View Full Version : Auguststartere 2014


Sider : [1] 2

nellie
21-07-14, 12:33
Noen som er med? Samme hvilken kostholdsfilosofi.

nellie
21-07-14, 12:37
Jeg er på ferie nå. Har vært innmari flink, om jeg får si det selv. Er på Bornholm. Har hatt med meg lavkarbobrød, spist litt mørk sjokolade, nøtter og en is i ny og ne. Men nå gleder jeg meg til å komme hjem. Finne de faste, gode vanene. Også må jeg vel begynne å trene igjen.. Bare to dager på tur igjen. I dag skal vi ut og spise pizza også mååå jeg få med meg en pinneis med tyrkisk pepper før jeg drar.:)

nellie
23-07-14, 11:35
Her Elien!:)

elien
23-07-14, 13:49
Her Elien!:)


Takker :)

elien
23-07-14, 14:00
Jeg starter på ny igjen 8 august.
Vet ikke hvor mange ganger jeg starter på ny,
men sånn er det bare :rolleyes:

Grunnen til 8 august er da skal yngste jenta fjerne mandlene,
å vi skal starte i sammen. Vi trenger det begge to.

Målet hennes er ned 15 kg,
å jeg kommer ikke til å ha kilo som mål. Men en bukse.
Den buksen som er målet var litt romslig til meg i fjor sommer,
å nå er den stram på minien. Den ser ikke så galen ut på hu,
jeg følte meg mye større enn hvordan jeg ser henne nå.

Så nå er det skrevet ned, og det som er skrevet bør gjelde :rolleyes:

Frem til oppstart 8, så har vi begynt å se på planlegging,
hu å arbeids kollega pleier å kjøpe mye junk i lunsjen.
Det krever litt planlegging, å vi tror vi kommer til å finne ut av det
Har mange kjekke lunsj bokser fra iHerb i forskjellige utgaver alle med kjøle elementer.

Dette kan fort gå godt :p

Brøleapen
24-07-14, 08:46
Jeg slenger meg med her!
Har startet igjen denne uken, men det er så nære august at det passer perfekt :)

Har en plan om å gå ned ca 20 kg denne gangen. Jeg gikk ned mye, nesten 30 kg for 2,5-1,5 år siden ved hjelp av ketolyse. Da gikk jeg ned fra ca 120 kg til 92, og fant masse inspirasjon på dette forumet. (hadde et annet nick da)
Så ble jeg planlagt gravid, og satt slankingen litt på vent naturlig nok :P

Og nå er verdens fineste knøttebøtt snart 10 mnd, og er ferdig med å amme. Så da er det på tide at jeg kommer igang igjen. Startvekten nå er 100,2, så jeg har litt å gå ned først før jeg er tilbake på minstenotering. Og jeg som hadde lovt meg selv at jeg aldri skulle over 100 igjen :(

Men da er jeg ihvertfall igang igjen, og planen er å spise tilnærmet etter prinsippene på ketolyse. Men jeg fant ut sist at jeg fungerer best på 30-35 g karbohydrater om dagen, og litt mer proteiner enn anbefalt. Så da prøver jeg det, og ser om det fungerer denne gangen også :)

Det er rett og slett veldig godt å være igang igjen, så får jeg se hvor lang tid dette prosjektet tar denne gangen!

Røsslyng
24-07-14, 20:13
Hopper på lasset jeg også!:)
Jeg har også startet, enklere å starte med en gang enn å vente til 1. aug synes jeg. Jeg har gått ned endel på ketolyse før, men klarte liksom ikke å finne skikkelig motivasjon til å holde ut. Håper dette blir siste gangen jeg starter!:D

Jeg er 25 år, mamma til 2 flotte gutter og samboer med verdens herligste (og mest irriterende) fyr. Nå har vi kjøpt oss et småbruk, og gleder oss til å flytte fra boligfelt og ut i skogen. Ketolyse og starte med trening blir mine mål fremover.

Ellers er planen som så; en belønning til meg selv etter hver 5 kg jeg går ned, dette motiverer skikkelig da jeg mer eller mindre har satt meg selv på vent de siste 4 årene. Naturlig kanskje, når man får barn:rolleyes: Dette blir da klær, hovedsaklig treningstøy, eller nye joggesko.

Gleder meg til å bli kjent med dere!

missK
24-07-14, 20:59
Hei. Vil gjerne også vær med i gruppa. Begynte forrige torsdag, men har itte fått veid meg ennå så veit itte om je har gått ned no. Håper je kan bli mæ sjøl om je har begynt.

julme
24-07-14, 21:37
Vil også gjerne være med :-) Jeg startet sist uke egentlig ,men hadde gått litt ned på forhånd:)

Nå skal vi på ferie fra mandag av så litt spent på hvordan det skal gå ,men det blir mye grilling så håper det beste :-)

Jeg har tre barn,men denne uka er de hos faren sin,så da har jeg hatt mulighet til å sette meg inn i ting på egen hånd :-)

Mino
24-07-14, 22:22
Hei. Jeg blir også med. Skal ned ca ti kilo. Håper også dette er siste gangen for meg.

Følger paleo/primal denne gangen med lavt karboinntak. Ikke helt bestemt meg hvor lavt siden dette jo må bli en livsstil. På annen side vet at ketolyse nok gir resultater... Har vært på og av generell lavkarbo i en årrekke, men har en tendens til å skli fort ut om jeg spiser søtt, som frukt. Nå fører jeg opp alt jeg spise for følge med. Har begynt for nesten to uker siden, så er kvitt eventuelle vannkilo. Trening må jeg begynne med også om enn svært rolig i starten. Målet er ikke først og fremst kiloene, men bedre helse og flat mage slik at jeg aldri mer får spørsmålet om jeg er gravid.

Cyan
25-07-14, 11:47
Jeg er med :) Begynte jo strengt tatt for lenge siden, men er snart ferdig med 3 ukers ferie hvor jeg ikke har fulgt opplegget. Har hatt en god miks av både gode og dårlige kostholdsdager og er per i dag 0.5 kilo mer enn før ferien. Det er jeg egentlig fornøyd med. På mandag er det tilbake til hverdagen, og da blir det også enklere å følge Eurodiet mer slavisk igjen. Jeg følger fase 3 (3 produkter, 2 lavkarbo måltider) på dager jeg trener og fase 2 (4 produkter, 1 lavkarbo måltid) på treningsfrie dager.

annex
25-07-14, 14:06
Jeg vil bli med. Har ca 9 kilo igjen, svært mange av de sitter rundt magen.
Her har det vært lite matlagning i de siste månedene, så kostholdet har sklidd ut.
Fått i meg alt for lite grønt og for lite protein.
Første fokus blir skjerpings på sunne måltider, med mer grønt, bær og protein gjennom dagen.
Siden vil jeg legge meg på 20-50 karber, det ser jeg litt an.
Har svært irritabel tarm (hvilket egentlig bare betyr at legen ikke vet hva det er?), så når magen er øm og urolig blir det dårlig med spising.

Brøleapen
25-07-14, 21:00
Så genialt at det er flere av oss :)
Jeg syns det her gått overraskende greit å komme i gang, og har sluppet unna hodepine og all mulig annen dritt som jeg fikk når jeg startet opp sist.

Er også veldig glad for at jeg er på hytta og ikke har vekt her. Har litt for lett for å veie meg hver dag, og da slipper jeg det. Noen andre som driver på med det også, eller er det bare meg?:cool:

BenteR
25-07-14, 21:07
Jeg vil bli med. Har ca 9 kilo igjen, svært mange av de sitter rundt magen.
Her har det vært lite matlagning i de siste månedene, så kostholdet har sklidd ut.
Fått i meg alt for lite grønt og for lite protein.
Første fokus blir skjerpings på sunne måltider, med mer grønt, bær og protein gjennom dagen.
Siden vil jeg legge meg på 20-50 karber, det ser jeg litt an.
Har svært irritabel tarm (hvilket egentlig bare betyr at legen ikke vet hva det er?), så når magen er øm og urolig blir det dårlig med spising.

Det hjalp utrolig mye for meg å holde meg til FODMAP-reduserte-matvarer i forbindelse med min irritable tarm.
http://nhi.no/forside/dette-er-fodmap-reduserte-matvarer-41880.html

annex
25-07-14, 22:00
Det hjalp utrolig mye for meg å holde meg til FODMAP-reduserte-matvarer i forbindelse med min irritable tarm.
http://nhi.no/forside/dette-er-fodmap-reduserte-matvarer-41880.html

Takk for tips! Dette skal jeg prøve!
Edit: Funnet masse om det på nettet, og dette skal gå bra sammen med min LCHF. Er også kommet en bok man kan låne på biblioteket om FODMAP, har bestilt den.

Turid42
25-07-14, 22:10
Hei, jeg vil også være med! Jeg begynte egentlig i midten av juni på ketolyse, og merket fort at dette var bra for kroppen min. Mer energi, mindre søvn, lettere å konsentrere seg, bedre humør. Men nå er jeg på camping-ferie i telt, og da glipper det litt...litt potetsalat her, en øl der og sånn går det. Men holder meg unna pizza og pasta og is, i det minste! Ser fram til å følge dere:)

Mino
26-07-14, 12:22
Hmm. Dette var jo en pangstart. Opp en kilo etter is og vin med påfølgende potetgull. Ordentlig kjempesprekk. Håper det er 11 kilo til neste gang. Er så lenge siden jeg har spist potetgull at jeg egentlig ikke liker de første par bitene engang. Is er jeg heller ikke noe fan av, men barna hadde kjøpt en pakke av yndlingsisen min i sommervarmen her i Oslo og tilslutt tok jeg ett par. Det får gå skal jo leve litt i ferien. Verre med potetgullet som var totalt unødvendig. Går på med nytt mot i dag. Har innsett at jeg ikke må strekke meg etter første neven med potetgull eller annet snop, da blir det lett fler. Og i tillegg se meg om etter alternativt snop. Kunne fint tatt oliven isteden eller bare kost meg med drikke som jeg hadde planlagt i forkant.

Og svar til deg over her. Veier meg som regel hver morgen. Burde sikkert latt være siden blir en smule opphengt i tallene. Og tenker at det kanskje bare stresser meg og det er ikke bra, men så er jeg nysgjerrig. Og så lenge det går nedover på sikt så er jeg fornøyd. Tenkt på fast veiedag hver søndag, så holder jeg meg litt i skinnet i helga. Noen som har fast veiedag?

Netteliten
28-07-14, 19:29
Blir med

Cyan
28-07-14, 19:31
I gang igjen med ED fra i dag. Har gått greit. Hadde egentlig tenkt meg på joggetur men det er så varmt og jeg er så trøtt. Men i morgen, da skal jeg :ja:

missK
28-07-14, 22:19
Hadde gått ned 2,5 kg på ti dager, men etter en et 30 årsdag i hælja og kjempesprekk, ble det opp igjen 0.8. Starter på ny igjen med lavkarbo og ketose imorgen. 79.3 kg viste vekta nå, første mål er 75.
Er også av typen som veier seg hver dag, føler jeg har mer kontroll da.

Stag
29-07-14, 03:18
Jeg begynte egentlig for to uker siden, men har ennå ikke funnet riktig mengde karbohydrater for å havne i ketose. Mistenker at kunstig søtning er en partystopper for meg. I dag skled ting litt ut, da jeg fant ut at ingenting hadde skjedd med vekten de siste to ukene. Men fra i morgen er jeg i gang igjen, og ved godt mot:) Skal planlegge måltider og veie alt i begynnelsen, så jeg ikke gjør noen feil igjen.
Mine største utfordringer er å olde meg unna pepsi max, sjokolade og vin. Og å komme skikkelig i gang med trening igjen:)

nellie
29-07-14, 09:53
Jeg er i gang. :) Burde trene mer, men ellers går det greit.
Ligger sånn mellom 20 og 70 gram karbohydrat per dag.

Vektfremgang:
23.07: 97
27.07: 95.7
28.7: 95.0
29.7: 94.5

Nå er nok vannfallet over.:)

Brøleapen
30-07-14, 09:01
Da hadde jeg min første veiedag på mandag, og fasit etter en uke er ned 1,1 kg.
Syns vel det skulle vært mer, men det er ihvertfall en start.
Men det som er positivt er at jeg hadde kvittet meg med 10 cm til sammen :)
Har 7 punkter jeg måler hver uke, så det er jo hyggelig at det blir borte noen cm :D

Så satser jeg på at varmen gjør står jeg holder på vann, og håper jeg har gått ned masse neste uke!

Syns jeg har kommet greit igang, og har hittil vært streng på å veie, og føre opp alt jeg spiser, og hvor mye aktivitet jeg er i. Så jeg satser på å gjøre det ihvertfall den første mnd, så får jeg vurdere hvor lenge dette er nødvendig.

annex
31-07-14, 13:48
Jeg er i gang. :) Burde trene mer, men ellers går det greit.
Ligger sånn mellom 20 og 70 gram karbohydrat per dag.

Vektfremgang:
23.07: 97
27.07: 95.7
28.7: 95.0
29.7: 94.5

Nå er nok vannfallet over.:)
:heia::_punk::goodluck::klem: Så bra!!

missK
31-07-14, 14:23
Bra jobba Nellie og Brøleapen.
Fikk ikke begynt igjen med lavkarbo igjen før i dag, fikk plutselig besøk i et par dager, synes det da var vanskelig å begynne, men nå er je klar. Heldigvis ikke gått opp noe mer, så starter på 79.3 kg.

Lissy
31-07-14, 14:42
Hei
Blir med jeg også!
Etter mye frem og tilbake de sist mnd så føler jeg meg mere motivert enn på lenge :D

mumfie
31-07-14, 23:35
Je er med! Har mye og ta av, men vet og finne inspirasjon i deres fortellinger :) har tidligere tart av 15kg, men døm er på plass med litt tell etter graviditet! Nå er det nok ;)

Mino
01-08-14, 10:35
Bra dere over her som rapporterer om vektnedgang! Og dere andre stå på!

Jeg har nå foreløpig valgt å legge meg ganske lavt på karbohydrater, og det har gitt resultat. Endelig. Utganspunktet var 75(76 etter en festhelg), men nå er jeg 73,5 på litt mindre enn en uke. Har tidligere ligget og vaket pluss/minus 78 i flere år, men en oppstramming i kostholdet var tydeligvis det som skulle til. Hele nedgangen har kommet nå etter sommerferien.

Og mannen klager på dårlig ånde, så er nok i ketose. Ligger på mellom 25-30 karbohydrater hver dag. Håper det ikke varer for lenge for omgås jo andre enn han til daglig. Føler ikke for å fortelle alle og enhver at jeg kjører lavkarbo.

mumfie
02-08-14, 10:07
Så bra Mino! :) er morsomt når det gir resultater! Her er det konfirmasjon tell vårrn som er motivasjon, må jo få på meg bunaden igjen ;)

Brøleapen
02-08-14, 10:43
Nå har jeg satt et knallhardt press på meg selv, så nå kan jeg ikke sprekke.
Jeg starter i ny jobb i midten av september, og da må jeg plutselig kle meg veldig formelt i forhold til hva jeg har gjort på jobb nå.
Jeg shoppet klær på nett i går, dressjakker og bukser osv. Jeg bruker str 46 i dag, og mangler ca 5 cm i livet for å bruke str 44. Alt er nå bestilt i str 44, og kommer jeg ikke inn i det så kastet jeg bort ca 6000,- kr i går :p

Så noe bedre press klarer jeg ikke å sette på meg selv, så da er det bare å gjennomføre! :D

bigmum
02-08-14, 11:50
Jeg vil også være med!
Jeg startet opp 30. juli, på 74,4 kg. Trenger ikke å gå ned mer enn 5 kg, men jeg skal i tillegg slutte å røyke, så da gjelder det å holde kosten i sjakk slik at jeg ikke går OPP iallefall :o
Har vært røykfri lenge , men denne sommerferien har sklidd LITT ut:rolleyes:

Brøleapen
03-08-14, 10:50
Veiedag i dag, og jeg er fornøyd! :D
Ned 2,8 kg på en uke. Tipper på at mye av det er vann, men det blåser jeg i, så lenge det vises på vekta.

Det som nesten er ennå morsommere er at jeg har mistet 7 cm rundt livet siden jeg startet! Det var her mye hadde lagt seg etter graviditet, og jeg kan ikke vente med å få det bort :)

Dette gir meg helt klart motivasjon til å bevege meg ennå mer, og fortsette å spise som jeg har gjort i det siste.

Turid42
03-08-14, 13:36
Jeg her ihvertfall ikke gått opp ila ferien, og det må jeg si meg veldig fornøyd med. Ble plutselig både pizza og øl flere ganger. Så jeg forventet en oppgang. Men fra neste uke når ferien er over, håper jeg pila begynner å peke nedover!

missK
03-08-14, 14:18
Bra jobba folkens.
Har gått ned 2 kg til så vekta viste 77,5 i dag, gått ned 3-3,5 kg på nesten tre uker litt med og uten ketose. Var i ketose før helga, me lagde pizza av lavkarbo bakemix jeg kjøpte på iherb, men den hadde en del mer karbohydrater enn jeg hadde regnet med så gikk ut av ketose. Begynner på ketosefasen igjen i morgen.

kloppsi
03-08-14, 14:56
Dette blir min 3. Start i år. På grunn av sykdom i hjemmet, så har det blitt mye sykehusmat og jeg har vært så sliten at jeg ikke har orket å være streng med med selv, ig har trøstet meg med mang en sjokolade.
Jeg starter ved skolestart. Nå har vi ferie og koser oss mef is og pommes :-)

Jeg heter Kloppsi, dr såvidt passert 30,, har tre unger og en fantastisk mann som høsten 2013 ble rammet av uhelbredelig kreft. Det har vært noen ufattelig tøffe måneder, og det er det fremdeles.

Det er vanskelig å prioritere seg selv når en har tre små, samt en syk mann. Men nå MÅ jeg! Jeg må styrke helsen min, for alles del. Aldri før har det vært viktigere, men aldri før har det vært hardere...

