View Full Version : Vafler med kokosmel?
Noen som har prøvd å lage vafler med kokosmel?
jepp.. funker det:)
Bruker du noe Anne bindemiddel enn bare egg?
jeg har hatt i litt fiberhusk.. har desverre ikke noe "oppskrift", bare slumper.. Egg, rømme, sukrin/stevia, fiberhusk, bakepulver, kokosmel, kardemomme, melk(kan gjerne bli litt tykk røre etterhvert..
Dersom du bruker melkeprodukter så er disse veldig gode:
http://lchf-bloggen.blogspot.no/2012/07/lavkarbo-vafler.html
Dersom du bruker melkeprodukter så er disse veldig gode:
http://lchf-bloggen.blogspot.no/2012/07/lavkarbo-vafler.html
Kan skrive under på at de er kjempe gode og smaker som vanlig vaffler:)
Jeg bruker kokosmel, oppskriften er ikke min( kan ikke linke til formet der den ligger pga det er lukket)
4 egg
1dl kokosmelk(eller fløte/rømme)
2ss kokosmel
1ss fiberhusk
Evt søtt etter smak, kardemomme etter smak
2ts bakepulver
La svelle og stek. Jeg pleier å få 5-6vafler i mitt store wilfajern av denne.
Tåler ikke melk dessverre men skal prøve meg på imse sin oppskrift :) jeg lager noen nå og de er veldig gode på smak men faller så lett fra hverandre.
Er glutenmel noe å bruke til vafler og denslags? Kjøpte en pose for noen måneder siden, men har ikke kommet på noe å bruke det til...
Jeg kjøpte en eske med noe amerikansk vaffel- og pannekakemiks på helsekosten. Tilsettes egg, olje og vann, og stekes. Fin konsistens, men det smakte bortimot ingenting! Kanskje man bør tilsette søtning og kardemomme? Noen andre smaker som egner seg? Litt vanlijeessens kanskje?
Er glutenmel noe å bruke til vafler og denslags? Kjøpte en pose for noen måneder siden, men har ikke kommet på noe å bruke det til...
Dersom du tåler gluten så. Oppskriften jeg la ut over her funker med glutenmel. Jeg kasta mitt glutenmel, for jeg tåler ikke gluten.
Er glutenmel noe å bruke til vafler og denslags? Kjøpte en pose for noen måneder siden, men har ikke kommet på noe å bruke det til...
Jeg kjøpte en eske med noe amerikansk vaffel- og pannekakemiks på helsekosten. Tilsettes egg, olje og vann, og stekes. Fin konsistens, men det smakte bortimot ingenting! Kanskje man bør tilsette søtning og kardemomme? Noen andre smaker som egner seg? Litt vanlijeessens kanskje?
Er ikke det litt bortkastet med gluten mel der? Om man først skal utsette seg for gluten så bruk det heller der hvor det trengs; for å gi "gjærbakstegenskaper"...
Hva gjør dere for at røra skal fungere bra i vafeljernet? Jeg klart å ødelege mitt vafeljern når jeg forsøkte å steike vafler med kokosmel. De satt fast! og rant utover hele greia! Grr....
Hva gjør dere for at røra skal fungere bra i vafeljernet? Jeg klart å ødelege mitt vafeljern når jeg forsøkte å steike vafler med kokosmel. De satt fast! og rant utover hele greia! Grr....
Olje..
Olje..
Jo, jeg brukte olje, og smurt godt. Men det funket visst ikke
Jo, jeg brukte olje, og smurt godt. Men det funket visst ikke
Er vaffeljernet ditt slitt? Jeg har aldri noensinne fått lavkarbovafler til å henge fast, ikke i det gamle åkivenjernet som tok kvelden, det nye wilfajernet eller båljernet mitt( gammelt jern til bruk på vedkomfyr, vi bruker det på tur).
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.