View Full Version : Beste brødet jeg har smakt - 7.9g/100g Karbo. 28g protein! Trenger oppskrifta!


kelben
25-03-14, 14:32
Hei!
På forhånd tusen takk for tips!

Var nylig på ferie i Asia og blant annet Singapore. Der kjøpte jeg et brød fra Swiss-bake som var helt utrolig godt! Smakte skikkelig grovbrød.

Innholdsmessig var det nesten for godt til å være sant, trodde det skulle smake "høgg". Problemet er at det selges jo bare i Singapore, så planen min om å fylle en av fryserne mine med disse gikk til h****.

Er det noen som vet om lignende brød, oppskrift etc jeg kan bruke? Evt leverandør her i landet som lager lignende?

Brødet inneholder:
Kalorier: 266 kcal/1112 kj
Protein: 27.9g
Fett: 11.1g, Hvorav mettet: 1.4g
Karbohydrater: 7.9g, hvorav sukker 0.7g
Fiber: 10.7g
Sodium 0.4g

Water, Protein Mix (Wheat protein, Soy protein, Lupine Protein), Soybean, brown and yellow Linseed, Sunflower seed, soya flour, whole wheat flour, Wheat bran, apple fiber, yeast, sesame, salt, toasted barley malt flour

http://s11.postimg.org/o3cjhsi9b/Swissbake_Abend_Brot.jpg (http://postimg.org/image/o3cjhsi9b/)
Se Swiss-bake (http://www.swiss-bake.com/promotion/promodetail.aspx?ID=22&Page=) for mer info. Last gjerne ned PDF. (http://www.swiss-bake.com/UploadedImg/Publication2.pdf)

index
25-03-14, 14:41
Ettermiddagsbrød? Har de morgenbrød også, til frokosten?:D:D

kelben
25-03-14, 14:43
Ettermiddagsbrød? Har de morgenbrød også, til frokosten?:D:D

Haha aner ikke!! :)

Jeg burde vel ha lest litt på forumet først da jeg plutselig fant en del svar i denne tråden:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=55505

Da blir vel heller spørsmålet mitt... er det ting i dette brødet jeg bør holde meg unna (Forskningsmessig)

Jeg har ingen allergier

Yrla
25-03-14, 16:22
på lavkarbo, mener du? ja, whole wheat.

smgj
26-03-14, 11:51
Hveteprotein = gluten... om du er en av dem som reagerer på gluten.

Fillilura
26-03-14, 23:51
Flere av de ingrediensene får du kjøpt på iherb, så hvorfor ikke prøve deg fram?

Moogie
28-03-14, 11:58
Hm.... Jeg har litt vanskelig for å tru at den er så lav på karbo som det står i næringsinnhold. Brøde inneholder både hvetemel og bygg som er synsikt høye på karbo. Man kan jo kanskje tenke at det er så lite at det ikke har så mye å si, men så er jo hovedingrediensene relativt høye på karbo for å kunne gi kun 7,9 kbh totalt. Både glutenproteinepulver, soyaproteinepulver, soyabønner og soyamel inneholder over 20 gr karbo. Altså ikke så mye egentlig, men mye får å bli bare til 7,9

Ethereal
28-03-14, 12:45
I makro-næringsinnhold synes brødet å være ganske likt lavkarbobrødet fra, er det Matmesteren? Som selges på Rimi-butikkene, tror over hele landet.

Å bake noe selv med lignende resultat tror jeg nok du kan glemme. Produsentene av lavkarbobrød fra butikken stapper gjerne i endel ekstra for å få lavkarbo til å smake mer yummy.

Ang.ingrediensene så er det ikke det fineste og reneste du kan spise, men min kropp er veldig fornøyd med det. Spørs hvor rent og strengt du sikter mot å leve.

BAN
28-03-14, 19:35
Ang.ingrediensene så er det ikke det fineste og reneste du kan spise, men min kropp er veldig fornøyd med det. Spørs hvor rent og strengt du sikter mot å leve.

Jeg vil mye heller få i meg korn med mye karbohydrat en tvilsome greier med lite karbohydrater. Mitt brød som er i annen tråd smakte verken godt eller så sunt ut så det ble kastet.