La oss heie på hverandre.

Turid42
03-08-14, 20:16
Hei dere, jeg håper noen kloke hoder kan komme med noen innspill her. Jeg har vært på ketolyse siden midten av juni, uten å,gå noe særlig ned. Jeg mistet all matlyst, og fikk nok i meg altfor lite næring. MEN, så var jeg på ferie i to uker, og da spiste jeg mye mer. Og ikke bare lavkarbo. Ut av ketose. Endel ekte øl, noen pizzaer (dog med tynn bunn, de er best!), og til og med en sjokoladefondant, som smakte herlig...poenget er at jeg kalkulerte med å gå opp noen kilo, men pytt pytt, det er ferie, lissom. Men hva skjer? Jeg har gått pittelittegranne NED!!!??? Dette rimer jo ikke overhode? Hva skjer? Er det så enkelt som at jeg sultet meg i juni, og fikk opp forbrenningen på ferie, selv om det innebar en del karber? Skjønner ingenting, jeg. Er i ketose igjen nå, og vips, så forsvant matlysten igjen. Takknemlig dersom noen har erfaringer å dele!

Turid42
03-08-14, 20:17
Dette blir min 3. Start i år. På grunn av sykdom i hjemmet, så har det blitt mye sykehusmat og jeg har vært så sliten at jeg ikke har orket å være streng med med selv, ig har trøstet meg med mang en sjokolade.
Jeg starter ved skolestart. Nå har vi ferie og koser oss mef is og pommes :-)

Jeg heter Kloppsi, dr såvidt passert 30,, har tre unger og en fantastisk mann som høsten 2013 ble rammet av uhelbredelig kreft. Det har vært noen ufattelig tøffe måneder, og det er det fremdeles.

Det er vanskelig å prioritere seg selv når en har tre små, samt en syk mann. Men nå MÅ jeg! Jeg må styrke helsen min, for alles del. Aldri før har det vært viktigere, men aldri før har det vært hardere...

La oss heie på hverandre.

Jeg heier ihvertfall på deg, som har mye større utfordringer enn de fleste!

Wowo
03-08-14, 23:42
Dette blir min 3. Start i år. På grunn av sykdom i hjemmet, så har det blitt mye sykehusmat og jeg har vært så sliten at jeg ikke har orket å være streng med med selv, ig har trøstet meg med mang en sjokolade.
Jeg starter ved skolestart. Nå har vi ferie og koser oss mef is og pommes :-)

Jeg heter Kloppsi, dr såvidt passert 30,, har tre unger og en fantastisk mann som høsten 2013 ble rammet av uhelbredelig kreft. Det har vært noen ufattelig tøffe måneder, og det er det fremdeles.

Det er vanskelig å prioritere seg selv når en har tre små, samt en syk mann. Men nå MÅ jeg! Jeg må styrke helsen min, for alles del. Aldri før har det vært viktigere, men aldri før har det vært hardere...

La oss heie på hverandre.

Jeg heier på deg, Kloppsi! Ikke glem deg selv opp i alle andres behov og vær raus med deg selv, det fortjener du! Gi deg selv noen friminutter! En STOR klem fra meg!:klem:

bærrgen
04-08-14, 13:30
Jeg har vært lenge fraværende fra lavkarbo nå, men har heldigvis ikke gått opp i vekt siden sist. Men nå har jeg fått diabetes (= kniven på strupen) og MÅ ned i vekt. Har så smått lagt om til lavkarbo, men pga en reise de kommende dagene blir det litt sånn halvveis. Men fra og med mandag 11. august er jeg 100% lavkarbo igjen. Tenker jeg holder meg til generell lavkarbo :)

BenteR
04-08-14, 19:35
Hei dere, jeg håper noen kloke hoder kan komme med noen innspill her. Jeg har vært på ketolyse siden midten av juni, uten å,gå noe særlig ned. Jeg mistet all matlyst, og fikk nok i meg altfor lite næring. MEN, så var jeg på ferie i to uker, og da spiste jeg mye mer. Og ikke bare lavkarbo. Ut av ketose. Endel ekte øl, noen pizzaer (dog med tynn bunn, de er best!), og til og med en sjokoladefondant, som smakte herlig...poenget er at jeg kalkulerte med å gå opp noen kilo, men pytt pytt, det er ferie, lissom. Men hva skjer? Jeg har gått pittelittegranne NED!!!??? Dette rimer jo ikke overhode? Hva skjer? Er det så enkelt som at jeg sultet meg i juni, og fikk opp forbrenningen på ferie, selv om det innebar en del karber? Skjønner ingenting, jeg. Er i ketose igjen nå, og vips, så forsvant matlysten igjen. Takknemlig dersom noen har erfaringer å dele!

Det er ikke alle som trives med å være i ketose, og ketose er ikke nødvendig for å gå ned i vekt. Spiser du for lite mat, vil kroppen ofte gå i sparemodus og holde knallhardt på kiloene + man føler seg langt fra ok ved å sulte seg.
En annen ting er at varmen som har vært ganske intens dette året kan ha ført til at du har bundet litt vann i kroppen og det er dette som nå har løsnet.
Uansett, det er viktig å finne en måte å spise på som du trivst med og vil fortsette med selv etter at den ønskede vekt er oppnådd.
I starten følgte jeg Hexeberg og lå mellom 50 og 70 karbohydrater pr dag. Med så mye karbohydrater er det mye mer mat å velge i og man slipper å måtte vlege bort f.eks. et frukt av og til. Nå lever jeg på 25 karbohydrater i døgnet og det krever mye mer planlegging og selvdisiplin.

Turid42
04-08-14, 22:05
Det er ikke alle som trives med å være i ketose, og ketose er ikke nødvendig for å gå ned i vekt. Spiser du for lite mat, vil kroppen ofte gå i sparemodus og holde knallhardt på kiloene + man føler seg langt fra ok ved å sulte seg.
En annen ting er at varmen som har vært ganske intens dette året kan ha ført til at du har bundet litt vann i kroppen og det er dette som nå har løsnet.
Uansett, det er viktig å finne en måte å spise på som du trivst med og vil fortsette med selv etter at den ønskede vekt er oppnådd.
I starten følgte jeg Hexeberg og lå mellom 50 og 70 karbohydrater pr dag. Med så mye karbohydrater er det mye mer mat å velge i og man slipper å måtte vlege bort f.eks. et frukt av og til. Nå lever jeg på 25 karbohydrater i døgnet og det krever mye mer planlegging og selvdisiplin.

Ja, det er det jeg lurer på, om jeg må gå litt opp på karbene for å opprettholde matlysten. Men saken er at jeg trives så godt i ketose! Kjenner det nesten som en slag "rus", humøret er på topp, og jeg trenger mye mindre søvn (på vanlig kosthold er jeg trøtt om jeg ikke får 9-10 timer). Så på den ene siden har jeg lyst til å holde meg der, men på den andre siden tror jeg det fører til at jeg spiser for lite. What to do? Kanskje Fedon er mer for meg? Men hva skjer med energikicket, har man det på Fedon også?

Takk for svar! :)

Cyan
04-08-14, 22:24
Dette blir min 3. Start i år. På grunn av sykdom i hjemmet, så har det blitt mye sykehusmat og jeg har vært så sliten at jeg ikke har orket å være streng med med selv, ig har trøstet meg med mang en sjokolade.
Jeg starter ved skolestart. Nå har vi ferie og koser oss mef is og pommes :-)

Jeg heter Kloppsi, dr såvidt passert 30,, har tre unger og en fantastisk mann som høsten 2013 ble rammet av uhelbredelig kreft. Det har vært noen ufattelig tøffe måneder, og det er det fremdeles.

Det er vanskelig å prioritere seg selv når en har tre små, samt en syk mann. Men nå MÅ jeg! Jeg må styrke helsen min, for alles del. Aldri før har det vært viktigere, men aldri før har det vært hardere...

La oss heie på hverandre. :klem: og :heia:

Ja, det er det jeg lurer på, om jeg må gå litt opp på karbene for å opprettholde matlysten. Men saken er at jeg trives så godt i ketose! Kjenner det nesten som en slag "rus", humøret er på topp, og jeg trenger mye mindre søvn (på vanlig kosthold er jeg trøtt om jeg ikke får 9-10 timer). Så på den ene siden har jeg lyst til å holde meg der, men på den andre siden tror jeg det fører til at jeg spiser for lite. What to do? Kanskje Fedon er mer for meg? Men hva skjer med energikicket, har man det på Fedon også?

Takk for svar! :) Det der er så individuelt. Jeg har aldri fått noe energikick av ketogent kosthold, og kardiotrening syns jeg f.eks. er helt grusomt de første 1-2 månedene i ketose inntil kroppen har lært seg å utnytte ketonene som energi i stedet. Da går det greit. På et mer moderert lavkarbisk kosthold klarer jeg å yte mer. Med trening ute av ligningen kjenner jeg ikke store forskjellen på energi ketogent vs ikke-ketogent.

Du må nesten finne ut selv hva som er det beste for deg, prøve deg litt frem. At du gikk ned etter en liten karbosmell kan være helt tilfeldig og ha flere årsaker. Men hvis du opplever et energikick av å spise ketogent er det vel like greit å holde seg der, og spise når du er sulten. Om du over tid mistenker at du kan spise for lite og at kroppen tviholder på det lille den får er det jo bare å ta en kontrollsjekk på det og så evt. justere etterhvert. Nå er det jo også sånn at fett gir mye mer energi per gram enn karbohydrater og proteiner gjør, så i mengder vil man ikke ha behov for så mye som ved et "normalt" kosthold.

Cyan
04-08-14, 22:31
Jeg har kommet meg skikkelig i gang med Eurodietten igjen etter ferien, og også med løpetreninga. Jeg sliter litt med å justere inntaket ift løpinga. Jeg blir ganske energiløs med dette kostholdet i kombinasjon med treninga. Jeg vet det er noe som vil gå seg til etterhvert som kroppen lærer seg å utnytte ketonene, men erfaringsmessig tar det lang tid, og så lang tid har jeg ikke akkurat nå, så frem mot løpet gjelder det å finne den rette balansen. Men etter løpet et det fritt frem for å kjøre ketogent :)

Turid42
05-08-14, 15:38
Jeg har kommet meg skikkelig i gang med Eurodietten igjen etter ferien, og også med løpetreninga. Jeg sliter litt med å justere inntaket ift løpinga. Jeg blir ganske energiløs med dette kostholdet i kombinasjon med treninga. Jeg vet det er noe som vil gå seg til etterhvert som kroppen lærer seg å utnytte ketonene, men erfaringsmessig tar det lang tid, og så lang tid har jeg ikke akkurat nå, så frem mot løpet gjelder det å finne den rette balansen. Men etter løpet et det fritt frem for å kjøre ketogent :)

Lykke til! Jeg vurderte også KK-mila, men har nok ikke vært flink nok med treningen. Kanskje ikke for seint?

En annen ting er at jeg i dag fikk på meg en bukse som rakk meg til knærne på forsommeren. Er så Happy! Så selv om vekta ikke raser nedover, er det tydelig at det skjer ting. Veldig motiverende!!!

Cyan
05-08-14, 17:51
Lykke til! Jeg vurderte også KK-mila, men har nok ikke vært flink nok med treningen. Kanskje ikke for seint?

En annen ting er at jeg i dag fikk på meg en bukse som rakk meg til knærne på forsommeren. Er så Happy! Så selv om vekta ikke raser nedover, er det tydelig at det skjer ting. Veldig motiverende!!! Gratulerer :heia: Det er så deilig når klær begynner å passe igjen.

KK mila er vel så lavterskel at det ikke vil være noe problem så lenge du har trent litt tenker jeg. Du kan jo velge bare 5 km også, og den er det jo mange som bare går har jeg skjønt. Selv syns jeg hele konseptet med KK mila er forferdelig, eller ikke forferdelig i seg selv, men forferdelig for meg som er så ekstremt lite "damete". Minner meg veldig om en syklubb, og hadde jeg visst hvordan det var og hvor god progresjon jeg skulle få hadde jeg heller valgt Oslo maraton. Men men, KK mila ble valgt fordi det var lavterskel, og fordi de hadde en 5 km. Jeg turde ikke å melde meg på ei hel mil først. Jeg meldte meg på i månedsskiftet mars/april, og hadde da aldri løpt i hele mitt liv, annet enn til bussen hvis jeg gadd :p Jeg er rett og slett ikke skapt for løping. Startet med stusslige 2 minutters jogging og resten gange i slutten av mars, nå løper jeg mer enn 1 time sammenhengende (på flat mark). Ikke verst fremgang for ei på 100 kilo ;) Distansen har jeg selvsagt nå endret til å fullføre hele mila, og målet er å ikke komme sist. Har ellers en drøm om å fullføre minst en halvmaraton før jeg blir 40 år.

Turid42
05-08-14, 18:01
Så bra jobbet! Selv er jeg veldig glad i å løpe, men har vært veldig slækk i sommer. Jeg skal jammen se om jeg ikke skal hive meg på jeg også! Takk for inspirasjon!

Vurderte Oslo Maraton i fjor, men føler at den er veldig høyterskel. Mye overspreke testosteron-folk, innbiller jeg meg. Da er det bedre med syklubb, spør du meg!

Pisces89
06-08-14, 06:47
Hei dere!
Jeg vil gjerne være med å starte på nytt i august. IGJEN. Dette er mitt n'te forsøk på slanking og det går alltid dårlig.. Denne gangen MÅ det faktisk gå, for jeg skal gifte meg neste sommer, og sånn som jeg ser ut nå, så kommer jeg til å nekte fotografering :P

Startet såvidt på lavkarbo før helgen, for å "forberede" kroppen på å gå i ketose. Har vært på hytta, og dermed har det blitt litt så som så, og det var med viten og vilje altså. Ville bare trappe opp sakte men sikkert. Men fra idag er det ingen kjære mor. Nå har jeg stekt meg en omelett av tre egg, med sopp, sukkererter og asparges. Greide bare spise litt over halve. Men jeg koser meg med en kopp kaffe med H-melk. H-melk er et bevisst valg da jeg tidligere har brukt fløte i kaffen og det har vært en mulig partystopper fordi det er så kaloririkt.
Så får vi se om kroppen lar meg gå i ketose selvom jeg bruker Hmelk i stedet for fløte :)

Startvekt: 97,4 :hylgrine:

Målet er å gå ned 12 kg. Da er jeg der jeg var før jeg ble gravid. Klarer jeg det, skal jeg si meg fornøyd! Selvom jeg til og med da syntes jeg var kvalmt feit :P MEN, ser jeg tilbake på det nå så var det ikke så ille som jeg skulle ha det til. Det er første målet mitt, og målet jeg vil nå innen jeg skal gifte meg!

ludviga
06-08-14, 22:41
Hei alle sammen!

Jeg slenger meg gjerne på denne tråden!!

Startet før sommeren, og tilhørte da "vi som starter i mai"-gjengen. Så kom sommeren, og fy det er vanskelig å holde seg i kustus da!

I dag kom endelig motivasjonen, og jeg gikk på vekten. Opp 3 kg cirka.


Målet er å gå ned 8 kg innen jul....

Pisces89
07-08-14, 06:39
Er her på dag to nå. Spiser egg og bacon til frokost idag. Er heldigvis glad i egg ;)
Men, hva spiser dere andre til frokost? MErker jeg synes det er litt tidskrevende å stå med kjelene på mårran :)

Cyan
07-08-14, 07:09
Er her på dag to nå. Spiser egg og bacon til frokost idag. Er heldigvis glad i egg ;)
Men, hva spiser dere andre til frokost? MErker jeg synes det er litt tidskrevende å stå med kjelene på mårran :) Jeg orker ikke bruke mye tid på å lage frokost på morgenen, så jeg koker ofte egg for flere dager og har i kjøleskapet, så tar jeg bare og rasker i meg et par med en stripe majo eller kaviar. Avokado er kjapp mat. Eggerøre er også kjapt, visp sammen to egg sammen med en god spiseskje cf, sleng i kjele og rør. Tar gjerne litt kaldrøkt laks ved siden av. Eller lavkarbobrød. Fryser det ned i skiver, og bare slenger i brødristeren på morran. Eller jeg bare spiser noe pålegg - ost, røkelaks osv sammen med litt majo, agurk og cherrytomater. Hvis jeg tenker litt forover kan det hende jeg mekker en smoothie på kvelden og setter i kjøleskapet over natta. Nå for tiden spiser jeg ED produkter til frokost, typ rundstykke, pannekaker eller shake. Pannekakene tar egentlig litt for lang tid å lage i forhold til hva jeg gidder, men de er så gode at jeg gidder likevel :p

Turid42
07-08-14, 08:19
Er her på dag to nå. Spiser egg og bacon til frokost idag. Er heldigvis glad i egg ;)
Men, hva spiser dere andre til frokost? MErker jeg synes det er litt tidskrevende å stå med kjelene på mårran :)

Jeg har aldri vært noen frokostspiser, men drikker en kopp kaffe med 1-2 spiseskjeer Cocosa i. Det setter også fart i systemet!

Turid42
07-08-14, 08:20
Jeg har aldri vært noen frokostspiser, men drikker en kopp kaffe med 1-2 spiseskjeer Cocosa i. Det setter også fart i systemet!

Sorry, mente TE-skjeer!

missK
07-08-14, 10:33
I det siste har jeg spist spekemattallerken. Eggerøre, spekeskinke, agurk, og litt rømme ved siden av.

