princess92
25-02-14, 23:32
Hei!
Jeg har lest veldig mye her inne og har fått svar på veldig mange spørsmål som jeg hadde før jeg begynte med lavkarbo, men jeg sitter fortsatt med et par som jeg ikke greide å finne svaret på noen steder.
Først og fremst, dette er sikkert VELDIG omdiskutert her inne men kommer aldri frem til noe "svar" føler jeg. Jeg spiser veldig mye mettet fett (smør, ost, kremfløte, rømme, fett fra kjøtt og kylling osv) og føler jeg får i meg veldig lite umettet fett. Er det sunt å drive på sånn eller kan det bli for mye av det gode og at jeg burde balansere de forskjellige fettypene bedre? Bruker olivenolje i salat og ellers blir det faktisk ikke så mye for har kuttet ut nøtter en periode da det kan fort bli litt karber. Jeg har hørt umettet fett er veldig sunt og lurer derfor på om jeg burde hatt mer av dette? (Er ikke redd for mettet fett altså men bare lurer på om jeg burde kutte litt ned på mengden mettet fett og heller hatt litt mer flerumettet fett). Når jeg spør om dette så har jeg både vektreduksjon og god helse i bakhodet da jeg er opptatt av begge to :)
Det jeg også lurer på er hvordan vi på lavkarbo går ned i vekt og mister mye kroppsfett. Jeg vet at kroppens forbrenning er høyere og skifter over til å bruke fett som energi, men dekker den ikke energibehovet gjennom alt fettet vi spiser da? Hvorfor tar den fra fettlagrene også når vi spiser så mye fett fra før av?
Hadde vært supert om noen kunne kommet med gode svar på dette her og gjort meg litt klokere ;)
Jeg har lest veldig mye her inne og har fått svar på veldig mange spørsmål som jeg hadde før jeg begynte med lavkarbo, men jeg sitter fortsatt med et par som jeg ikke greide å finne svaret på noen steder.
Først og fremst, dette er sikkert VELDIG omdiskutert her inne men kommer aldri frem til noe "svar" føler jeg. Jeg spiser veldig mye mettet fett (smør, ost, kremfløte, rømme, fett fra kjøtt og kylling osv) og føler jeg får i meg veldig lite umettet fett. Er det sunt å drive på sånn eller kan det bli for mye av det gode og at jeg burde balansere de forskjellige fettypene bedre? Bruker olivenolje i salat og ellers blir det faktisk ikke så mye for har kuttet ut nøtter en periode da det kan fort bli litt karber. Jeg har hørt umettet fett er veldig sunt og lurer derfor på om jeg burde hatt mer av dette? (Er ikke redd for mettet fett altså men bare lurer på om jeg burde kutte litt ned på mengden mettet fett og heller hatt litt mer flerumettet fett). Når jeg spør om dette så har jeg både vektreduksjon og god helse i bakhodet da jeg er opptatt av begge to :)
Det jeg også lurer på er hvordan vi på lavkarbo går ned i vekt og mister mye kroppsfett. Jeg vet at kroppens forbrenning er høyere og skifter over til å bruke fett som energi, men dekker den ikke energibehovet gjennom alt fettet vi spiser da? Hvorfor tar den fra fettlagrene også når vi spiser så mye fett fra før av?
Hadde vært supert om noen kunne kommet med gode svar på dette her og gjort meg litt klokere ;)