View Full Version : Angående pannekaker, håper noen orker svare
engeljenta30
07-01-14, 16:14
når jeg lager lavkarbo pannekaker så får jeg skikkelig eggesmak i pannekakene, noen som vet hva årsaken kan være?
Eh, kanskje fordi de består mest av egg? Ikke noen vei utenom, stek tynne, tynne pannekaker, det gir mindre eggesmak.
engeljenta30
07-01-14, 16:21
blir jo ikke eggesmak når man lager vanlige usunne pannekaker da og dem blir tynne og, har pannekakejern
Hvilken oppskrift bruker du?
engeljenta30
07-01-14, 16:25
3 egg
3 ss soyamel
1 dl fløte
smelta margarin
blir jo ikke eggesmak når man lager vanlige usunne pannekaker da og dem blir tynne og, har pannekakejern
Men da har du sannsynligvis mere melk i forhold til egg enn lavkarbopannekaker som jo er mest egg.
Jeg synes de som smaker minst egg er lena beatrice sine: 2egg 3ss fløte, pisk sammen og stek tynne, tynne. Smaker bedre enn de med fiberhusk osv. Og mindre egget, selv om det kun er omelett.
engeljenta30
07-01-14, 16:30
omelett? jeg skal jo ikke lage omelett men pannekaker
TrillTrall
07-01-14, 16:46
3 egg
3 ss soyamel
1 dl fløte
smelta margarin
Det er jo ikke noe rart at de der smaker egg i forhold til vanlige pannekaker, der bruker man jo (jeg i alle fall) 1 egg pr. 2,5 dl melk, ikke 3 egg pr. dl! Pluss mye mel i tillegg.
engeljenta30
07-01-14, 16:57
ja men er det noen måte man kan unngå at den smaker veldig eggete?
omelett? jeg skal jo ikke lage omelett men pannekaker
Jeg tror du misforstår. ALLE lavkarbooppskrifter på pannekaker er jo i grunn omeletter; egg, fløte og evt noe til å tykne røra med. Når du har så mye egg i forhold til annet så blir det jo eggete. Vil du ha vanlige pannekaker, så glem lavkarbopannekaker. De jeg gav oppskrift på som i grunn er omelett er faktisk de som blir MINST eggete, fordi de stekes så utrolig tynt og får så mye stekeskorpe.
Eneste måten å få de minst mulig eggete er å steke så tynt som overhode mulig. Mulig du bør prøve en annen oppskrift, mulig soyamelet ødelegger for smaken, det gjør det i allefall ikke mindre eggete. Prøv ei oppskrift med feks fiberhusk.
engeljenta30
07-01-14, 17:04
da skal jeg prøve Lena beatrice sine, håper dem ikke smaker omelett da hehe:)
da skal jeg prøve Lena beatrice sine, håper dem ikke smaker omelett da hehe:)
Men stek de TYNT. Jeg aner ikke hvordan sånn pannekakejern funker. I vanlig stekepanne heller jeg panna hit og dit for å få de tynne og røra godt fordelt.
engeljenta30
07-01-14, 17:07
men konsistensen på dem jeg laget i går var ikke sånn tykk ihvertfall, dem var tynne som vanlige pannekaker, jeg husker jeg en gang laget pannekaker av 2 egg og 2 ss cottage cheese, dem smakte veldig omelett og dem ble tykke, huff
Lavkarbopannekaker kan graderes fra 1 - 5, hvor 1 bare er "moderat omelettaktig" og fem er "kunne like godt stekt bacon til". Blir aldri som vanlige pannekaker, men man kan lære seg til å late som. Like greit å slå seg til ro med det, først som sist.
Søk på Ivorys pannekaker, de smaker ikke egg
Lavkarbopannekaker kan graderes fra 1 - 5, hvor 1 bare er "moderat omelettaktig" og fem er "kunne like godt stekt bacon til". Blir aldri som vanlige pannekaker, men man kan lære seg til å late som. Like greit å slå seg til ro med det, først som sist.
Helt enig
Søk på Ivorys pannekaker, de smaker ikke egg
Kommer an på smaken. Jeg liker de godt, men de smaker eggete uansett hvordan en vrir og vender det. Det er omelett, som alle andre lavkarbopannekaker. Dersom en vil ha noe som smaker helt som vanlige pannekaker, så kan en glemme det først som sist.
Smaken er delt som baken. Det gikk 3 år før jeg egentlig godttok smaken på lavkarbopannekaker, vafler, brød osv. Jeg måtte venne meg av smaken på vanlige ting laget på mel, og det tok flere år.
engeljenta30
07-01-14, 17:43
skal prøve ivory sine pannekaker, men ikek bruke fiberhusk, det var jo svindyrt
skal prøve ivory sine pannekaker, men ikek bruke fiberhusk, det var jo svindyrt
Dyrt kanskje i innkjøp, men med tanke på at en pose holder i 6-12mndr, så er det jammen billig mel. Jeg kjøper fiberhusk på mega, denne:
http://se.finax.com/files/2011/11/psyllium-450.png
TrillTrall
07-01-14, 17:57
skal prøve ivory sine pannekaker, men ikek bruke fiberhusk, det var jo svindyrt
Du bruker jo bare en spiseskje eller noe sånt i gangen da. Det er drøyt som bare det. :)
engeljenta30
07-01-14, 18:06
ja men får prøve uten denne gangen og det utgjør vel ikke så mye
Det kan utgjøre endel. :)
God sjans for at de faller fra hverandre uten fiberhusk.
ja men får prøve uten denne gangen og det utgjør vel ikke så mye
Blir definitivt ikke ivory`s pannekaker UTEN fiberhusk. Det er jo det som får de til å henge sammen..
engeljenta30
07-01-14, 18:15
jeg laget jo pannekaker i går med bare egg, fløte, soyamel og smør i går og gikk helt fint da så går nok fint
jeg laget jo pannekaker i går med bare egg, fløte, soyamel og smør i går og gikk helt fint da så går nok fint
Ja, men da hadde du soyamel som fikk de til å henge sammen.
Lena Beatrice sine er uten bindemiddel, men de er litt tricky å steke, trengs litt trening å snu de pga de blir veldig skjøre, nettop fordi det kun er egg og fløte.
engeljenta30
07-01-14, 18:21
har kjøpt inn for å lage ivorys pannekaker nå så da får jeg se hvordan dem blir
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.