Har dere en fast veiedag? Har ikke satt meg noen, veier meg jo hver dag. Vekta viste 77 i dag, ned 4 kg. Kanskje torsdag ska bli veiedag.

missK
07-08-14, 10:45
Og til kvelds i går hadde jeg scrambled pancakes, men spiste bare halvparten så til frokost i dag tok jeg å kastet på litt ketsjup, spekeskinke, grønn paprika og ost og hadde i oven, ble ganske godt.

mumfie
07-08-14, 21:24
Etter en kjempesmell i hælja og magetrøbbel denna uka, føk vekta opp to kg :( så i mårra er det på igjen med ketolyse! Kroppen føles som en dass og det er je lei... er kun je som kan endre det og nå skar det skje!! :)

Hubba Bubba
07-08-14, 22:57
Jeg blir med her. Starter på nytt 11. August. Først en uke med lavkarbo så over på ketose. Nå er jeg på ferie. Spiser is og snop og brød og pizza og alt jeg ikke skal. Vet ikke hvor mye jeg har gått opp. Men da skal jeg være streng med meg selv i en måned og se hva som skjer.

elien
08-08-14, 09:12
Jeg starter på ny igjen 8 august.
Vet ikke hvor mange ganger jeg starter på ny,
men sånn er det bare :rolleyes:

Grunnen til 8 august er da skal yngste jenta fjerne mandlene,
å vi skal starte i sammen. Vi trenger det begge to.

Målet hennes er ned 15 kg,
å jeg kommer ikke til å ha kilo som mål. Men en bukse.
Den buksen som er målet var litt romslig til meg i fjor sommer,
å nå er den stram på minien. Den ser ikke så galen ut på hu,
jeg følte meg mye større enn hvordan jeg ser henne nå.

Så nå er det skrevet ned, og det som er skrevet bør gjelde :rolleyes:

Frem til oppstart 8, så har vi begynt å se på planlegging,
hu å arbeids kollega pleier å kjøpe mye junk i lunsjen.
Det krever litt planlegging, å vi tror vi kommer til å finne ut av det
Har mange kjekke lunsj bokser fra iHerb i forskjellige utgaver alle med kjøle elementer.

Dette kan fort gå godt :p


Nå sitter jeg her og det er 8 i dag. Skulle etter planen ha begynt i dag.
Men vi er på sykehuset til i morgen eller søndag.
Så jeg utsetter det til mandag, for da er vi ihvertfall hjemme.
Og jeg vet ikke helt hvor mange ganger jeg har startet på ny,
men jeg gir ikke opp.

Men jeg kan si litt om meg selv :p

Er ei dame på 46, gift og to relativt voksne jenter på 19 og 22 som bor hjemme.
Jeg er nok så syk med ymse slag, men kan i hovedsak si stor vitamin mangel
pga utført DS i 2004. Tar enorme doser vitaminer :eek:
Tar også en del annen medisin som gjør at det er vanskelig å ta av.

Jeg har ikke som mål å bli "slank", etter jeg veide 160 kg før operasjon.
Så er jeg ikke kravstor. Bare ca 15 kg ned vil jeg.
For det vil gjøre hverdagen litt lettere, og jeg vet jeg fungere bedre då.

Nå er jeg ikke helt sikker på vekten pr i dag, men ca 107 kg eller noe sånt.
Har en bukse som tidligere nevnt som mål.

Minste jenta skal også ned med meg denne gangen, hu bruker i dag den buksen som jeg vil inn i.
Og jeg tror hu vil ned 15-20 kg.

Akkurat nå ligger hu på operasjonsbordet og fjerner mandlene, så det blir nok en del is
på hun fremover :p
Å jeg sitter her nervøs og venter, vet ikke hvor lang tid det tar.

Kommer sterkere tilbake med eksakte tall i løpet av helgen

Pisces89
09-08-14, 12:01
Veiing idag viste 95,7 kg! Ned 1,7 kg siden onsdag :D
Vet at det er stort sett vann, men det er jo supert uansett.

Mino
10-08-14, 12:37
Veiedag i dag. 1 kg opp fra sist uke og er nå 74,5. Ikke helt sikker på hva jeg har gjort feil - men det løsner vel igjen, håper jeg. Vel mangel på søvn er jo en mulighet. Legger meg sent for å få alenetid og minsten våkner ved daggry. Ligger stort sett mellom 25 og 30 karber.

De siste par dagene har jeg vært svimmel om jeg reiser meg. Lest her inne at det kan være vanlig ved overgang til ketose, men dette er så ubehagelig at jeg vurdere å legge meg litt høyere. Blir ikke morsomt å gå på jobb med dette.

kloppsi
11-08-14, 09:50
Jeg blir med her. Starter på nytt 11. August. Først en uke med lavkarbo så over på ketose. Nå er jeg på ferie. Spiser is og snop og brød og pizza og alt jeg ikke skal. Vet ikke hvor mye jeg har gått opp. Men da skal jeg være streng med meg selv i en måned og se hva som skjer.

Lykke til Hubba Bubba. Jeg har også nettopp kommet hjem fra en snopefyllt ferie. Gleder meg til normal kost igjen. Er i gang idag :-)

kloppsi
11-08-14, 09:54
Nå er jeg endelig hjemme fra over tre uker i varmen, med mye god og usunn mat. Jeg er glad for å endelig være hjemme og kunne spise ordentlig igjen. Jeg begynner idag, men har veiedag på onsdag, så det er onsdag det starter for alvor.
Jeg hadde eggerøre med masse forskjellige grønnsaker, chili og ost til frokost. :-)
Har ikke bestemt meg helt for hvor streng jeg skal være. Jeg har langsiktige mål til Juni nedte år, samt hadde det vært gøy å være slankere på julebordet :-)

Cyan
11-08-14, 10:17
Her står det bom fast gitt :o

bærrgen
11-08-14, 10:31
Jeg har merket de siste dagene at kroppen har samlet vann. Kommer nesten ikke i noen sko :( Av samme grunn var turen på vekten i morges en stor(!) skuffelse :confused: Opp tre kilo siste uken... Og det er ikke pga mat, for jeg har vært flink jente! Skal til legen i morgen, håper han kan si hvorfor jeg samler så mye vann og hva jeg skal gjøre for å kvitte meg med det. Wish me luck :rolleyes:

julme
11-08-14, 11:09
Lykke til bærrgen :-)

Her er man også hjemme etter to uker ferie .-) Det var ikke så enkelt å leve slik jeg ønsket på ferien. Hadde vi vært alene hadde det vært noe enklere,men spist er spist. Vekta gikk opp den,men er på rett vei igjen nå :-)
Jeg er alt for lite flink å bevege meg for tiden,så der har jeg en seriøs jobb å gjøre,jeg skiftet helsestudio,og det tror jeg var en dårlig ide,men det var for å spare noen kroner,for jeg trente mye tidligere...
Planen for uken er å gjøre klar for skolestart både for ungene,men også meg selv,tre uker igjen på skolebenken før jeg er ferdig utdannet :D så bør jeg ha ett mål om å trene tre ganger denne uken ...

Ha en fin uke alle sammen :-)

missK
11-08-14, 18:53
Lykke til Bærrgen.

Litt godt ferien er over. Var på tur i helga med noen folk. Klarte faktisk å holde meg i ketose hele helga og holde meg unna snacks og diverse. Var veldig vanskelig å holde seg unna hvitløksbaguett når vi grilla, men klarte det, Tjoho. Tok en øl og litt chips på lørdags kvelden. Aner ikke om vekta har gått opp eller ned, men mannen min syntes jeg såg mye tynnere ut, krysse fingra!

Ha en god uke folkens.

Pisces89
13-08-14, 12:08
Jeg har gått ned 3 kilo første uka! Snakk om kickstart :) FÅr vi bare håpe det ikke resulterer i bom stopp de neste ukene :P

Turid42
13-08-14, 14:18
Jeg har gått ned 3 kilo første uka! Snakk om kickstart :) FÅr vi bare håpe det ikke resulterer i bom stopp de neste ukene :P

Gratulerer! Selv går jeg ikke ned så mye i vekt, men i dag prøvde jeg en kjole jeg kjøpte til jul i fjor. Da fikk jeg den ikke over skuldrene, men nå skled den rett på! Husk å ikke bare se på vekta! :):):)

bærrgen
13-08-14, 16:59
Førstkommende mandag er det oppstart for fullt for meg. Jeg er sånn skrudd sammen at jeg alltid må starte på en mandag :rolleyes: I dag jobber jeg med å lage meg ukesmenyer med ferdig utregnede karbohydrater. Erfaringen tilsier at alt går så mye bedre når jeg slipper å gruble på hva jeg skal spise ;)

Mino
13-08-14, 17:07
Til deg, eller kanskje det er fler her, som tenker på ukesmenyer. Her er er adressen til bloggen "Hanne og Karis lavkarbohverdag": http://lavkarbohverdag.com. De legger ut ny ukesmeny hver fredag. Riktigtig nok ikke utregnet, men ferdig oppskrifter iallefall.

bærrgen
13-08-14, 18:48
Jeg har en solid samling med lavkarbokokebøker, med mange favorittoppskrifter, så jeg begynner i eget bibliotek :D

Men takk for tipset :)

Brøleapen
13-08-14, 19:05
Så mange flinkinger det er her da! :)
Her står det plutselig bom stille, men mistenker at det har noe med stress og lite mat å gjøre.
Denne uken er kaos, prøver å avslutte gammel jobb, smugstarte i ny jobb og være hjemme med en 1 åring som ikke begynner i barnehagen før om en uke...
Ønsker meg noen ekstra timer, bare denne uken! :)

nellie
13-08-14, 19:07
Det går litt og litt nedover.

Vektfremgang:
23.07: 97
27.07: 95.7
28.7: 95.0
29.7: 94.5
30.7: 94.4
05.8: 95.9
06.8: 94.4
07.8: 94.2
09.8: 94.1
13.8: 93.3

missK
13-08-14, 20:01
Til deg, eller kanskje det er fler her, som tenker på ukesmenyer. Her er er adressen til bloggen "Hanne og Karis lavkarbohverdag": http://lavkarbohverdag.com. De legger ut ny ukesmeny hver fredag. Riktigtig nok ikke utregnet, men ferdig oppskrifter iallefall.

Takk for tipset. Har ikke vært inne her før.

missK
14-08-14, 09:09
14.07: 81 kg
25.07: 78.5
07.08: 77
14.08: 76.1

Går da ned, hadde håpet å nå delmålet på 75, men kanskje neste uke.

Dadda
14-08-14, 16:24
Plass til flere? Her er jeg og har lyst til å prøve meg igjen:o
Mange år siden jeg gjorde dette sist og kiloen har kommet på igjen. Pluss noen ekstra. Må nå manne meg opp til mål og vekt. Dag1 og vekt kommer imorgen :rolleyes:

Turid42
14-08-14, 17:43
Plass til flere? Her er jeg og har lyst til å prøve meg igjen:o
Mange år siden jeg gjorde dette sist og kiloen har kommet på igjen. Pluss noen ekstra. Må nå manne meg opp til mål og vekt. Dag1 og vekt kommer imorgen :rolleyes:

Klart det er plass til flere!:)

Dadda
14-08-14, 18:01
Klart det er plass til flere!:)

Tusen takk Turid42:stortsmil

Pisces89
16-08-14, 08:44
Jeg har spist lavkarbo mange ganger nå. Hopper på og detter av… detter av fordi jeg anser det som lite forenelig med et "vanlig" sosialt liv der det tilbys det ene og det andre.. Det går liksom i begynnelsen når motivasjonen er på topp, også etterhvert så vil man bare smake det som alle sier er så digg.. så er det samme regla :P

For hver gang jeg har startet opp så har vekta gått saktere og saktere nedover. Akkurat som at kroppen ikke responderer like godt. Noe jeg også har hørt er helt normalt ?!

Dette er kaaanskje 7 gang jeg starter opp sånn "skikkelig".
Har motivasjon i bøtter og spann. Dog er det kun 11 dager siden oppstart. Så er jo rimelig ferskt. Men hittil har jeg gått ned svimlende 3,7 kg!!! Jeg er helt overveldet. Trodde ikke det gikk ann! Nå lever jeg i lykkerus, og ser med skrekk frem til at det en dag må si bom stopp :P

Riktignok har jeg 13kg mer nå, enn da jeg gikk på lavkarbo sist (før svangerskapet med lillemor), så det kan ha noe med saken å gjøre.

Jeg startet på 97,4 kg den 07.08, nå idag, 16.08 veide jeg 93,7!!:D:D:D

Måtte denne perioden vare en liten stund til :) Vet med meg selv at det er vanskelig å holde fokus i stillestående perioder :)

Pisces89
16-08-14, 08:47
Jobber i barnehage og det er stadig fristelser. Har motstått alt til nå, men igår hadde ei jente bursdag og hun spurte meg om jeg ville smake, klarer jo ikke si nei til de skjønningene. SÅ ble til og med et kakestykke igår altså… Men men :)
Alt for å glede et lite barnehjerte :)

Imorgen er det bursdagsselskap for min bror, og da tenkte jeg å ta med gerds kladdkaka. Håper den blir god :) Så slipper jeg to ulovlige kakestykker på en helg!

hadepasta
17-08-14, 02:21
Jeg er med! Har lest meg skakk på temaet, men føler ikke jeg blir så veldig mye klokere. Er 170 høy og veier 63 kg. Vil gjerne ned til 60! Sånn ellers er det viktigtste for meg å slutte med sukkeravhengigheten, og at jeg kan slutte å være så oppblåst og føle meg fæl hele tiden.

Tenker ikke noe ketose eller noe slikt, men mer moderat lavkarbo. Hvor mange karbs bør jeg ligge på da? Noen tips? Har lest alle slags nybegynner tips her inne, men kan alltids spe på med mer:)

Har jeg forstått det riktig at en typisk dag kan se slik ut:

frokost: omlett med f.eks bacon/salami/ost eller lavkarbobrød med kremost/smør og pålegg som salami, ost, peanøttsmør, leverpostei osv.

Lunsj: salat med f.eks agurk, fetaost, vanlig ost, kylling/bacon/skinke, blomkål og med olivenolje eller andre dressinger.

middag: Typisk pølsegrateng jeg så en plass. Kylling og kalkun pølser med grønnsaker, krydder og gratinert ost. Eller kylling med salat eller grønnsaker. Ja, dere skjønner tegninga.

mellomåltid: babybel, ost, nøtter, skyr(?), atkinsbarer


Liker ikke fisk, tomat, paprika eller løk. Det jeg kom på i farten som setter en stopper for etegildet.


Er helt grønn, og det står så mye forskjellig alle steder. Er også usikker på hvordan jeg skal få til å telle alle karbohydratene? En slags regel som er lett å følge her?

Og en ting til.. Er invitert i et par barnedåper, en konfirmasjon og ett bryllup i løpet av di neste månedene. Er det helt krise om man "skeier ut' og spiser den middagen man får servert? Eventuelt ta et kakestykke? Skal selvsagt prøve å begrense meg, vil jo ha fremgang:)

Mange spørsmål her, beklager for det. Virker vel helt grønn, men er så skummelt å begynne på noe helt nytt. Er så redd for å gjøre det helt feil :p



Tusen millioner takk til den som eventuelt gidder å svare på det jeg lurer på! :) Mye å lære her! haha

Gabi
17-08-14, 09:33
Jeg gikk ned 12 kg i fjor med ketogen diett, men greide piskedusken å legge på meg alle sammen igjen. Jeg skulle bare ha en liten pause, men det ble litt tøft i privatlivet, og mye dritt som kom inn i munnen.
Har spist ketogent i en uke nå, men offisielt så starter jeg ikke før i morgen.
Første delmål er -5 kg, under 100. Tar startvekten i morgen, men tipper den er ca. 105. :sukk:

Sukett1
17-08-14, 09:36
Hiver meg på her jeg også. Startet 8 august. Gikk ned 2.5 kg første uka. Mest vann men likevel deilig. Stått stille i uke to. Vet hvorfor. VIN... Er så fryktelignglad i å ta et glass eller 3 i godt selskap. 2 slike ble det den uka. Det som er deilig er at søtsuget er over. Jeg føler at jeg har kontroll igjen. Tap av den kontrollen, når jeg ser jeg går opp og opp i vekt men ikke klarer å gjøre noe med det, ikke klarer å stoppe, den er grusom!

Dadda
17-08-14, 11:09
Jeg er med! Har lest meg skakk på temaet, men føler ikke jeg blir så veldig mye klokere. Er 170 høy og veier 63 kg. Vil gjerne ned til 60! Sånn ellers er det viktigtste for meg å slutte med sukkeravhengigheten, og at jeg kan slutte å være så oppblåst og føle meg fæl hele tiden.

Tenker ikke noe ketose eller noe slikt, men mer moderat lavkarbo. Hvor mange karbs bør jeg ligge på da? Noen tips? Har lest alle slags nybegynner tips her inne, men kan alltids spe på med mer:)

Har jeg forstått det riktig at en typisk dag kan se slik ut:

frokost: omlett med f.eks bacon/salami/ost eller lavkarbobrød med kremost/smør og pålegg som salami, ost, peanøttsmør, leverpostei osv.

Lunsj: salat med f.eks agurk, fetaost, vanlig ost, kylling/bacon/skinke, blomkål og med olivenolje eller andre dressinger.

middag: Typisk pølsegrateng jeg så en plass. Kylling og kalkun pølser med grønnsaker, krydder og gratinert ost. Eller kylling med salat eller grønnsaker. Ja, dere skjønner tegninga.

mellomåltid: babybel, ost, nøtter, skyr(?), atkinsbarer


Liker ikke fisk, tomat, paprika eller løk. Det jeg kom på i farten som setter en stopper for etegildet.


Er helt grønn, og det står så mye forskjellig alle steder. Er også usikker på hvordan jeg skal få til å telle alle karbohydratene? En slags regel som er lett å følge her?

