View Full Version : Bytte sukker til sukrin?


CinL
22-02-14, 08:36
Hey,

Har sett mange gode oppskrifter som er glutenfri, men bruker sukker i oppskriften. Er det bare å erstatte mengde sukker med sukrin, eller er det noe omregning som skal gjøres? Sukrin veier jo ikke like mye som sukker, eller?:confused:

Yrla
22-02-14, 10:44
Sukrin veier det samme som sukker, 90 gram, ifølge funksjonellmat. Sukrin har 75% av søtsmaken til sukker og du må derfor tilsette 25 % mer.

TrillTrall
22-02-14, 10:46
Vektmessig er det nok det samme, men smaken....! Jeg hadde ikke byttet likt mot likt nei. Sukrin smaker ikke så godt alene i bakverk og sånt synes jeg. Noen blander med stevia eller tagatesse f.eks. Jeg har ikke prøvd det, men mange har god erfaring med det.

Carisma
22-02-14, 21:15
Med glutenfri, mener du at de inneholder glutenfritt mel? I såfall er de høykarbo uansett hva slags søtning du bruker.

CinL
26-02-14, 14:27
Takk dere...har gjort noe forsøk og det har gått bra så langt :-)