http://deep-fried.food.com/recipe/cauliflower-cheddar-fritters-21887?ic1=obinsite
http://food.sndimg.com/img/recipes/21/88/7/large/picxW4Nr8.jpg
Deep fried cauliflower
1 cup flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
1 egg
1/2 cup milk
1 teaspoon melted butter
1 cup chopped raw cauliflower
1 cup shredded cheese
1/2 cup finely chopped onion
Jeg vet at det å frityrsteke ikke er lavkarbo..
men jeg tenkte mer å steke det i ovnen..
Hva kan jeg bytte ut mel og bakepulver med
feks..?? dette ser veldig godt ut som snacks :P
grotingeling
26-07-13, 00:25
Baconcrisp er i alle fall fint til kyllingnuggets - se oppskrift hos Lena Beatrice (http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/kylling/chicken-nuggets/)
En annen inspirasjonskilde kan være løkringer (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=20228&highlight=l%F8kringer) som bruker soyamel (eventuelt kokosmel eller proteinpulver).
Hvorfor er ikke frityrsteking lavkarbo? Kjøtt og grønnsaker stekt i masse fett kan vel ikke bli fullstendig feil?
Hun mener da vel at frityr"deigen" ikke er lavkarbo...
Hvorfor er ikke frityrsteking lavkarbo? Kjøtt og grønnsaker stekt i masse fett kan vel ikke bli fullstendig feil?
Nja, det er som regel oljer fulle av transfett og omega 6 som ting frityrstekes i. Og kaldpresset olje blir ødelagt ved så høy varme som trengs til fritering. Så det anbefales ikke ofte hvertfall.
Så en sånn frityrsteketing som bare trengte ei spiseskje olje, en gang? Er den blitt helt borte?
Nja, det er som regel oljer fulle av transfett og omega 6 som ting frityrstekes i. Og kaldpresset olje blir ødelagt ved så høy varme som trengs til fritering. Så det anbefales ikke ofte hvertfall.
OK! Har uansett parkert frityrkokeren for flere år siden, kjøkkenet ble utrolig fettete og ekkelt av den selv om maten var veldig god. Brukte som regel olivenolje til fritering, og den er vel ikke så ille med tanke på transfett etc. Men uansett, den der oljeskyen på kjøkkenet klarer jeg meg fint uten;-)
Takk for svar! Jeg tenkte som det står over her at frityrsteking krever en olje med transfett for å få det ordentlig varmt og det er ikke gunstig på lavkarbo.. derfor tenkte jeg at det var lurt å kunne ta det i ovnen istedet for...
Men det går kanskje ann å bytte ut hvetemel med bacongull "mel" eller andre meltyper som soyamel, mandelmel osv.. bare litt usikker på hvordan jeg skal få blomkålen, osten og løken til å bli en "ball" som man ruller i "melblandingen"??