Og en ting til.. Er invitert i et par barnedåper, en konfirmasjon og ett bryllup i løpet av di neste månedene. Er det helt krise om man "skeier ut' og spiser den middagen man får servert? Eventuelt ta et kakestykke? Skal selvsagt prøve å begrense meg, vil jo ha fremgang:)

Mange spørsmål her, beklager for det. Virker vel helt grønn, men er så skummelt å begynne på noe helt nytt. Er så redd for å gjøre det helt feil :p



Tusen millioner takk til den som eventuelt gidder å svare på det jeg lurer på! :) Mye å lære her! haha


Hei Hadepasta :) Hadde jeg vært deg og i utgangspunktet ikke har så mange kilo å gå ned og kanskje mest er opptatt av å bli kvitt sukkersuget…ja da tror jeg at jeg ville tenkt "enkelt". Spesielt også fordi du bør unngå å ødelegge forbrenningen din med en strikt diett!
Jeg ville derfor unngått de "verste" karbene helt i 4-5 dager (godteri, sukker, brød, pasta osv). Av egen erfaring pleier det største søtsuget å gå svært raskt ned på den tiden. OG hold deg unna lightbrus og light saft….det holder søtsuget oppe hos de fleste av oss! (Alkohol har ofte også negativ innvirkning).
Etter det ville jeg i en periode bare redusert inntaket av dette og erstattet det med klibrød/knekkebrød og grønnsaker i ulike former - og vips er dine 3kg borte.
Oppblåsthet kan komme av mye, men for meg er det melkeprodukter og hvete/gluten…….du kan jo vurdere å kutte ut det en periode og se?

Dersom du bare skal ned 3 kg, ville jeg ikke gjort dette til en "kur", men bare hatt det i bakhodet når du gjør valgene dine:) Lykke til!

Dadda
17-08-14, 11:21
Så flott Pisces89:) Gratulerer!
Kjenner meg igjen i så mange av dere. Ned og opp i vekt, en evig berg og dal bane. Denne gangen skal jeg prøve å finne en annen fremgangsmåte….."å gjenta det samme og forvente nytt resultat" er visstnok definisjonen på galskap…og det ønsker jeg jo ikke :D

Dagens sukk
Vekten viste 87,7 idag…..kaller dette dag 1…jaja...det var vektøkning med renter…Målet mitt er 20 kilo ned….67,7 blir det. Det verste er nok magemålet mitt: 111,5cm. Skremmer meg for dette er laaaangt over det det bør være.
Leste en artikkel på at "med en økning av BMI med 5, så øker sjansen for å få underlivskreft med 62%". Hjelp-dette er meg! Uheldige gener på toppen! SÅ NÅ HAR JEG IKKE NOE VALG! Ingen flere unnskyldninger!

Ønsker dere alle en lett lavkarbo dag;)

hadepasta
17-08-14, 20:05
Hei Hadepasta :) Hadde jeg vært deg og i utgangspunktet ikke har så mange kilo å gå ned og kanskje mest er opptatt av å bli kvitt sukkersuget…ja da tror jeg at jeg ville tenkt "enkelt". Spesielt også fordi du bør unngå å ødelegge forbrenningen din med en strikt diett!
Jeg ville derfor unngått de "verste" karbene helt i 4-5 dager (godteri, sukker, brød, pasta osv). Av egen erfaring pleier det største søtsuget å gå svært raskt ned på den tiden. OG hold deg unna lightbrus og light saft….det holder søtsuget oppe hos de fleste av oss! (Alkohol har ofte også negativ innvirkning).
Etter det ville jeg i en periode bare redusert inntaket av dette og erstattet det med klibrød/knekkebrød og grønnsaker i ulike former - og vips er dine 3kg borte.
Oppblåsthet kan komme av mye, men for meg er det melkeprodukter og hvete/gluten…….du kan jo vurdere å kutte ut det en periode og se?

Dersom du bare skal ned 3 kg, ville jeg ikke gjort dette til en "kur", men bare hatt det i bakhodet når du gjør valgene dine:) Lykke til!



Tusen takk for svar!

Hmm.. du har et poeng! Høres igrunnen veldig fornuftig ut :-) Men vil jo gjerne ta lavkarbo rett og slett for helsa sin del. Er så mye vanskeligere å skeie ut hvis man vet at en ting er strengt "forbudt", noe det meste av godteri, brus, chips og junk er på lavkarbo. At det skal bli en livsstil rett og slett, slik at jeg har noe å forholde meg til. Hva gjør alle lavkarboslankerne f.eks når de har nådd målene sine?

Kan jo prøve 4 dager uten karbo og sukker for å se hvordan kroppen reagerer. Er sukkersuget og oppblåstheten helt borte er jo valget enkelt! Men hvordan spiser jeg i disse 4 dagene? Typ lavkarbo med mye fett? For da tror jeg det vil bli enkelt :-P Så utrolig mye god mat enn kan spise med god samvittighet :-D Edit: og selfølgelig proteiner!


Igjen, tusen takk for svar :-)

Mino
17-08-14, 21:32
10.8: 74,5
17.8: 74,1

Endelig nedover igjen. Da er jeg i siget, forhåpentligvis :) Begynte jo før 10., men hoppet opp den datoen så tar det fra da. Og jeg har bestemt meg for bare å veie en gang i uken så får ikke dette med slanking så fokus i hverdagen. Søndag er en fin dag for slikt, siden jeg har en tendens til å kose meg litt vel mye i helga - og da holder jeg meg kansje litt mer i tøylene.

Brøleapen
18-08-14, 07:55
Veiedag i dag , og ned 700g. Egentlig er det nok ned 1,5 kg, jeg måtte kjøpe ny vekt, og den nye viser mer enn den gamle.
Men pytt, pytt, jeg forholder meg til den nye, og har i bakhodet at jeg egentlig ikke kan sutre over lite nedgang :p

I dag har jeg et lite knøttebøtt som skal ha første dagen i barnehagen. Og det er fryktelig rart. Lille store jenta er på vei til å klare seg litt mer uten mamma. Bare sånn for å spore helt av ;)

Er spent på hvordan dette blir fremover med mat osv, jeg begynner å jobbe igjen, det blir mere stress osv. Må vel bare planlegge måltidene bedre så ordner det seg nok også...

Brøleapen
18-08-14, 07:57
Og jippi for en ting til, da har jeg gått fra å være feit, til kun overvektig hvis jeg skal se på bmi :D

hadepasta
18-08-14, 08:27
Og jippi for en ting til, da har jeg gått fra å være feit, til kun overvektig hvis jeg skal se på bmi :D


wow, så gøy! Gratulerer!! Gøy når enn går over den grensa. Har selv gått fra overvektig til normalvektig, så vet hvor motiverende og gøy det er å se at alt "slitet" gir utslag :) Litt ned er bedre enn ingenting! Lykke til med den lille i barnehagen. Det går seg nok til :)

bærrgen
18-08-14, 08:45
Og jippi for en ting til, da har jeg gått fra å være feit, til kun overvektig hvis jeg skal se på bmi :D


Hipp hurra for deg :heia:

bærrgen
18-08-14, 08:47
NÅ er jeg i gang! Dette er min startmandag. Jeg ser frem mot en høst med mange kilo ned. Håper og tror jeg vil hente masse styrke her hos dere :)

Dadda
18-08-14, 11:10
Og jippi for en ting til, da har jeg gått fra å være feit, til kun overvektig hvis jeg skal se på bmi :D

Så flott!!!! Gratulerer:) Det er mitt mål også!

Dadda
18-08-14, 11:12
NÅ er jeg i gang! Dette er min startmandag. Jeg ser frem mot en høst med mange kilo ned. Håper og tror jeg vil hente masse styrke her hos dere :)

Du har allerede gjort en fantastisk jobb ser jeg! Jeg gikk opp mitt igjen….men er nå motivert som aldri før. Flott å ha noen å jobbe sammen med her!

Dadda
18-08-14, 11:30
Tusen takk for svar!

Hmm.. du har et poeng! Høres igrunnen veldig fornuftig ut :-) Men vil jo gjerne ta lavkarbo rett og slett for helsa sin del. Er så mye vanskeligere å skeie ut hvis man vet at en ting er strengt "forbudt", noe det meste av godteri, brus, chips og junk er på lavkarbo. At det skal bli en livsstil rett og slett, slik at jeg har noe å forholde meg til. Hva gjør alle lavkarboslankerne f.eks når de har nådd målene sine?

Kan jo prøve 4 dager uten karbo og sukker for å se hvordan kroppen reagerer. Er sukkersuget og oppblåstheten helt borte er jo valget enkelt! Men hvordan spiser jeg i disse 4 dagene? Typ lavkarbo med mye fett? For da tror jeg det vil bli enkelt :-P Så utrolig mye god mat enn kan spise med god samvittighet :-D Edit: og selfølgelig proteiner!

Igjen, tusen takk for svar :-)

Hei igjen :) Å kutte ut godteri, brus, chips og junk er smart uansett…om ikke annet hold det til en dag i uken. Lag en sunn livsstil av akkurat det og som du kan klare i det lange løp;) Og vær i aktivitet. Det er om å gjøre å finne en fin balanse.
De første dagene med ekstra få karber….litt avhengig av hvilken filososfi du tror fungerer for deg...ta en titt i oppskriftene. Eller bare tenk enkelt. Jeg har ikke så fokus på fett, men spiser ett klibrød på morgenen med f.eks. ost/egg/avocado/kjøttpålegg/grønt, en eller annen form salat til lunch og proteiner med salat til middag. Har f.eks. "omelettmuffins" i fryseren dersom jeg har behov for noe mer. Prøver å variere litt så jeg ikke går lei. Det som fungerer for meg er å spise mer av grønnsaker som vokser over bakken enn under.
Viktig bare at du får i deg alle næringsstoffer! Det virker jo som om forbrenningen din er fin siden du ikke har mange kilo du føler skal bort. Mitt råd til deg er å være forsiktig med en strikt diett- ikke ødelegg forbrenningen din slik jeg har gjort ved å gå på harde kurer når jeg strengt tatt bare hadde litt som skulle bort. Fokuser heller på sunne vaner :)

hadepasta
18-08-14, 17:52
Hei igjen :) Å kutte ut godteri, brus, chips og junk er smart uansett…om ikke annet hold det til en dag i uken. Lag en sunn livsstil av akkurat det og som du kan klare i det lange løp;) Og vær i aktivitet. Det er om å gjøre å finne en fin balanse.
De første dagene med ekstra få karber….litt avhengig av hvilken filososfi du tror fungerer for deg...ta en titt i oppskriftene. Eller bare tenk enkelt. Jeg har ikke så fokus på fett, men spiser ett klibrød på morgenen med f.eks. ost/egg/avocado/kjøttpålegg/grønt, en eller annen form salat til lunch og proteiner med salat til middag. Har f.eks. "omelettmuffins" i fryseren dersom jeg har behov for noe mer. Prøver å variere litt så jeg ikke går lei. Det som fungerer for meg er å spise mer av grønnsaker som vokser over bakken enn under.
Viktig bare at du får i deg alle næringsstoffer! Det virker jo som om forbrenningen din er fin siden du ikke har mange kilo du føler skal bort. Mitt råd til deg er å være forsiktig med en strikt diett- ikke ødelegg forbrenningen din slik jeg har gjort ved å gå på harde kurer når jeg strengt tatt bare hadde litt som skulle bort. Fokuser heller på sunne vaner :)

Takk for svar igjen:-) Prøver meg rett og slett litt frem. Dette spiste jeg i dag, kanskje du kan se om det ser greit ut?

Frokost: 2 babybel (ikke mye matlyst 06.30 om morningen).
Lunsj: Isbergsalat med agurk, egg, ost, skinke, kylling, fetaost og litt olivenolje.
Middag: Prøvde meg på "pasta" (den med egg, kremost og fiberhusk) med kjøttsaus. Og om jeg kan få si det selv... NAAAMMM!! Genialt! Har heller aldri laga en kjøttsaus i hele mitt liv som faktisk er spisende. Vil bare ta den med til alle jeg kjenner og be de smake på den, haha :p "Pastaen" var også helt perfekt..Skal definitivt lages igjen!

Ellers prøvde jeg meg på brød fra funksjonell mat. Skal visst være 1 karb per skive (jeg lagde rundstykker, så sikkert litt mer der). Smakte på en, og den var overraskende god! Er dette noe jeg kan spise til frokost/lunsj, i stedet for mitt vanlige brød/rundstykke? Skal hvertfall fryses ned slik at jeg alltid har noe tilgjengelig :-)

Ellers må jeg si at jeg har ikke følt søtsug i hele dag! Gikk fra sulten til mett til sulten til mett osv uten å en gang tenke på sukker i mellomtiden. Ingen tvil om at dette funker på sukkersuget mitt. Og dette er bare dag 1. Gleder meg til å se hvordan det blir videre!

Veide før 85 kg (siste jeg sjekka, mest sannsynling mer), begynte å jobbe i matbutikk så jeg mistet 10 kg(+?). Det selv om jeg stort sett lå i senga og så på serier, spiste chips og makaroni med ost hver dag. Mye aktivitet på jobb hvertfall! Fikk sjokk da jeg gikk på vekten etter 1 år. Ble inspirert og begynte på Dukan. Stoppet på 62 da jeg så at Mai måned ikke kom til å funke på dietten, selv om jeg hadde planlagt å gå ned til 60. Var flere familieselskaper, 2 konserter, firmafest osv. Og så har jeg sommeren og festivaler gjort sitt til at jeg nå ligger på 63. Prøvd meg litt på 5:2, men som sagt.. sukkersug. Vil ha det vekk! Ballongmage er heller ikke noe jeg vil beholde for å si det sånn. Forbrenningen min er nok så som så. Ingen forandringer der, selv om dukan jo er en ekstrem diett. Den har aldri vært spesielt god, men håper at nå som jeg er i mer bevegelse og spiser bedre mat så kanskje den kan øke litt? Krysser fingrene :-)

Så en form for moderat lavkarbo it is. Trives til nå, selv om det bare har gått en dag. Ekstra spennende siden jeg faktisk ikke liker å lage mat i det hele tatt, men nå MÅ jeg jo. Gleder meg til tiden fremover!



Beklager for at jeg sporer helt av tråden her folkens! Dere er utrolig flinke alle sammen :-D

Turid42
19-08-14, 06:12
På vekta går det ikke fort, men dro fram målebåndet, og har tydeligvis krympet 10 cm over magen på en uke??? Er det mulig, eller har jeg vært særdeles unøyaktig? Prøvd å måle akkurat over navelen hver gang, men noen millimeter avvik kan jo gi store forskjeller. Men uansett er det mye! Så dra fram målebåndet hvis vekta står stille, folkens! :)

TrillTrall
19-08-14, 08:16
På vekta går det ikke fort, men dro fram målebåndet, og har tydeligvis krympet 10 cm over magen på en uke??? Er det mulig, eller har jeg vært særdeles unøyaktig? Prøvd å måle akkurat over navelen hver gang, men noen millimeter avvik kan jo gi store forskjeller. Men uansett er det mye! Så dra fram målebåndet hvis vekta står stille, folkens! :)

Magen blir jo mye mindre oppblåst om man ligger unna rasker karbohydrater - og det er deilig! :) Du er kjempeflink! :)

Turid42
19-08-14, 08:21
Tusen takk, TrillTrall! Jeg var lenge ganske deppa fordi vekten ikke beveget seg noe særlig. Men leste her inne at det var lurt å måle seg, så jeg begynte med det for en stund siden. Det var tidenes sjakktrekk! Jeg blåser jo egentlig i vekta så lenge jeg krymper!:):):)

TrillTrall
19-08-14, 08:46
Tusen takk, TrillTrall! Jeg var lenge ganske deppa fordi vekten ikke beveget seg noe særlig. Men leste her inne at det var lurt å måle seg, så jeg begynte med det for en stund siden. Det var tidenes sjakktrekk! Jeg blåser jo egentlig i vekta så lenge jeg krymper!:):):)

:ja: Kroppen kan "omorganisere" seg selv ganske mye slik at cm'trene forsvinner selv om vekta er den samme. :)

hadepasta
19-08-14, 15:36
På vekta går det ikke fort, men dro fram målebåndet, og har tydeligvis krympet 10 cm over magen på en uke??? Er det mulig, eller har jeg vært særdeles unøyaktig? Prøvd å måle akkurat over navelen hver gang, men noen millimeter avvik kan jo gi store forskjeller. Men uansett er det mye! Så dra fram målebåndet hvis vekta står stille, folkens! :)

Aldri målt med bånd, men tror nesten jeg blir nødt til å gjøre det nå! Gratulerer :-D

bærrgen
19-08-14, 18:24
Jeg får ikke helt dreisen på målebåndsmåling, så jeg bruker klær som hjelpemiddel. For meg er det mer motiverende å begynne med en bukse som jeg såvidt får opp på lårene og ende opp med en bukse som må kastes fordi den er for stor :D

Turid42
19-08-14, 19:49
Aldri målt med bånd, men tror nesten jeg blir nødt til å gjøre det nå! Gratulerer :-D

Målebåndet er rett og slett gull, altså! Anbefales på det varmeste! Jeg kjører ikke full runde, men de viktigste stedene for meg: Liv (2 cm over navel), mage (navel) og lår. Ser at mange også tar overarm, under bryst, bryst og hals. Lykke til!!'jeg tror du vil bli positivt overrasket:)

Turid42
19-08-14, 19:52
Jeg får ikke helt dreisen på målebåndsmåling, så jeg bruker klær som hjelpemiddel. For meg er det mer motiverende å begynne med en bukse som jeg såvidt får opp på lårene og ende opp med en bukse som må kastes fordi den er for stor :D

Klær er jo det sikreste kortet, da! Jeg gjorde det samme med en bukse jeg fikk på lårene i vår, smetter fint opp nå! Og da er det ittno tull med målinga heller, liksom - buksa juger ikke!

hadepasta
19-08-14, 20:36
Klær er jo det sikreste kortet, da! Jeg gjorde det samme med en bukse jeg fikk på lårene i vår, smetter fint opp nå! Og da er det ittno tull med målinga heller, liksom - buksa juger ikke!


haha tror det er den beste følelsen i verden. Har SÅ mye tøy som bare sklir av meg! Ellers ganske gøy å se på bilder. Bilder lyver heller ikke :rolleyes:

Dadda
19-08-14, 20:53
Takk for svar igjen:-) Prøver meg rett og slett litt frem. Dette spiste jeg i dag, kanskje du kan se om det ser greit ut?

