
Jeg fikk en bærepose full av kamskjell av noen i båthavna som hadde vært ute og dykket i dag. Siden jeg aldri har tilberedt kamskjell selv før, lurer jeg på om noen har noen gode oppskrifter? Synd å kaste så god mat...

Jeg stekte meg tre stk nå nettopp, bare saltet og pepret dem litt. Smakte helt OK, men kunne sikkert vært gjort mer fancy?

Carisma
10-02-13, 20:59
http://www.aperitif.no/content/search/?SearchText=Kamskjell&searchPath=5958&classId=recipe

index
10-02-13, 21:01
Mmmm.. Så godt ut!

Furine
10-02-13, 21:18
Åmildemåne, du er heldig! :sikle: Enkelt og godt: smør i panna, salt, pepar og litt kvitløk. . Mmmm!
Det er godt gratinert i kvitvinsfløtesaus også.

langaard
10-02-13, 21:43
Jeg vil og ha ferske kamskjell:hylgrine:

brdmnd
10-02-13, 21:51
Så ferske er de best rå. Kanskje litt lime og salt.

Maria29
10-02-13, 21:57
Ojoj så heldig!! En nydelig råvare du har nå. Masse man kan gjøre,bla smørsteke de og ha til endiver,eller min favoritt steke i olje og litt smør med chili og honning.NYT!

smgj
10-02-13, 22:21
Mmm... heldiggris. Og får du ikke spist alle så rens og frys dem + rogna (ja, de skal være halvveis oransje og halvveis beige-grå) i porsjonspakker i saltvann. Holdbarhet i dypfryser er inntil 2 år om hele kamskjellet er helt under saltvannet.

index
10-02-13, 23:25
Så de kan fryses ja? Hele i vann, eller renset?

Stekte meg noen til kvelds i dag, men det ligger fortsatt en del i kjøleskapet. Kunne holde seg 3-4 dager hvis de lå med det buede skjellet ned sa han, slik at de ikke tørker ut...

smgj
11-02-13, 07:29
Så de kan fryses ja? Hele i vann, eller renset?

Stekte meg noen til kvelds i dag, men det ligger fortsatt en del i kjøleskapet. Kunne holde seg 3-4 dager hvis de lå med det buede skjellet ned sa han, slik at de ikke tørker ut...
Renset og i saltvann, ja. Vi bruker bare sjøvann. Med "hele dekket av saltvann" mente jeg "hele muskelen/alt kjøttet/rogna" dekket i boksen - etter rensing.

Buet ned er "riktig" vei, ja. Vi foretrekker å rense dem med en gang og så oppbevare dem i saltvann - bare på grunn av at det tar mye mindre plass. Vi renser som regel ved sjøen siden vi dykker selv.