View Full Version : Tilbehør til mølje?


Ruggleif
17-01-14, 18:17
Nå er det sesong for ferskfisk, lever og rogn. Jeg er nordlending, og dette er et must. Problemet er at potetene spiller og har alltid spilt en essensiell rolle som tilbehør til denne herlige matretten. Men på ketose vil jeg jo unngå potet. Noen som har ideér til hva man kan erstatte potetene med, som passer? ser liksom ikke for at dette er en rett som passer med salat attåt.

Photobscura
17-01-14, 18:17
Hva med jordskokk?

Ruggleif
17-01-14, 18:23
Takk for godt forslag. Men ser at mens vanlig kokte poteter har et karbohyderatinnhold på 17.5, så ligger jordskokk på 11.1 ..fortsatt ganske karbohyderatrikt. Kanskje jeg bare skal skippe tilbehør

Momse
17-01-14, 18:31
Sellerirot kanskje?

Photobscura
17-01-14, 18:33
Tradisjonelle matretter som liksom fordrer poteter er som regel like greit uten. Her går det i rakfisk uten poteter, f.eks., som man jo ellers "må" ha.

Jordskokk skal forresten, i likhet med f.eks. løk, ha en del inulin, som ikke påvirker blodsukkeret i særlig grad, så det totale fordøyelige karbohydratinnholdet er visstnok lavere. Man kan dog få en del luft i magen ... :cool:

Cyan
17-01-14, 19:14
Jeg har aldri spist poteter til mølja, hverken pre eller post lavkarbo. Eggesmør og flatbrød har holdt i massevis som tilbehør. Skjønt flatbrød bør nok droppes på ketolyse. Men eggesmør til mølje altså :sikle:

Kanutten
17-01-14, 19:58
Takk for godt forslag. Men ser at mens vanlig kokte poteter har et karbohyderatinnhold på 17.5, så ligger jordskokk på 11.1 ..fortsatt ganske karbohyderatrikt. Kanskje jeg bare skal skippe tilbehør

Krakk fisken sammen med rogn, lever og smør. Det er snadder! Fordel det gjerne på et flak med mors flatbrød. Ikke mange karber siden et flak er ganske lett.

Kanutten
17-01-14, 20:01
Tradisjonelle matretter som liksom fordrer poteter er som regel like greit uten. Her går det i rakfisk uten poteter, f.eks., som man jo ellers "må" ha.

Jordskokk skal forresten, i likhet med f.eks. løk, ha en del inulin, som ikke påvirker blodsukkeret i særlig grad, så det totale fordøyelige karbohydratinnholdet er visstnok lavere. Man kan dog få en del luft i magen ... :cool:

Som visstnok lavkarbopastaen (http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/low-carb-pasta-250-g) består av, men som mange er skeptiske til.

Ruggleif
17-01-14, 22:39
Jeg har aldri spist poteter til mølja, hverken pre eller post lavkarbo. Eggesmør og flatbrød har holdt i massevis som tilbehør. Skjønt flatbrød bør nok droppes på ketolyse. Men eggesmør til mølje altså :sikle:
Eggesmør til mølje hørtes interessant ut. Det har jeg aldri prøvd eller hørt om, men kanskje verdt et forsøk.

Ziltoidia
18-01-14, 18:25
Hva med et lite sammensurium av rosenkål, blomkål og brokkoli?

Dilly
10-03-14, 18:52
Åååå, jeg har aldri smakt mølje i det hele tatt, men lysten er stor :-) må bare finne inspirasjon og ork til å komme meg til fiskebutikken :)