Frokost: 2 babybel (ikke mye matlyst 06.30 om morningen).
Lunsj: Isbergsalat med agurk, egg, ost, skinke, kylling, fetaost og litt olivenolje.
Middag: Prøvde meg på "pasta" (den med egg, kremost og fiberhusk) med kjøttsaus. Og om jeg kan få si det selv... NAAAMMM!! Genialt! Har heller aldri laga en kjøttsaus i hele mitt liv som faktisk er spisende. Vil bare ta den med til alle jeg kjenner og be de smake på den, haha :p "Pastaen" var også helt perfekt..Skal definitivt lages igjen!

Ellers prøvde jeg meg på brød fra funksjonell mat. Skal visst være 1 karb per skive (jeg lagde rundstykker, så sikkert litt mer der). Smakte på en, og den var overraskende god! Er dette noe jeg kan spise til frokost/lunsj, i stedet for mitt vanlige brød/rundstykke? Skal hvertfall fryses ned slik at jeg alltid har noe tilgjengelig :-)

Ellers må jeg si at jeg har ikke følt søtsug i hele dag! Gikk fra sulten til mett til sulten til mett osv uten å en gang tenke på sukker i mellomtiden. Ingen tvil om at dette funker på sukkersuget mitt. Og dette er bare dag 1. Gleder meg til å se hvordan det blir videre!

Veide før 85 kg (siste jeg sjekka, mest sannsynling mer), begynte å jobbe i matbutikk så jeg mistet 10 kg(+?). Det selv om jeg stort sett lå i senga og så på serier, spiste chips og makaroni med ost hver dag. Mye aktivitet på jobb hvertfall! Fikk sjokk da jeg gikk på vekten etter 1 år. Ble inspirert og begynte på Dukan dietten. Stoppet på 62 da jeg så at Mai måned ikke kom til å funke på dietten, selv om jeg hadde planlagt å gå ned til 60. Var flere familieselskaper, 2 konserter, firmafest osv. Og så har jeg sommeren og festivaler gjort sitt til at jeg nå ligger på 63. Prøvd meg litt på 5:2, men som sagt.. sukkersug. Vil ha det vekk! Ballongmage er heller ikke noe jeg vil beholde for å si det sånn. Forbrenningen min er nok så som så. Ingen forandringer der, selv om dukan jo er en ekstrem diett. Den har aldri vært spesielt god, men håper at nå som jeg er i mer bevegelse og spiser bedre mat så kanskje den kan øke litt? Krysser fingrene :-)
Så en form for moderat lavkarbo it is. Trives til nå, selv om det bare har gått en dag. Ekstra spennende siden jeg faktisk ikke liker å lage mat i det hele tatt, men nå MÅ jeg jo. Gleder meg til tiden fremover!
Beklager for at jeg sporer helt av tråden her folkens! Dere er utrolig flinke alle sammen :-D

Wow-ser jo ut til at du har funnet løsningen for deg! Så flott!! Du er nå der jeg var tidligere-i mine slanke dager:D Dukan dietten kjenner jeg ikke. Den må jeg se på:) Det verste for meg når det gjelder søtsug er Pepsimax og lignende. Etter at jeg kuttet ut det helt har det meste vært borte. Oppdaget samme effekt med sukkerfri saft…..ble hekta på en som har aspartam…så nå må jeg kutte ut den også. Men når det er sagt spiser jeg hverken brød eller poteter til vanlig, så det har nok stor innvirking det også.
Lykke til!

hadepasta
19-08-14, 21:23
Wow-ser jo ut til at du har funnet løsningen for deg! Så flott!! Du er nå der jeg var tidligere-i mine slanke dager:D Dukan dietten kjenner jeg ikke. Den må jeg se på:) Det verste for meg når det gjelder søtsug er Pepsimax og lignende. Etter at jeg kuttet ut det helt har det meste vært borte. Oppdaget samme effekt med sukkerfri saft…..ble hekta på en som har aspartam…så nå må jeg kutte ut den også. Men når det er sagt spiser jeg hverken brød eller poteter til vanlig, så det har nok stor innvirking det også.
Lykke til!


Ja, det ser ut til å funke til nå! :D Anbefaler ikke dukan. Det er sultekuren sin det! Jeg levde på yoplait 0%, skyr, egg og kylling. Måte på hvor mye kjøtt man orker å trykke i seg før det kommer i retur. Så det ikke da, men nå i ettertid ser jeg at jeg hadde jo omtrent ikke farge i ansiktet, og så heller avmagret ut. Fikk ofter spørsmål om jeg var frisk, haha. Meeen verdt det nå i ettertid hvertfall, selv om jeg ikke fullførte dietten og nådde målet mitt. Vanskelig diett og leve med i hverdagen og i sosiale sammenhenger. Hadde aldri begynt på den igjen, eller anbefalt den til noen andre.

Åååneeeei, pepsi max er jo min store kjærlighet :nedfor: Har holdt meg unna disse to dagene, og merker igrunnen ikke noe sug etter det heller. Men må innrømme at jeg ser frem til den dagen jeg gir etter og tar meg et glass :p Mye lettere å velge vann etter du sa at jeg måtte tenke når jeg tok valgene mine fremover. Den satt! Tusen takk for all hjelp :)

hadepasta
19-08-14, 21:26
Har nettopp fullført dag 5 av Jillian sin 30 day shred. Ga virkelig på i dag, og det merkes på kondisen :heia:

Noen av dere som har erfaring med dette programmet? Håper sånn på at jeg ser forskjell når jeg er ferdig om 25 dager!

TrillTrall
19-08-14, 22:53
haha tror det er den beste følelsen i verden. Har SÅ mye tøy som bare sklir av meg! Ellers ganske gøy å se på bilder. Bilder lyver heller ikke :rolleyes:

Det er jeg jaggu ikke sikker på! Jeg føler meg nemlig mye "slankere" når jeg ser meg naken i speilet enn på f.eks. bikinibilder. Og speilet lyver vel ikke? :rolleyes:

Pisces89
20-08-14, 06:58
Nå har vekten stoppet opp litt her. Var jo bare som forventet, kunne ikke rase ned for alltid :P

Men da er det bare å være superstreng igjen!

I helgen får jeg nesøk av en venninne som dessverre ELSKER karbohydrater og ikke engang lukter på grønnsaker….. så det blir spennende. :P
Hu frotser i smågodt, ris, og sjokolade….
Dessverre har hun også bursdag på lørdag og jeg vet hun kommer til å kalle meg kjip, evt bare være furt fordi ejg ikke spiser de tingene :P Og det er VELDIG vanskelig å lage middag på den måten.. har tenkt å safe med taco på fredag i vhvertfall. LØrdag ønsket hun å gå ut å spise på fridays.. redd jeg går på en smell… Salat på restaurant når man skal kose seg er kanskje det kjipeste jeg vet. Salat til lunsj på kafe/restaurant er veldig hyggelig og godt. Men til middag er jeg litt der at det er stusselig :P
Så vi får se….

missK
20-08-14, 10:25
Ser folk er flinke her inne og står på. Er ikke så flink på å skrive innlegg selv, men leser det andre skriver, og takker for tips, råd, og motivasjon.

Vært på hotelltur med familie i helga og da ble det litt snop, og noen øl, mye mindre grad enn før, men opp igjen 1,5 kg. Kom igang igjen igår.

hadepasta
20-08-14, 23:49
Det er jeg jaggu ikke sikker på! Jeg føler meg nemlig mye "slankere" når jeg ser meg naken i speilet enn på f.eks. bikinibilder. Og speilet lyver vel ikke? :rolleyes:


Haha nei det er sant. Da er det nok speilet som er riktig :p

Mino
21-08-14, 09:00
Greide ikke å vente helt til søndag morgen med å veie meg. Følte det gikk bra og at jeg hadde kontroll over kostholdet, men en uheldig kommentar fra en god venn i går gjorde meg veldig tvilende.

10.08: 74,5
17.08: 74,1
21.08: 73,1

Og til deg som får besøk fra en vennine i helga. For meg så er det slik at hele uka eller lengre etterpå stopper all vektnedgang dersom jeg går for en sprekk på hvetemelsprodukter. Og jeg blir fortere sulten eller fysen på mer snacks kort tid etter. Tenk på konsekvensene, men gå på kafé og hygg deg på venninne din sin bursdag. Be om ekstra salat istedenfor chips osv. Mange restauranter har meny på nettet, så du kan planlegge litt på forhånd og kanskje uten at venninne din er klar over det. Tenk at dette er en livsstilsendring og gjør kloke valg, men ikke for fanatisk. Lykke til!

scnuppa80
21-08-14, 10:03
Slenger meg på her jeg også ! Startet opprinnelig i mai i en tidligere tråd men sommeren har satt en brems .. Er på uke 2 av lavkarbo etter ferien så har funnet tilbake til motivasjonen igjen. Første delmål nå er å gå ned 5 kg til jul :)

Dadda
21-08-14, 14:26
Ja, det ser ut til å funke til nå! Anbefaler ikke dukan. Det er sultekuren sin det! Jeg levde på yoplait 0%, skyr, egg og kylling. Måte på hvor mye kjøtt man orker å trykke i seg før det kommer i retur. Så det ikke da, men nå i ettertid ser jeg at jeg hadde jo omtrent ikke farge i ansiktet, og så heller avmagret ut. Fikk ofter spørsmål om jeg var frisk, haha. Meeen verdt det nå i ettertid hvertfall, selv om jeg ikke fullførte dietten og nådde målet mitt. Vanskelig diett og leve med i hverdagen og i sosiale sammenhenger. Hadde aldri begynt på den igjen, eller anbefalt den til noen andre.

Åååneeeei, pepsi max er jo min store kjærlighet. Har holdt meg unna disse to dagene, og merker igrunnen ikke noe sug etter det heller. Men må innrømme at jeg ser frem til den dagen jeg gir etter og tar meg et glass :p Mye lettere å velge vann etter du sa at jeg måtte tenke når jeg tok valgene mine fremover. Den satt! Tusen takk for all hjelp :)

:)
Masse kjøtt hadde nok ikke fungert for meg :nei: ….gikk greit før, nå blir jeg fort litt kvalm. Må være litt forsiktig med fettet også….sist jeg var på Atkins og hadde ganske mye fett i kosten gikk kolesterolet i taket :mad:
Pepsi Max…..:boxing: stå på! For enkelte er det utslagsgivende på vekt også. Ikke for meg dessverre, men hjalp litt på hodepine og ikke minst søtsug. Jeg drakk maaaasse …erstatning for kaffe. Den første tiden var rene abstinensperioden. Nå synes jeg det er utrolig søtt og skjønner ikke at jeg orket. Men blitt mye kaffe istedet :o sikkert ikke bra det heller, men men ;)

Dadda
21-08-14, 14:34
Greide ikke å vente helt til søndag morgen med å veie meg. Følte det gikk bra og at jeg hadde kontroll over kostholdet, men en uheldig kommentar fra en god venn i går gjorde meg veldig tvilende.

10.08: 74,5
17.08: 74,1
21.08: 73,1

Og til deg som får besøk fra en vennine i helga. For meg så er det slik at hele uka eller lengre etterpå stopper all vektnedgang dersom jeg går for en sprekk på hvetemelsprodukter. Og jeg blir fortere sulten eller fysen på mer snacks kort tid etter. Tenk på konsekvensene, men gå på kafé og hygg deg på venninne din sin bursdag. Be om ekstra salat istedenfor chips osv. Mange restauranter har meny på nettet, så du kan planlegge litt på forhånd og kanskje uten at venninne din er klar over det. Tenk at dette er en livsstilsendring og gjør kloke valg, men ikke for fanatisk. Lykke til!

Prøv å blåse i andres kommentarer og følg magefølelsen din. Og gratulerer med nedgang! :heia::heia: Jeg står nok litt stille, eller til og med gått opp…men ikke gitt opp for det. Hatt et par dager med migrene og det gjør meg både oppblåst og sulten.
Flott råd om å sjekke ut meny på forhand. Det skal jeg også gjøre :ja:

Turid42
21-08-14, 15:03
Jeg har vært syk, og da blir jeg svak...fant en marsipangris i skapet (mannen min gjemmer søtsakene sine, men jeg har en tendens til å finne dem!), og den gikk ned på høykant i går kveld, selv om jeg egentlig syntes den var altfor søt (ny følelse, forresten!). Og i dag var jeg 600 gram opp. Ble utrolig deppa rett og slett, mest fordi jeg sprakk når jeg ikke har hatt lyst på sukker på mange måneder. Men hvor mye av dette er vann, da tro? Og hvor lenge må jeg regne med at det sitter i? Erfaringer?

Alfie
21-08-14, 15:05
Nå begynner jeg omsider å få orden på sysakene mine igjen og vil GJERNE slenge meg på auguststartergruppa. For en utmerka ide! Ned en kilo den siste uka, jeg greier vanligvis ikke å presse mer enn det. Forsøker å ligge mellom 20 og 30 g karbo daglig, veier ikke maten men holder meg til proteiner og fett og grønnsaker som vokser over bakken. Litt vin i helga. Hei hvor det går!

Cyan
21-08-14, 15:32
Jeg burde vel egentlig bare melde meg inn i septembergruppa, for jeg klarer ikke helt å finne tilbake til 100% rett spor. Opptrening til løpet har blitt en unnskyldning til å ikke følge ED (fordi jeg blir så enormt energiløs), men det var jo ikke meningen jeg skulle begynne å spise frukt liksom :rolleyes:

Turid42
21-08-14, 15:45
Ned en kilo på en uke er jo knall da, Alfie! Og Cyan, frukt er vel ikke det verste heller! Det er vel meningen at vi i denne tråden følger både opp- og nedturer, så jeg foreslår at du blir her, jeg!:)

Cyan
21-08-14, 16:31
Neida, og jeg mente det ikke så veldig seriøs heller altså ;) Jeg spiser ikke ketogent, så det er ikke som en frukt eller tre i måneden gjør det helt store utslaget. Men jeg merker at det er vanskelig å fokusere på to ting samtidig, så da får jeg heller gjøre en skikkelig innsats på ED fronten når jeg kan fortsette med litt mer lavintensiv trening. Nå spiser jeg vel mer vedlikeholdskosthold. Går ned bittelitt da, typ 100 gram i uka :p

Alfie
21-08-14, 16:50
Det er vel meningen at vi i denne tråden følger både opp- og nedturer, så jeg foreslår at du blir her, jeg!:)

... Og det er akkurat det som er så knallbra! :_punk:

bærrgen
21-08-14, 17:45
Da er jeg i ketose. De første dagene i ketose pleier for meg å være litt pyton. Føler meg syk, sover masse, er kvalm og rett og slett satt litt ut. Men jeg vet at etter 3-4 sånne dager blir alt så mye bedre. Jeg får ha nedtelling til mandag :D

Pisces89
21-08-14, 18:39
Jeg har vært syk, og da blir jeg svak...fant en marsipangris i skapet (mannen min gjemmer søtsakene sine, men jeg har en tendens til å finne dem!), og den gikk ned på høykant i går kveld, selv om jeg egentlig syntes den var altfor søt (ny følelse, forresten!). Og i dag var jeg 600 gram opp. Ble utrolig deppa rett og slett, mest fordi jeg sprakk når jeg ikke har hatt lyst på sukker på mange måneder. Men hvor mye av dette er vann, da tro? Og hvor lenge må jeg regne med at det sitter i? Erfaringer?

Jeg spiste et kakestykke, opp 1 kg dagen etterpå, ned 800g dagen etter der :) Dagen etter det igjen var det yttligere 500g ned, så det går nok bra :)
Bare ikke tenk "jaja, en sprekk, da kan jeg ha flere…" For da går det ikke bra! Du må bare rett på hardkjøret igjen asap! :)

Turid42
21-08-14, 18:41
Joda, rett på innstramning i dag! Men gikk jammen ytterligere 300 gram opp ila dagen...aldri mer sukker!!!

Pisces89
21-08-14, 19:20
Joda, rett på innstramning i dag! Men gikk jammen ytterligere 300 gram opp ila dagen...aldri mer sukker!!!


Kroppen trenger nok litt tid på å hente seg inn igjen.
Bare fortsett å hold fokus så går det nok seg til igjen snart :)

Turid42
21-08-14, 19:36
Takk for oppmuntring, jeg får se hva som skjer de nærmeste dagene, håper noe tilsvarende som din erfaring! Og ja, nå er det fullt fokus framover! :)

Cyan
21-08-14, 19:46
Erfaringsmessig bruker det å ta ca en uke før man er tilbake igjen der man var etter en stor dagssprekk. For mitt vedkommende da, ved ketogent kosthold. Det er jo selvsagt individuelt det som alt annet. Og det er jo selvsagt bare vann du har lagt på deg når sprekken bare er en marsipangris :)

Turid42
21-08-14, 19:52
Håper det, Cyan! Men dæven, så unødvendig!!!

hadepasta
21-08-14, 23:13
Middag hos svigers.. oh my god! En liten skål ertesuppe, 3 pannekaker med smør og sukker + karamellpudding til dessert. Vanskelig å si nei når jeg fremdeles prøver å "imponere". Det går mye i "ta nå en pannekake til da.. en til". Det var veldig godt da.. Jeg er et svakt menneske! Blir spennende å gå på vekta i morgen. Huff.. i tillegg er det et stort arrangement jeg skal på i helgen, så skal ut både fredag og Lørdag. Lurer på hvordan dette skal gå??

Tror ikke jeg tørr å driste meg til å sjekke vekta før neste fredag :rolleyes: Bare sånn i håp om at den ikke har forandret seg noe særlig, eller eventuelt til det bedre :p

Cyan
22-08-14, 12:18
15 kilo passert i dag. Totalt altså, ikke i august :p Hurra hurra !

bærrgen
22-08-14, 12:45
15 kilo passert i dag. Totalt altså, ikke i august :p Hurra hurra !


