View Full Version : Vafler med kokosmel?


kamp
16-04-13, 21:33
Noen som har prøvd å lage vafler med kokosmel?

rut311
16-04-13, 21:43
jepp.. funker det:)

kamp
17-04-13, 07:39
jepp.. funker det:)

Bruker du noe Anne bindemiddel enn bare egg?

rut311
17-04-13, 09:25
jeg har hatt i litt fiberhusk.. har desverre ikke noe "oppskrift", bare slumper.. Egg, rømme, sukrin/stevia, fiberhusk, bakepulver, kokosmel, kardemomme, melk(kan gjerne bli litt tykk røre etterhvert..

smgj
17-04-13, 09:47
Dersom du bruker melkeprodukter så er disse veldig gode:
http://lchf-bloggen.blogspot.no/2012/07/lavkarbo-vafler.html

Jean1986
17-04-13, 10:14
Dersom du bruker melkeprodukter så er disse veldig gode:
http://lchf-bloggen.blogspot.no/2012/07/lavkarbo-vafler.html


Kan skrive under på at de er kjempe gode og smaker som vanlig vaffler:)

Imse
17-04-13, 10:21
Jeg bruker kokosmel, oppskriften er ikke min( kan ikke linke til formet der den ligger pga det er lukket)

4 egg
1dl kokosmelk(eller fløte/rømme)
2ss kokosmel
1ss fiberhusk
Evt søtt etter smak, kardemomme etter smak
2ts bakepulver

La svelle og stek. Jeg pleier å få 5-6vafler i mitt store wilfajern av denne.

kamp
17-04-13, 11:56
Tåler ikke melk dessverre men skal prøve meg på imse sin oppskrift :) jeg lager noen nå og de er veldig gode på smak men faller så lett fra hverandre.

index
17-04-13, 12:39
Er glutenmel noe å bruke til vafler og denslags? Kjøpte en pose for noen måneder siden, men har ikke kommet på noe å bruke det til...

Jeg kjøpte en eske med noe amerikansk vaffel- og pannekakemiks på helsekosten. Tilsettes egg, olje og vann, og stekes. Fin konsistens, men det smakte bortimot ingenting! Kanskje man bør tilsette søtning og kardemomme? Noen andre smaker som egner seg? Litt vanlijeessens kanskje?

Imse
17-04-13, 12:54
Er glutenmel noe å bruke til vafler og denslags? Kjøpte en pose for noen måneder siden, men har ikke kommet på noe å bruke det til...


Dersom du tåler gluten så. Oppskriften jeg la ut over her funker med glutenmel. Jeg kasta mitt glutenmel, for jeg tåler ikke gluten.

smgj
17-04-13, 19:54
Er glutenmel noe å bruke til vafler og denslags? Kjøpte en pose for noen måneder siden, men har ikke kommet på noe å bruke det til...

Jeg kjøpte en eske med noe amerikansk vaffel- og pannekakemiks på helsekosten. Tilsettes egg, olje og vann, og stekes. Fin konsistens, men det smakte bortimot ingenting! Kanskje man bør tilsette søtning og kardemomme? Noen andre smaker som egner seg? Litt vanlijeessens kanskje?
Er ikke det litt bortkastet med gluten mel der? Om man først skal utsette seg for gluten så bruk det heller der hvor det trengs; for å gi "gjærbakstegenskaper"...

Moogie
17-04-13, 22:52
Hva gjør dere for at røra skal fungere bra i vafeljernet? Jeg klart å ødelege mitt vafeljern når jeg forsøkte å steike vafler med kokosmel. De satt fast! og rant utover hele greia! Grr....

kamp
18-04-13, 06:55
Hva gjør dere for at røra skal fungere bra i vafeljernet? Jeg klart å ødelege mitt vafeljern når jeg forsøkte å steike vafler med kokosmel. De satt fast! og rant utover hele greia! Grr....

Olje..

Moogie
18-04-13, 18:36
Olje..

Jo, jeg brukte olje, og smurt godt. Men det funket visst ikke

Imse
18-04-13, 19:00
Jo, jeg brukte olje, og smurt godt. Men det funket visst ikke
Er vaffeljernet ditt slitt? Jeg har aldri noensinne fått lavkarbovafler til å henge fast, ikke i det gamle åkivenjernet som tok kvelden, det nye wilfajernet eller båljernet mitt( gammelt jern til bruk på vedkomfyr, vi bruker det på tur).