Vi har et lite plommetre, Opal.
Å vi har aldri hatt så mye plommer som i år.
Normalt så går bare plommene som små spising etterhvert.
Men det går ikke i år, vi må lage noe av det for å ikke hive.
Og då lurer jeg på om noen har en god oppskrift eller et godt
forslag på hva vi gjøre med de:p
Plommesyltetøy, bruke i pai eller annen kake, dessert. De kan også fryses, men da bør steinene fjernes.
Plommechutney:)
Ikke prøvd dem, men her er et par oppskrifter jeg har sett på:
http://www.tine.no/norvegia/oppskrifter/tilbehør/plommechutney
http://brattebakka.blogspot.no/2013/08/plommechutney.html
Må bytte ut sukkeret med sukrin/splenda eller lignende da.
Plommesyltetøy, bruke i pai eller annen kake, dessert. De kan også fryses, men da bør steinene fjernes.
Vis jeg fryser de nå uten stein i, kan jeg da lage noe av det etterpå?
Plommechutney:)
Ikke prøvd dem, men her er et par oppskrifter jeg har sett på:
http://www.tine.no/norvegia/oppskrifter/tilbehør/plommechutney
http://brattebakka.blogspot.no/2013/08/plommechutney.html
Må bytte ut sukkeret med sukrin/splenda eller lignende da.
Den siste der så veldig spennende ut, må nok prøves
pai med vanilekrem inni. Nam!!
Vis jeg fryser de nå uten stein i, kan jeg da lage noe av det etterpå?
Ja, det går fint
Nå har jeg begynt å rense, men min snille mann plukket nesten 30 l
i går,å det er mye igjen på treet ennå.
Og jeg er ikke i form til lage noe av alt så jeg har spurt en vennine om hu vil ha:p
Nå rensker jeg å legger 1 kg i hver pose, for se hvor lenge jeg klarer å holde på...
Men det har aldri vært så mye plommer på det treet noen gang som nå :eek:
Å takk for svar :)