Jubler sammen med deg :)

Dadda
22-08-14, 12:54
Ned en kilo på en uke er jo knall da, Alfie! Og Cyan, frukt er vel ikke det verste heller! Det er vel meningen at vi i denne tråden følger både opp- og nedturer, så jeg foreslår at du blir her, jeg!:)

Støtter det :):)

Dadda
22-08-14, 12:57
15 kilo passert i dag. Totalt altså, ikke i august :p Hurra hurra !

:heia::heia:

Turid42
22-08-14, 14:52
15 kilo passert i dag. Totalt altså, ikke i august :p Hurra hurra !

Gratulerer! En stor bragd, vil jeg si!

missK
22-08-14, 20:07
15 kilo passert i dag. Totalt altså, ikke i august :p Hurra hurra !

Bra jobba, gratulerer.

Turid42
23-08-14, 01:45
Min mann: "du har blitt så fast i fisken". Jeg: "ser du det virkelig? Jeg har jobbet ganske hardt for det!" Han: "ja." Jeg: " Hvorfor har du ikke sagt noe tidligere, det hadde hjulpet meg ganske mye?" Han: "jammen, du har jeg sagt det selv!" WTF???

Turid42
23-08-14, 01:49
Skulle være: "du har jo SAGT det selv"... Point being; ikke mye støtte å få underveis der, altså. Bare en sånn "i-forbifarten-kommentar-som-hadde-betydd-mye-underveis-lissom!!! Sånn, da var det ute av systemet!:mad:

Turid42
23-08-14, 11:35
Men i dag var ihvertfall vekta 1,6 kg ned siden marsipangris-fadesen tidligere i uka. Så manglende støtte eller ei, i dag er jeg fornøyd!:)

Pisces89
23-08-14, 11:53
jeg har plutselig gått opp 700g uten sprekk :O

Uff!

Cyan
23-08-14, 11:59
jeg har plutselig gått opp 700g uten sprekk :O

Uff!
Ikke uff. Vann :)

TrillTrall
23-08-14, 12:00
jeg har plutselig gått opp 700g uten sprekk :O

Uff!

Spist litt ekstra salt? Kroppen lagrer gjerne vann som en tykje da. :)

hadepasta
23-08-14, 12:25
Gratulerer til alle som har gått ned :-) lurer på hvor mye alkoholen har si på vekta jeg? Uansett..

Di siste dagene har jeg vært så varm og kald om hverandre, pluss at jeg har svetta utrolig mye. Smørt meg med deodorant 5 ganger bare på jobb liksom. Det er drøyt. Kan dette være pga kroppen kvitter seg med avfallstoffer? Eller kan det være noe helt annet? Er jo rundt den kjipe tiden i måneden nå, men aldri opplevd det før :confused:

Turid42
23-08-14, 12:37
Er du i ketose? Jeg blir ihvertfall veldig varm av det!

Pisces89
23-08-14, 13:00
Spist litt ekstra salt? Kroppen lagrer gjerne vann som en tykje da. :)

Egentlig ikke.. men 700g er mye vann å lagre da?! :P

Får håpe de forsvinner fortere enn svint.. er ikke mer enn en uke siden jeg gikk opp 1 kg sist, uten sprekk :(

TrillTrall
23-08-14, 13:03
Egentlig ikke.. men 700g er mye vann å lagre da?! :P

Får håpe de forsvinner fortere enn svint.. er ikke mer enn en uke siden jeg gikk opp 1 kg sist, uten sprekk :(

Både 1 og 2 kg opp og ned er innenfor normalen det. Avhenger av dagsform, vann i kroppen, mensenuke, tarminnhold og masse annet. :) Du har ikke lagt på deg 700 g fett over natten! :)

Pisces89
24-08-14, 08:38
Både 1 og 2 kg opp og ned er innenfor normalen det. Avhenger av dagsform, vann i kroppen, mensenuke, tarminnhold og masse annet. :) Du har ikke lagt på deg 700 g fett over natten! :)


Takk for oppmuntring!

Skulle feire bursdagen til en venninne igår, hun ville spise på fridays. Hadde neeesen bestemt meg på forhånd for å sprekke litt. Å spise salat til middag, på restaurant synes jeg er litt.. stusselig.. og jeg vil ha jo et "normalt" liv. Jeg spiser ute to ganger i året ca, så… ble en cheesy bacon cheesburger, og spiste kun bunnen av brødet på burgern, og litt av chipsen.

Meeen, så tok jeg en ostekake til dessert.. hehe.. greide meg fint til desserten da :P

Nå er det bare å kjøre hardt på fremover :) Er ingen fristelser i nærmeste fremtid, så det bøøør gå bra:)

Dadda
24-08-14, 12:44
Takk for oppmuntring!

Skulle feire bursdagen til en venninne igår, hun ville spise på fridays. Hadde neeesen bestemt meg på forhånd for å sprekke litt. Å spise salat til middag, på restaurant synes jeg er litt.. stusselig.. og jeg vil ha jo et "normalt" liv. Jeg spiser ute to ganger i året ca, så… ble en cheesy bacon cheesburger, og spiste kun bunnen av brødet på burgern, og litt av chipsen.

Meeen, så tok jeg en ostekake til dessert.. hehe.. greide meg fint til desserten da :P

Nå er det bare å kjøre hardt på fremover :) Er ingen fristelser i nærmeste fremtid, så det bøøør gå bra:)

Dette kommer til å gå kjempebra:) Viktig å nyte livet også. Som du sier er dette ikke ofte. Ingen vits å angre når man gjort noe koselig:syklubb: Det er det vi 99% av tiden som er viktigst. Man skifter fokus igjen og står på :boxing:

Dadda
24-08-14, 12:48
Jeg har gått ned bittelitt 1.uke:stortsmil
Magemålene er fortsatt det samme.
Vet at min kropp bruker tid, så jeg er veldig glad!


16.08.14 87,7kg/BMI 30,5
24.08.14 86,9kg/BMI 30,1

bærrgen
25-08-14, 07:57
Uke 1: -2,1 kg

Bra nedgang, men jeg skal være så ærlig at jeg hadde håpet på litt mer siden det er første uken. Men absolutt fornøyd :)

Jeg fikk også mensen denne uken, tror det er to år siden sist... så noe riktig gjør jeg med kroppen min for tiden.

Jeg har lagt strak ut de siste fire dagene. Halsbetennelse og migrene :( Så jeg har stort sett sovet i fire dager... Er på jobb igjen i dag, men kjenner at jeg kunne tenkt meg en dag til i sengen.

hadepasta
25-08-14, 10:33
Er du i ketose? Jeg blir ihvertfall veldig varm av det!

wææ håper da virkelig ikke det? Skal jo ikke i ketose.. Har vært litt svimmel og, ser at det også kan være et tegn. Jaja.. får prøve å spise mer karbohydrater fremover :-)

hadepasta
25-08-14, 10:35
Uke 1: -2,1 kg

Bra nedgang, men jeg skal være så ærlig at jeg hadde håpet på litt mer siden det er første uken. Men absolutt fornøyd :)

Jeg fikk også mensen denne uken, tror det er to år siden sist... så noe riktig gjør jeg med kroppen min for tiden.

Jeg har lagt strak ut de siste fire dagene. Halsbetennelse og migrene :( Så jeg har stort sett sovet i fire dager... Er på jobb igjen i dag, men kjenner at jeg kunne tenkt meg en dag til i sengen.


2 kilo er jo kjempebra! Gratulerer :D Muligens derfor du ikke har gått ned mer, pga lite aktivitet? God bedring videre hvertfall :heia:

hadepasta
25-08-14, 10:38
Jeg har gått ned bittelitt 1.uke:stortsmil
Magemålene er fortsatt det samme.
Vet at min kropp bruker tid, så jeg er veldig glad!


16.08.14 87,7kg/BMI 30,5
24.08.14 86,9kg/BMI 30,1


Hurra hurra :D Nesten en kilo er jo kjempebra! :-)

Dadda
25-08-14, 10:48
Hurra hurra :D Nesten en kilo er jo kjempebra! :-)

Takk!:klem:

hadepasta
25-08-14, 11:44
2 kilo er jo kjempebra! Gratulerer :D Muligens derfor du ikke har gått ned mer, pga lite aktivitet? God bedring videre hvertfall :heia:

Og mensen, ikke minst. Jeg pleier hvertfall veie gjerne 1 og 2 kilo mer når jeg har tanta på besøk :)

Brøleapen
26-08-14, 09:46
Da var det veiedag i dag, og det var 0,5 kg ned.
Sikkert bra, men jeg blir superfrustrert over at det går så treigt...
Jeg ser på totalen at det ikke er så ille, 5,2 kg på 5 uker. Men det er fordi jeg gikk ned mye første uka, og etterpå går det i sneglefart.

Så her har jeg en liten jobb å gjøre, prøve å snu hodet på at dette er bra, og ikke være misfornøyd. Ikke så enkelt, for det gikk mye fortere ned sist gang.

Blæh, egentlig ikke fornøyd altså :(

Carisma
26-08-14, 10:03
Så her har jeg en liten jobb å gjøre, prøve å snu hodet på at dette er bra,
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23811

Brøleapen
26-08-14, 10:48
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23811

Takk for tips, jeg har også lest den før, sist jeg gikk ned mye.
Og det er vel det som frustrer meg, sist jeg gikk ned var det så "enkelt"
Greit, jeg brukte nesten et år på å gå ned 30 kg, men det tok lang tid før jeg "kun" gikk ned 0,5 kg i uken.
Men igjen, nåler jeg jo bare et par kg unna utgangspunktet fra da, og det betyr at jeg har brukt et år på å få bort alle kg etter graviditeten.
Og det er egentlig ikke så ille ;)

Og selvfølgelig så må jeg prøve på å huske på at sist jeg gikk ned så hadde jeg kun meg selv å tenke på. Nå er det et lite knøttebøtt som krever mye, jeg har generelt dårligere tid osv.

Så det er det jeg prøver å lære meg å fokusere på, egentlig så har jeg vært ganske flink hittil. Og ikke minst, både jeg og mannen har kommet inn i riktige vaner igjen. Vi har spist lavkarbo i et par år, så ble jeg gravid og hørte litt for mye på leger osv som ikke anbefalte det. Og det ser jeg var en tabbe, kroppen generelt fungerer mye bedre nå :)

Så jeg får ta med det positive, og prøve å fokusere på det :)

Men takk for linken, det var lurt å lese den igjen :)

Carisma
26-08-14, 10:54
Stress er den største stopperen for vekttap og med småbarn er det klin umulig å ikke ha et visst (mye? ;)) stress i systemet... Særlig om det er kort tid siden barseltida, mye nattevåk osv. (God søvn er jo også viktig. Har jeg hørt :rolleyes:)
Dessuten så lærer kroppen, så det er alltid litt vanskeligere for hvr "neste gang"

Brøleapen
26-08-14, 10:58
Det er kanskje noe der, kan ikke huske sist jeg som mer enn 5 timer i strekk. Og med barnehageoppstart for en uke siden, så skal jeg ikke nekte på at stressnivået er litt høyere enn normalt ;)

bærrgen
26-08-14, 12:12
Da var det veiedag i dag, og det var 0,5 kg ned.
Sikkert bra, men jeg blir superfrustrert over at det går så treigt...
Jeg ser på totalen at det ikke er så ille, 5,2 kg på 5 uker. Men det er fordi jeg gikk ned mye første uka, og etterpå går det i sneglefart.

Så her har jeg en liten jobb å gjøre, prøve å snu hodet på at dette er bra, og ikke være misfornøyd. Ikke så enkelt, for det gikk mye fortere ned sist gang.

Blæh, egentlig ikke fornøyd altså :(

Hipp Hurra for deg, du er kjempeflink :heia:

hadepasta
27-08-14, 18:29
Da var det veiedag i dag, og det var 0,5 kg ned.
Sikkert bra, men jeg blir superfrustrert over at det går så treigt...
Jeg ser på totalen at det ikke er så ille, 5,2 kg på 5 uker. Men det er fordi jeg gikk ned mye første uka, og etterpå går det i sneglefart.

Så her har jeg en liten jobb å gjøre, prøve å snu hodet på at dette er bra, og ikke være misfornøyd. Ikke så enkelt, for det gikk mye fortere ned sist gang.

Blæh, egentlig ikke fornøyd altså :(


5,2 kg på 5 uker er jo kjempebra! Det er jo 1 kilo i uka ca :D

Brøleapen
28-08-14, 08:31
Takk for fine tilbakemeldinger :)
Og ja, jeg skal prøve å være mer fornøyd, og tenke på at jeg allerede har gått ned 25% av det jeg skal ned....

ludviga
28-08-14, 12:10
Hei!

Begynte i begynnelsen av august, men slet litt med å komme tilbake, men har gått ned ett kg, og merker motivasjonen er tilbake.

Jeg gikk jo ned 5 kg før sommeren, og de resterende 6 kg regner jeg med å ta av før jul.

Rart hvordan de virkelig "overflødige" kiloene renner av, selv om man ikke har så mye å ta av. Sist bokstavelig rant kiloene av - fra 73,5 kg til 66,5 kg. Helt unødvedige kilo som bare lå på magen - det er der jeg legger på meg. Nå står jeg på 68 kg, og merker det går saktere, men det er helt greit.

Mitt merketall er 70 kg, det er en grense jeg aldri skal over igjen - og jeg er både glad og overrasket over at jeg ikke har gått over det tallet i sommer, med tanke på alt jeg har spist.

nellie
28-08-14, 15:07
Nå har jeg slitt med motivasjonen i en ukes tid, men nå ser given ut til å være tilbake. Deilig.:) Håper på litt nedgang snart.

Dadda
29-08-14, 10:00
Igår ble det en utskeielse jeg ikke helt hadde planglagt. :o
Middag på restaurant med en venninne-litt mer karber enn det som var lurt både i middag og dessert. Skjer heldigvis ikke så ofte. Gikk en 8km tur etterpå så håper det hjelper noe konsekvensene:)

Dadda
29-08-14, 10:01
Nå har jeg slitt med motivasjonen i en ukes tid, men nå ser given ut til å være tilbake. Deilig.:) Håper på litt nedgang snart.

Heier på deg :heia:

Dadda
29-08-14, 10:31
Jeg liker å gå tur, men ikke så motivert når jeg går alene.:o
Det slo meg derfor at det kanskje finnes flere som meg her og som bor i Oslo - og som kan tenke seg å møtes av og til for en rolig gåtur?:liste:
En gjeng med felles mål kunne gjort turen enda hyggeligere :D

hadepasta
29-08-14, 14:00
Vekta har ikke gått ned, men heller ikke opp. Det er kanskje ikke så rart? Snart 2 uker på lavkarbo og jeg har spist masse ulovlig. Ene dag hos svigers med 3 retters som var langt fra lavkarbo og festival forrige helg, med alkohol, chips, grandiosa, kebab og en del smågodt. I tillegg til Cola og Solo, som tilfeldigvis var det første jeg så da jeg våknet dagen derpå.. Sier meg veldig fornøyd med at vekta har stått stille tror jeg :rolleyes:

Nå er det heldigvis ingenting spesielt som skjer fremover, bortsett fra den faste middagen en dag i uka hos svigers. Får heller prøve å begrense meg litt mer da :p


Heldigvis flink til å holde meg unna ting ellers :-)

missK
29-08-14, 15:49
En stund siden jeg har vært inne her nå. Vekta står fortsatt på 76 gjort det i noen uker, men det er fordi det skjer så mye i helgene. Går ned i uka, litt opp igjen i helga. I morgen er det fest så blir vel litt øl og chips.
Skal heldigvis ikke noe i september så satser på mer nedgang da. Har endelig begynt på spinning igjen så det er da noe.

God hælj folkens.

Pisces89
30-08-14, 09:58
Endelig løsna litt her etter forrige helgs utskeielse, så det tok faktisk en uke!

Men siden 07.08 så har jeg gått ned 5,2 kg, så er veldig fornøyd med det!

Dadda
30-08-14, 17:01
Endelig løsna litt her etter forrige helgs utskeielse, så det tok faktisk en uke!

Men siden 07.08 så har jeg gått ned 5,2 kg, så er veldig fornøyd med det!

Så flott!! :heia: Gratulerer! Jeg har veiedag imorgen. Føler ikke forskjell og vet at kroppen min bruker laaaang tid, men jeg håper litt likevel på 1 kilo ned:):spent:

Dadda
30-08-14, 17:03
Vekta har ikke gått ned, men heller ikke opp….

Heldigvis flink til å holde meg unna ting ellers :-)

Det er det viktigste :) stå på:boxing:

scnuppa80
30-08-14, 18:57
Etter sommerens utskeielser sliter jeg med å komme i ketose! Det gikk rask og enkelt i perioden før sommerferien men nå har jeg spist fornuftig i 3 uker og kommer ikke i ketose ! :-( spiser ikke annerledes enn jeg gjorde da jeg var i ketose tidligere, noen gode råd til meg ? Er det vanskeligere andre gang tro ?

mahal
30-08-14, 19:33
Er det forsent å slenge seg med i august-gjengen?

På mandag er det 2 uker siden jeg startet på ketolysekuren. Jeg har aldri spist lavkarbo før, så jeg bruker mye tid på planlegging og omlegging i hodet:)

Jeg veier meg kun på mandags morgener (gjør det lettere å holde stien fri gjennom helgen), så jeg går i spenning og venter på at mandag skal komme. Merker det veldig godt på klærne, så kanskje jeg skal måle meg også? Gjorde det nemlig kvelden før jeg startet.

Jeg gikk ned 4.9 kg første uken (vet at det er mye vann), og ble selvfølgelig supermotivert til å fortsette!

Lykke til alle sammen:))

Dadda
31-08-14, 10:49
Er det forsent å slenge seg med i august-gjengen?

På mandag er det 2 uker siden jeg startet på ketolysekuren. Jeg har aldri spist lavkarbo før, så jeg bruker mye tid på planlegging og omlegging i hodet:)

Jeg veier meg kun på mandags morgener (gjør det lettere å holde stien fri gjennom helgen), så jeg går i spenning og venter på at mandag skal komme. Merker det veldig godt på klærne, så kanskje jeg skal måle meg også? Gjorde det nemlig kvelden før jeg startet.

