View Full Version : Oksesener?


monam
26-03-14, 14:27
Dette fant jeg på nettet. Er det noen som har erfaring med de?

Har du smakt oksesener? Ren gelatin, kjempegode til å tykne kraft med (når bein brukes flere ganger blir jo bruskvevet «brukt opp»). Sener av andre dyr er vel akkurat det samme, men kun oksesener jeg har sett solgt i butikk (innvandrer). Konsistensmessig er det som fett, bare uten å være «fettete», om det gir mening. Avhenger av hvor lenge de er kokt, selvføglelig. Kan smakssettes med mye rart, da de ikke har særlig smak selv. Kjempekule greier!

monam
28-03-14, 12:30
Jeg kjøpte oksesener og måtte teste ut dette.

Etter å ha kokt det lenge, og satt det kjølig over natten, ble det en tykk gele i vannet. Dette må da være flott å bruke til fortykning av supper/sauer og annet? Er ikke dette kun proteiner? Jeg lager nå thaisuppe med kokosmelk, 1dl av dette proteinvannet, samt grønnsaker. :rolleyes:

Anbefales. Hva tenker dere om dette?

Yrla
31-03-14, 19:35
Er det ikke det samme som gelatin omtrent?