View Full Version : Mandelmel


CinL
22-02-14, 08:34
Hey :-)

I en del kake-oppskrifter står mandelmel som ingrediens. Kan man så bare bruke mandelkvern eller kjøkkenmaskin, eller må man virkelig ha mandelmel fra helsekost butikken?

Takk for svaret :-)

Yrla
22-02-14, 10:36
Man kan bruke mandelmasse kanskje, men da må du være mer forsiktig med væskemengden.

Furine
23-02-14, 13:47
Mandelmjøl i oppskrifter er ofte avfeitta mandelmjøl, ikkje knuste mandlar, slik som eg har forstått det. Eg trudde kanskje ein trengde meir væske når ein brukar det butikkjøpte mjølet.

Yrla
01-03-14, 14:40
mer væske med mandelmel enn med mandelmasse, mente jeg. jeg sammenlignet ikke med hvetemel. mandelmasse heter mandelmasse

Inguz
01-03-14, 15:18
Det er to sorter å få kjøpt: avfettet og det som bare er malte tørre mandler.
Det avfettede suger som det sies over her til seg mye mer væske. Tror også at det ikke avfettede suger litt mer enn hjemmemalte mandler.