Jeg gikk ned 4.9 kg første uken (vet at det er mye vann), og ble selvfølgelig supermotivert til å fortsette!

Lykke til alle sammen:))

Velkommen :klem: og gratulerer masse med stor vektnedgang :blomster:

Dadda
31-08-14, 10:52
Ja ja….100gram ned etter en uke. Vet at kroppen min bruker lang tid på å bli lettere, men hadde håpet på mer.
0,9kg på 2 uker!! :hjelp:
Men det positive er at jeg er 1,5cm mindre rundt magen Her er det om å holde fokus på det postive så jeg ikke mister motivasjonen.:visemuskl

Dadda
31-08-14, 10:54
Etter sommerens utskeielser sliter jeg med å komme i ketose! Det gikk rask og enkelt i perioden før sommerferien men nå har jeg spist fornuftig i 3 uker og kommer ikke i ketose ! :-( spiser ikke annerledes enn jeg gjorde da jeg var i ketose tidligere, noen gode råd til meg ? Er det vanskeligere andre gang tro ?

sliter med min vekt og ketose jeg også- venter på svar sammen med deg :klem:

nellie
31-08-14, 11:00
Hvordan vet dere om dere er i ketose eller ei da?

Dadda
31-08-14, 11:02
Hvordan vet dere om dere er i ketose eller ei da?

Jeg kjenner det bl.a. godt på kropp- og urinlukten. Tar stix innimellom også, men den kan fort være litt misvisende hvis man er dehydrert.

nellie
31-08-14, 11:12
Spis det dere skal, trim, kos dere og slapp av, så går det seg til. :)

Dadda
31-08-14, 11:23
Spis det dere skal, trim, kos dere og slapp av, så går det seg til. :)

Det er slik jeg tenker også Nellie:) Jeg har dessuten søvnapne, hvilket er noe herk for metabolismen…så jeg får bare ta ett skritt av gangen, selv om de er små. Dette skal være en livsstil og ikke en diett. Føler meg faktisk lettere selv om det ikke synes på vekta ;)
Besøkte forresten bloggen din i full fart…så fantastisk flink du har vært:heia:

nellie
31-08-14, 11:59
Tusen takk!:)

Var flink en gang, men siden har det vel bare hoppet opp og ned.:p

Jeg føler ikke at jeg er i ketose, selv om inntaket av karbohydrater er relativt lavt. Men samboeren sier jeg har ketoseånde. Kanskje det er årstiden.:p

Dadda
31-08-14, 19:24
Tusen takk!:)

Var flink en gang, men siden har det vel bare hoppet opp og ned.:p

Jeg føler ikke at jeg er i ketose, selv om inntaket av karbohydrater er relativt lavt. Men samboeren sier jeg har ketoseånde. Kanskje det er årstiden.:p

Vi satser på at det snur i september :D

hadepasta
31-08-14, 22:54
Ja ja….100gram ned etter en uke. Vet at kroppen min bruker lang tid på å bli lettere, men hadde håpet på mer.
0,9kg på 2 uker!! :hjelp:
Men det positive er at jeg er 1,5cm mindre rundt magen Her er det om å holde fokus på det postive så jeg ikke mister motivasjonen.:visemuskl



Litt er bedre enn ingenting, det må du ikke glemme :-) Og så lenge du går inn rundt magen, så viser det jo at det hjelper selv om vekta ikke spiller på lag. Hurra for deg :klem:

bærrgen
01-09-14, 08:01
Uke 1: -2,1 kg
Uke 2: +1 kg

Camping og lite kustus på meg selv var ikke noe sjakktrekk.... Denne helgen gikk det litt på trynet. Men, jeg har tatt alvorspraten med meg selv og er back on track. Så bedre resultater forventes neste mandag. To skritt frem og ett tilbake er ikke noe jeg har tenkt å fortsette med!

hadepasta
01-09-14, 11:06
Uke 1: -2,1 kg
Uke 2: +1 kg

Camping og lite kustus på meg selv var ikke noe sjakktrekk.... Denne helgen gikk det litt på trynet. Men, jeg har tatt alvorspraten med meg selv og er back on track. Så bedre resultater forventes neste mandag. To skritt frem og ett tilbake er ikke noe jeg har tenkt å fortsette med!

Det er viktig å kose seg litt også av og til! Lykke til denne uka:)

nellie
01-09-14, 12:48
Vektfremgang:
23.07: 97
27.07: 95.7
28.7: 95.0
29.7: 94.5
30.7: 94.4
05.8: 95.9
06.8: 94.4
07.8: 94.2
09.8: 94.1
13.8: 93.3
15.8: 92.9
01.9: 92.7

Raaaaser ned her.:p

hadepasta
01-09-14, 16:13
Er Olden med eplesmak godkjent på lavkarbo? Skal ikke i ketose eller noe, og er ment som en kosedrikk i stedet for pepsi max av og til :)

nellie
01-09-14, 17:43
Olden eple har litt karbohydrater. Ikke mye, men. Man velger selv.:) Jeg hadde gjort det på sånn ikke veldig streng lavkarbo:)

Anne
01-09-14, 17:54
Vektfremgang:

30.7: 94.4

01.9: 92.7

Raaaaser ned her.:p
Like fort som meg:cool:
....men vi går ned, nellie:)

nellie
01-09-14, 18:11
Like fort som meg:cool:
....men vi går ned, nellie:)



Ja, det er enda godt!:) Forteller jo alle andre om hvordan det er helt normalt at det står stille, men ikke så lett å huske selv.:p

Anne
01-09-14, 18:23
Ja, det er enda godt!:) Forteller jo alle andre om hvordan det er helt normalt at det står stille, men ikke så lett å huske selv.:p

Ikke sant...du har nesten gått ned 500 gr i uka da:):heia:

nellie
01-09-14, 18:35
Ja, og har i grunn ikke vært noe overdrevent flink, så er fornøyd jeg. Bare kjedelig å se samma tallet +++ i flere uker.:)

helenemor25
01-09-14, 19:04
Kan jeg få henge meg på ?:) Må ned 5kg etter masse dårlig mat i ferien :p

Anne
01-09-14, 19:30
Ja, og har i grunn ikke vært noe overdrevent flink, så er fornøyd jeg. Bare kjedelig å se samma tallet +++ i flere uker.:)

Enig...hvert nytt tall blir :heia::p juhuuu...

Dadda
01-09-14, 20:06
Litt er bedre enn ingenting, det må du ikke glemme :-) Og så lenge du går inn rundt magen, så viser det jo at det hjelper selv om vekta ikke spiller på lag. Hurra for deg :klem:

Takk for trøstende ord Hadepasta:klem:

Dadda
01-09-14, 20:08
så flinke dere har vært allesammen :heia:

hadepasta
02-09-14, 01:11
Kan jeg få henge meg på ?:) Må ned 5kg etter masse dårlig mat i ferien :p

Velkommen i gjengen :)

missK
02-09-14, 09:01
Synes dere er flinke jeg. På stedet hvil her. Men det er på grunn av utskeielser så min egen feil.

ludviga
02-09-14, 09:31
Da er første uke på an igjen etter ferien over. Synes det har gått greit. Litt mørk sjokolade, samt småspising av ulovlige varer, men har kompensert ved å kutte ned på porsjonene.

Oppstart: 26.08 - 68,9 kg
Veiedag 02.09 - 66,5 kg

Minus 2,4 kg

hadepasta
02-09-14, 10:43
Da er første uke på an igjen etter ferien over. Synes det har gått greit. Litt mørk sjokolade, samt småspising av ulovlige varer, men har kompensert ved å kutte ned på porsjonene.

Oppstart: 26.08 - 68,9 kg
Veiedag 02.09 - 66,5 kg

Minus 2,4 kg

Wow, du har jo gjort det utrolig bra! Gratulerer med kjemperesultat :heia:

hadepasta
04-09-14, 18:26
Hvordan går det med folk her inne da? Håper alle fremdeles er motiverte :)

Turid42
04-09-14, 19:41
Uff...ikke turt å veie meg på noen uker, gått på noen helge-smeller. Og på mandag var det hotell-lunsj, med påfølgende karamellpudding. At det går an! Oppblåst som fy! Men oppdager fortsatt "gamle" klær jeg nå kommer inn i, så jeg fortsetter ufortrødent videre! :)

missK
04-09-14, 22:22
Hvordan går det med folk her inne da? Håper alle fremdeles er motiverte :)



Samme som Turid42 her, litt helge smell men ikke gått opp igjen, men spist mindre av det usunne enn før om ikke annet, og kommet igang med trening. Begynne igjen med ketose i morgen, så fortsatt motivert her hadepasta.

hadepasta
05-09-14, 07:28
Flinke dere er :) Må jo være lov å kose seg litt:D

Er det samme her med barnedåper og konfirmasjoner på søndagene. Er så uendelig svak for gjærbakst, så når kanelbollene kommer på bordet er jeg solgt. Kake er greit nok, det klarer lett å holde meg unna, men det ligger ofte plutselig 3 kanelboller i magen min og jeg skjønner ingenting. Ny start hver Mandag :rolleyes:

bærrgen
05-09-14, 07:28
Selv om det gikk litt opp igjen i forrige uke går det veldig bra med meg. I dag går jeg med en bukse som er ett nummer mindre enn de buksene jeg har brukt det siste året. Det er vel og merke en stretch-bukse, men jeg har den på og den føles helt riktig :heia:

hadepasta
05-09-14, 07:30
Selv om det gikk litt opp igjen i forrige uke går det veldig bra med meg. I dag går jeg med en bukse som er ett nummer mindre enn de buksene jeg har brukt det siste året. Det er vel og merke en stretch-bukse, men jeg har den på og den føles helt riktig :heia:

Hipp hurra! Gratuleter med ny buksestørrelse :heia:

Turid42
05-09-14, 08:12
Endelig turte jeg å gå på vekten, og det var slett ikke ille! Ikke gått opp noe! Heller ikke ned, da, men gitt de siste ukenes avsporing er jeg svært fornøyd. Nå er det bare å stå på videre!

bærrgen
05-09-14, 08:19
Endelig turte jeg å gå på vekten, og det var slett ikke ille! Ikke gått opp noe! Heller ikke ned, da, men gitt de siste ukenes avsporing er jeg svært fornøyd. Nå er det bare å stå på videre!


:heia:

missK
05-09-14, 09:48
Selv om det gikk litt opp igjen i forrige uke går det veldig bra med meg. I dag går jeg med en bukse som er ett nummer mindre enn de buksene jeg har brukt det siste året. Det er vel og merke en stretch-bukse, men jeg har den på og den føles helt riktig :heia:

Herlig følelse det, gratulerer.

missK
05-09-14, 09:52
Flinke dere er :) Må jo være lov å kose seg litt:D

Er det samme her med barnedåper og konfirmasjoner på søndagene. Er så uendelig svak for gjærbakst, så når kanelbollene kommer på bordet er jeg solgt. Kake er greit nok, det klarer lett å holde meg unna, men det ligger ofte plutselig 3 kanelboller i magen min og jeg skjønner ingenting. Ny start hver Mandag :rolleyes:

Nei, det er ikke alltid like lett med alle fristelser rundt seg ;)

Turid42
05-09-14, 12:12
Nei, det er ikke alltid like lett med alle fristelser rundt seg ;)

Det jeg i hvert fall merker veldig godt, er at det ikke er noe problem overhodet med fristelser, så sant jeg ikke er sulten! Da har jeg lett for å kaste meg over en kake eller noe annet søtt. Er jeg derimot god og mett, kan kakene stå helt uforstyrret for min del. Så planlegging er jo det vesentlige her. Dessverre er jeg ikke så innmari god på det...

ludviga
05-09-14, 12:44
Jeg har holdt på i to uker, hatt to dager med utskeielser. En kosefredag med en venninne med smågodt og pizza. Sist var på IKEA der jeg, av alle ting, når man først skeier ut, kjøpte smågodt. Haha. Dog kun for 7 kr. Selvom jeg har gått mye ned, så er jeg opp 400 gram dagen etter slike utskeielser. Det tar meg to dager å komme tilbake igjen.

Jeg tvinger meg selv til å veie meg dagen etter utskeielser - for jeg må trenes opp i å "tåle" å se et tall høyere på vekten, ikke bare bli vant til at det går nedover. Samtidig som jeg vil lære meg leve med et naturlig forhold til mat - ja, det er greit med den kosefredagen. Men da må jeg være streng de andre dagene.

Det å hente seg inn og ikke tro alt går til helvete om man har spist litt smågodt, er for meg nøkkelen til at jeg har greid å gå ned 7,2 kg siden mai. Jeg har aldri gått ned så mye før, aldri klart å komme meg under 70 kg. Maks 69, så rett opp igjen.
I dag veier jeg 65,9 kg, og jeg er kun 3,9 kg unna målet. Da skal jeg begynne å trene, og ha det som motivasjon. Personlig fungerer treningsstart og diettstart samtidig, dårlig for meg.

hadepasta
05-09-14, 13:47
åårrrh! Har selfølgelig klart å bli syk. Feber, snørr og vondt i bihulene. Ikke spesielt sulten, og alt jeg vil ha i hele verden er sørlandschips med spansk paprika. Står på jobb og ser på en pose akkurat nå..

Tips til enkel, god lavkarbo mat/snacks når man ikke egentlig er sulten men vil trøstespise noe godt? :)

miss sophie
05-09-14, 17:48
Hei!

Jeg håper jeg kan få henge med dere selv om det er lovlig sent? Startet så smått 25 august da om det skulle telle for noe?:p

Jeg kan jo fortelle litt om meg selv, og skal gjøre mitt beste for å fatte meg i korthet, da jeg tenderer å skrive halve romaner når jeg først setter igang..

Jeg er 32, født&oppvokst&bor i Trondheim, og kan vel karakteriseres som den typiske jojo-slankeren. Jeg har prøvd litt forskjellig, alt fra VG's vektklubb, Easy Life,Rikshospitalets suppediett m.m. Jeg har gått opp og ned fra 75kg til 97kg til 82kg til 90kg, som er utgangspunktet mitt nå.

Grunnen til at valget falt på lavkarbo var på anbefaling fra fastlegen.:helsesjek Jeg fortalte hvordan det var ift mat, energi, overvekt, oppblåsthet og smerter i kroppen, og hun anbefalte på det sterkeste lavkarbobasert kosthold. Jeg begynte å lese om lavkarbo, og har trålet trådene her inne, samt lest "hundrevis" av artikler om temaet:lesebok: I tillegg begynte jeg så smått å legge om kostholdet og jeg har allerede fått mer energi, mindre vann i kroppen, og det ser ikke lengre ut som jeg er 9 mnd. på vei! Hurra! :heia:Det å legge om kostholdet denne gangen har mange flere merkbare, tydeligere fordeler helsemessig sett, i tillegg til å gå ned i vekt, og det merkes godt! Stressnivået er mye lavere nå enn ved tidligere slankeperioder! Godt!!:D


Har allerede funnet noen lavkarbo-oppskrifter som jeg digger, men hovedsaklig tror jeg det er Nannahs supergode knekkebrød http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214&highlight=nannahs+knekkebr%F8d (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214&highlight=nannahs+knekkebr%F8d)som vil redde meg fra å gå lei, samt at de har ei nydelig sjokoladekake på Sunkost som hjelper på det verste sjokoladesuget! (Den deler jeg opp i små stykker, har i fryseren, og tiner etter behov!!:uskyldig:). Foreløbig har jeg ligget på ca. 50 g karbo, men ønsker å ned på 20 g for så å regulere til jeg finner det riktige nivået for meg. Også håper jeg at jeg etterhvert vil få enda bedre oversikt på hvordan man regner net-karbo! Målet er 15 kg ned, og bedre helse!

Ellers er jeg snill&grei, har en nydelig sønn på 13 år, og verdens søteste kaninjente på 4 år!

hadepasta
05-09-14, 18:07
Hei!

Jeg håper jeg kan få henge med dere selv om det er lovlig sent? Startet så smått 25 august da om det skulle telle for noe?:p

Jeg kan jo fortelle litt om meg selv, og skal gjøre mitt beste for å fatte meg i korthet, da jeg tenderer å skrive halve romaner når jeg først setter igang..

Jeg er 32, født&oppvokst&bor i Trondheim, og kan vel karakteriseres som den typiske jojo-slankeren. Jeg har prøvd litt forskjellig, alt fra VG's vektklubb, Easy Life,Rikshospitalets suppediett m.m. Jeg har gått opp og ned fra 75kg til 97kg til 82kg til 90kg, som er utgangspunktet mitt nå.

Grunnen til at valget falt på lavkarbo var på anbefaling fra fastlegen.:helsesjek Jeg fortalte hvordan det var ift mat, energi, overvekt, oppblåsthet og smerter i kroppen, og hun anbefalte på det sterkeste lavkarbobasert kosthold. Jeg begynte å lese om lavkarbo, og har trålet trådene her inne, samt lest "hundrevis" av artikler om temaet:lesebok: I tillegg begynte jeg så smått å legge om kostholdet og jeg har allerede fått mer energi, mindre vann i kroppen, og det ser ikke lengre ut som jeg er 9 mnd. på vei! Hurra! :heia:Det å legge om kostholdet denne gangen har mange flere merkbare, tydeligere fordeler helsemessig sett, i tillegg til å gå ned i vekt, og det merkes godt! Stressnivået er mye lavere nå enn ved tidligere slankeperioder! Godt!!:D


Har allerede funnet noen lavkarbo-oppskrifter som jeg digger, men hovedsaklig tror jeg det er Nannahs supergode knekkebrød http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214&highlight=nannahs+knekkebr%F8d (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214&highlight=nannahs+knekkebr%F8d)som vil redde meg fra å gå lei, samt at de har ei nydelig sjokoladekake på Sunkost som hjelper på det verste sjokoladesuget! (Den deler jeg opp i små stykker, har i fryseren, og tiner etter behov!!:uskyldig:). Foreløbig har jeg ligget på ca. 50 g karbo, men ønsker å ned på 20 g for så å regulere til jeg finner det riktige nivået for meg. Også håper jeg at jeg etterhvert vil få enda bedre oversikt på hvordan man regner net-karbo! Målet er 15 kg ned, og bedre helse!

Ellers er jeg snill&grei, har en nydelig sønn på 13 år, og verdens søteste kaninjente på 4 år!


Det er virkelig det beste med lavkarbo, at man ikke ser gravid ut lenger. Lykke! Slipper å være så oppblåst hele tiden.. Velkommen i gjengen :goodluck:

miss sophie
05-09-14, 18:34
Det er virkelig det beste med lavkarbo, at man ikke ser gravid ut lenger. Lykke! Slipper å være så oppblåst hele tiden.. Velkommen i gjengen :goodluck:

Tusen takk! :):)

Turid42
05-09-14, 19:44
Jo flere, jo bedre sier jeg, dessuten er det (nesten) aldri for sent å slenge seg på! Velkommen skal du være, og du har jo vært kjempeflink hittil!:)

miss sophie
05-09-14, 19:55
Huff....gjorde visst noe dumt i sta :_oy: Sønnen min skulle ha pannekaker til middag, og jeg skulle være litt "lur" å sjekke om han merket forskjell på vanlig sukker og Tagatesse(:flau:) ...det gjorde han faktisk ikke, men da han hadde spist 3 stk og jeg spurte om han ville ha en til, så sa han at han hadde fått ondt i magen :nedfor: jeg hadde helt glemt at flere hadde kommentert på forumet at de kunne få ondt i magen om de spiste litt mye.....gikk heldigvis fort over da!

Hvilket søtningsmiddel bruker dere andre? Jeg brukte lang tid på å bestemme meg, men endte altså med Tagatesse, som utrolig nok smaker det samme som vanlig sukker..i dag kjøpte jeg Steviadråper med vanilje, blir spennende å prøve :spent:

miss sophie
05-09-14, 19:59
Jo flere, jo bedre sier jeg, dessuten er det (nesten) aldri for sent å slenge seg på! Velkommen skal du være, og du har jo vært kjempeflink hittil!:)

Tusen takk Turid! :) Virker veldig greit å ha noen "faste" å dele opp- og nedturer med!

Turid42
05-09-14, 20:03
Og som svar på spørsmålet ditt, så bruker jeg i hovedsak sukrin (men ikke til baking, får ikke det helt til, det svir seg fort i ovnen). Noen synes det gir en litt "kald" ettersmak, men det merker ikke jeg, tror jeg har vent meg til det? Gir det til min 6-åring også, i havregrøten og slikt, og hun har aldri sagt noe. Og det gjør deg ikke dårlig i magen!:)

miss sophie
05-09-14, 22:00
Har hørt flere som har nevnt dette med kald smak, så det var derfor jeg valgte Tagatesse :) Bruker ikke så mye sukker utenom bakst, men kan kanskje blande den med Stevia/sukrin blandingen?:) Synes forøvrig at det er MASSE fordeler med lavkarbo jeg!! Elsker smør og fløte og ost og egg og bacon- også er det jo masse snacks en kan lage uten å få så dårlig samvittighet av å spise :D Lagde den lasagnen i går, med selvmixa "pasta"plater, funka helt fint ;)

nellie
06-09-14, 10:47
Når det gjelder mat til barn så tenker jeg at pannekaker kan få være pannekaker. Med vanlig sukker, litt grovt mel og muligens bytte ut bitteliten av sukkeret med Stevia.

Så spiser man heller noe sunnere til middag dagen etter.:)

miss sophie
06-09-14, 12:42
Når det gjelder mat til barn så tenker jeg at pannekaker kan få være pannekaker. Med vanlig sukker, litt grovt mel og muligens bytte ut bitteliten av sukkeret med Stevia.

Så spiser man heller noe sunnere til middag dagen etter.:)

Helt enig med deg Nellie! Dette var helt vanlige pannekaker, og intensjonen var ikke å gjøre det sunnere, bare å sjekke om han merket forskjell :rodme: (It seemed like a good idea at the moment:_plystre:) Han lo godt når jeg fortalte han hva jeg hadde gjort heldigvis, til tross for mage'ondtet!

helenemor25
06-09-14, 19:25
Ned en kg og opp en kg .... :( er lei :( føler vekta ikke vil ned :(

miss sophie
06-09-14, 21:34
Ned en kg og opp en kg .... :( er lei :( føler vekta ikke vil ned :(

Ser du har gått ned svimlende mange kilo! Helt utrolig!! :lol: Må si at det for meg gir veldig motivasjon å se andres vektnedgang og tickere! :blomster:

Har vekta stått stille lenge eller?

Sender avgårde en klem selv om jeg ikke kjenner deg jeg :klem:

hadepasta
07-09-14, 13:37
Ned en kg og opp en kg .... :( er lei :( føler vekta ikke vil ned :(

Akkurat sånn det går med meg og.. Prøver å ikke stresse med det, så får det bare gå som det går. Veier meg neste Fredag, og skal denne uka prøve å kun drikke vann og la være å spise noen atkinsbarer å andre snoperier. Tror igrunnen mitt problem også er at jeg spiser for mye av lavkarbobrødet til rimi/norgesbakeriet. Er ikke så glad i å bare spise pålegg! Så da får jeg kutte ned på det og, så ser jeg om det hjelper!

Fikk en pakke fra iherb for noen dager siden, så blir vanskelig. Har lagt min elsk på cookie dough og "oreo"baren. NAM! føles som jeg spiser noe skikkelig ulovlig :p

Cyan
07-09-14, 18:00
Jeg løp KK mila i går. Var gøy, og persa tida med nesten 10 minutter i forhold til hva jeg har løpt ei mil på under trening. Kommer nok ikke til å melde meg på det løpet igjen, dog. Det ble for mye østrogen og fjas rett og slett. Sikkert gøy når man er med en veninnegjeng eller et lag, men som singel løper ble det bare slitsomt og irriterende. Så til neste år får det bli Oslo Maraton i stedet. Litt mer testosteron :)

Men nå som det målet var nådd er det jo bare å begynne å slanke seg igjen. Har vært helt umulig å gjøre det mens jeg har trent meg opp til den mila, så har ikke gått noe ned i vekt (men heller ikke opp).

Turid42
07-09-14, 18:07
Gratulerer med vel gjennomført, med eller uten østrogen! :)

missK
07-09-14, 19:45
Gratulerer med gjennomført Cyan....

miss sophie
08-09-14, 00:48
Jeg blir så imponert av folk som løper slike løp!! Grattis til Cyan med ny pers!! :D

Også vil jeg rett og slett gratulere meg selv litt også jeg, for jeg har ikke veid meg på ca 5 uker (har ikke vekt), altså siden jeg var til legen, og ble anbefalt lavkarbo! Og selv om jeg ikke starta ordentlig før for ca 7 dager siden, så har jeg iallefall gått ned over 6 kilo!! :D *jubel*

bærrgen
08-09-14, 09:49
Imponert over Cyan :)

bærrgen
08-09-14, 09:53
Uke 1: -2,1 kg
Uke 2: +1 kg
Uke 3: -1,6 kg

Back on track igjen :D Ikke bare går vekten ned, men blodsukkeret har også lagt seg på et meget pent nivå. Jeg har kommet inn i en bukse som for kort tid siden var for liten. Jeg har hatt mensen, to år siden sist. Jeg føler meg mye, mye bedre enn jeg har gjort på lenge. Og jeg ser nå hvor dårlig jeg egentlig var når diabetesen ble oppdaget på forsommeren. Jeg er godt i gang med mitt nye, og bedre liv :)

nellie
08-09-14, 09:57
Helga tok litt av, for mitt vedkommende. Asgaut for mye mat og litt for mye karbohydrater. Men gjort er gjort og spist er spist. :)

missK
08-09-14, 14:38
Jeg blir så imponert av folk som løper slike løp!! Grattis til Cyan med ny pers!! :D

Også vil jeg rett og slett gratulere meg selv litt også jeg, for jeg har ikke veid meg på ca 5 uker (har ikke vekt), altså siden jeg var til legen, og ble anbefalt lavkarbo! Og selv om jeg ikke starta ordentlig før for ca 7 dager siden, så har jeg iallefall gått ned over 6 kilo!! :D *jubel*

Bra nedgang det, gratulerer. :)

missK
08-09-14, 20:38
Her går det oppover etter helga. Skreiv jeg sku begynne på fredag, men det ble ikke no ta, når mannen kommer hjem og lager kake, og diverse.
Ny start i dag med mer motivasjon, selv om det er innspurt til eksamen om en uke.

God uke ælleihop.

Cyan
09-09-14, 10:30
Takk alle :)
Gikk på vekta i dag og har faktisk ikke gått opp noe i den oppkarbings- og spise-som-en-hest perioden jeg hadde før løpet.

scnuppa80
09-09-14, 12:00
Ja da fikk jeg satt inn hormonspiral i går og holder på å sulte ihjel etter dette! Forhåpentligvis forbigående, noen som vet ?? Samme hormon som i p pillen så burde vel ikke gjøre store forskjellen?

Mino
09-09-14, 20:50
Da er jeg tilbake etter ett par uker av og på. Tørr ikke gå på vekta før søndag - siden det er veiedag og da har jeg kommet godt i siget igjen. Som en annen skrev lengre bak her. Kanelboller er skummelt. For meg, all hjembakt gjærbakst egentlig. Vært en del feiringer blant slekt og venner, så ramlet utpå gitt. Og i etterkant av hveteprodukt ser det ut som jeg plutselig åpner for både å spise det ene og det andre. Aner ikke hvor mye det har påvirket vekta, men ser jo at magen har fått en liten bulk igjen.

Skal 2 uker på hotellferie nå. Også skummelt, men vet det er internetttilgang på hotellet så skal forsøke å skrive inn alt jeg spiser. Og IKKE ta i hveteprodukt mens jeg er borte. Tenkt litt på om jeg skal ta med hjembakte knekkebrød, men reiser sammen med familie som ikke vet om ny livsstil. Orker ikke misjonere eller forsvare meg, når argumentet a la "jammen du er jo tynn nok nå". Ehhh ... Fortsatt 10 kg fra normalvekt, men hun som sier det er jo ikke akkurat sunn selv. Har følelsen av at hun sier det kun fordi hun ikke orker å gjøre noe med egen helse og vekt, og å snakke ned andres behov for bedre helse (og forhåpentligvis vekt som følge av kostomleggingen) blir letteste utvei. Uansett, skal surfe litt rundt her inne for å se om jeg finner gode hotellråd.

miss sophie
09-09-14, 21:37
Fortsatt 10 kg fra normalvekt, men hun som sier det er jo ikke akkurat sunn selv. Har følelsen av at hun sier det kun fordi hun ikke orker å gjøre noe med egen helse og vekt, og å snakke ned andres behov for bedre helse (og forhåpentligvis vekt som følge av kostomleggingen) blir letteste utvei. Uansett, skal surfe litt rundt her inne for å se om jeg finner gode hotellråd.

Får også en følelse av at det kan ligge sjalusi bak, men synes du bare kan heve deg over det. Forstår at du ikke orker å forsvare deg, det orker egentlig ikke jeg heller, så jeg sier at jeg bare spiser mindre karbo fordi jeg får bedre fysisk helse, og at bonusen er vektnedgang. Om noen skal diskutere videre, så kan du prøve å avfeie det om at det ikke er noe big deal, det funker for deg, folk er forskjellige.

Du kan kanskje ringe hotellet og spørre om de har lavkarboalternativ, vet mange har det, og ta med noen knekkebrød hjemmefra å ha på rommet + pluss en smøre ost eller noe? :)

Ellers har jeg fin vektnedgang, enda 1 kg ned siden søndag!:) Nå skal jeg lage pizza, med grunndeigen fra Sunkosts egen serie! Noen som har prøvd den?

missK
09-09-14, 22:42
Klarte jo å gå på en sprekk i dag siden dagen bare ble drit. Skulle ha framføring på skolen, men fikk ikke til, bare skalv og fikk ikke sagt noe. Begynte å grine foran hele klassa, sitter her da og føler seg som en dust, er flau og er utrolig skuffa over meg selv, endte jo igjen som det alltid gjør med å kjøpe meg sjokolade. Gruer meg til skolen igjen.

Vurderer å melde meg ut av gruppa, kommer ingen vei (min feil). Naj, vet ikke jeg. Litt oppgitt over egen innsats på alle måter.

miss sophie
10-09-14, 00:37
missK:
Klarte jo å gå på en sprekk i dag siden dagen bare ble drit. Skulle ha framføring på skolen, men fikk ikke til, bare skalv og fikk ikke sagt noe. Begynte å grine foran hele klassa, sitter her da og føler seg som en dust, er flau og er utrolig skuffa over meg selv, endte jo igjen som det alltid gjør med å kjøpe meg sjokolade. Gruer meg til skolen igjen.

Huff :( Om noen dager er det nok glemt, men skjønner godt at det føltes ekkelt ut ja! Trøsteklem :klem:

missK
Vurderer å melde meg ut av gruppa, kommer ingen vei (min feil). Naj, vet ikke jeg. Litt oppgitt over egen innsats på alle måter.

Alle har vi dager der det føles tungt, og man bare vil gi opp! Men du fortjener å være god med deg selv, ha blikket rettet fremover:) Ikke gi deg- aldri! Og om det går to skritt frem og et tilbake, så får det bare gjøre det- ha fokus på det kan gjøre noe med!

Jeg er sånn at jeg "alltid" har lyst på sjokolade etter middag, og litt til kvelden- og jeg garanterer deg på tro og ære at sjokoladekaken til Sunkost, er gull verdt!! Ha de i muffinsformer (småe), gjerne med et par valnøtter på toppen, og ta opp en-to fra fryseren hver dag! De er mine reddende engler! :D Ta opp tre på dårlige dager;)

bærrgen
10-09-14, 08:56
Lang, god og varm klem til MissK :klem:

hadepasta
10-09-14, 10:33
Stor klem til deg MissK :klem: Ikke gi opp, tenk på hvor mye bedre du føler deg når du spiser lavkarbo! Høykarbo får deg bare til å føle deg verre. Håper du klarer det :heia:

missK
10-09-14, 12:43
Takk for gode ord, klemmer, og støtte.
Begynte på lavkarbo igjen idag, for som hadepasta skriver så veit je att je føler meg bedre med slik kosthold.

Starter på ny med en kg opp: 77 kg.

Ha en fin dag dere fine folk....:)

ludviga
10-09-14, 13:39
Hei hei.

Begynte på uke 3 i dag.... de siste dagene har vært veeeeeldig tunge! Craver carbs, og begynner å slakke litt og litt, selv om det går nedover.

Minus 1 kg siden forrige uke. Det er flott det, men det har vært hardt! ikke slik som i begynnelsen, da det gikk lekende lett. Det er nå jeg må begynne å jobbe for å motstå fristelser. Det har ikke vært så vanskelig tidligere.

Startvekt 68,9 kg
uke 1: - 2,4 kg
uke 2: - 1 kg

Er spent på hvordan det vil gå å miste de siste 3,5 kgene. Er forsåvidt fornøyd nå, men jeg må ned de siste for å ikke å sprette rett opp igjen.

PS! Samboeren klager over ånden min, jeg kjenner den selv til og med. Føler meg ikke særlig fresh!

bærrgen
10-09-14, 16:51
Stoltheten har fått seg en liten knekk i dag, men ikke verre enn at det går snart over.

Var hos ortoped for å få vurdert meniskskaden min. Han ville ikke operere meg. Greit nok det. MEN han fortalte meg 4-5 ganger, i løpet av de fem minuttene jeg var inne, hvor utrolig tjukk jeg er. Det vet jeg, jeg har både speil og vekt. Men ikke kjekt å få gnidd det inn altså :nedfor: Jeg begynte nesten å lure på om han skulle prøve å "verve" meg til overvektsoperasjon, siden de driver med det på samme hus. Jaja, får bare riste det av meg :rolleyes:

missK
11-09-14, 09:54
Stoltheten har fått seg en liten knekk i dag, men ikke verre enn at det går snart over.

Var hos ortoped for å få vurdert meniskskaden min. Han ville ikke operere meg. Greit nok det. MEN han fortalte meg 4-5 ganger, i løpet av de fem minuttene jeg var inne, hvor utrolig tjukk jeg er. Det vet jeg, jeg har både speil og vekt. Men ikke kjekt å få gnidd det inn altså :nedfor: Jeg begynte nesten å lure på om han skulle prøve å "verve" meg til overvektsoperasjon, siden de driver med det på samme hus. Jaja, får bare riste det av meg :rolleyes:

Synes det var frekt, bytt ortoped.
Rist det av deg, og tenk på at du har gått ned over 17 kg, det er noe du kan være stolt av, (sikkert mange andre ting du kan være stolt over å) :)

bærrgen
11-09-14, 10:09
Takk MissK :klem:

Dadda
11-09-14, 12:19
Stoltheten har fått seg en liten knekk i dag, men ikke verre enn at det går snart over.

Var hos ortoped for å få vurdert meniskskaden min. Han ville ikke operere meg. Greit nok det. MEN han fortalte meg 4-5 ganger, i løpet av de fem minuttene jeg var inne, hvor utrolig tjukk jeg er. Det vet jeg, jeg har både speil og vekt. Men ikke kjekt å få gnidd det inn altså :nedfor: Jeg begynte nesten å lure på om han skulle prøve å "verve" meg til overvektsoperasjon, siden de driver med det på samme hus. Jaja, får bare riste det av meg :rolleyes:

Det du beskriver har jeg også opplevd. Akkurat som om vi ikke har det tungt nok. Blir så sint på en slik uvitenhet. Men vi skal ikke la de definere oss. Slike utsagn sier mer om dem enn om oss. Vi rister der av oss så godt vi kan :klem: