View Full Version : Grønnkål
Dette er jo en vitaminbombe. Noem som har noen gode oppskrifter med grønnkål?
Vi damper den i bittelitt buljong og smør til den kolapser og smaksetter med pepper og muskatt. Tilsett litt strimlet soltørket tomat og server som tilbehør.
Grønnkålchips er faktisk godt. Skyll, ta av stilken og del dem i munnfullstore biter. Putt dem i en bolle, hell over litt smaksnøytral olje og salt og bland godt. Legg dem utover et stekebrett på bakepapir og stek i ca 15 min på 175ºC. Hold ett øye med dem, de blir plutselig brente. Du kan også tilsette andre krydder hvis du ønsker.
Denne grønnkålsuppa (http://www.godt.no/#!/oppskrift/149/groenn-suppe-med-fetakrem) har jeg også prøvd, og den var god.
Grønnkålchips er faktisk godt. Skyll, ta av stilken og del dem i munnfullstore biter. Putt dem i en bolle, hell over litt smaksnøytral olje og salt og bland godt. Legg dem utover et stekebrett på bakepapir og stek i ca 15 min på 175ºC. Hold ett øye med dem, de blir plutselig brente. Du kan også tilsette andre krydder hvis du ønsker.
Denne grønnkålsuppa (http://www.godt.no/#!/oppskrift/149/groenn-suppe-med-fetakrem) har jeg også prøvd, og den var god.
Blir det sprø biter altså??
Blir det sprø biter altså??
Ja de blir sprø. Selv liker jeg ikkr grønnkålchips. Skulle ønske at jeg gjorde det, siden chips er min store svakhet.
Suppen skal jeg prøve.
Blir det sprø biter altså??
Jepp, det blir sprøtt. Men siden de er så tynne så tåler de ingenting, så behandle de ferdige chipsene med varsomhet. De er ikke sterke nok til at du kan dyppe dem i dip.
Ja de blir sprø. Selv liker jeg ikkr grønnkålchips. Skulle ønske at jeg gjorde det, siden chips er min store svakhet.
Suppen skal jeg prøve.
Sellerirotfries
(marjusens tips http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46868&page=2 )
"Jeg skreller først sellerirota, så kuttes den i staver. Ikke for tjukke.
Så tar jeg 1-2 dl olje i en bolle, tilsetter salt, pepper og provance krydder. Blander det godt sammen. Så dypper jeg sellerirot stavene og sauser dem skikkelig inn. Legg dem så med ene bredsiden ned på steke brett med bakepapir.
Stek dette i ovnen på 230 grader. Tar ca 20-30 minutt på ene siden. Ta ut brettet og snu alle stavene. Skal være ganske mørke på den siden som var ned og nåmer opp.,putt tilbake i 10-20min til. Følg med dem nå, skal bli bra farge på begge sider.
Når dem er ferdige tar du dem over i en bolle og krydrer med pomfri krydder og litt mer salt. "
TrillTrall
01-10-14, 16:52
Sellerirotfries
(marjusens tips http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46868&page=2 )
"Jeg skreller først sellerirota, så kuttes den i staver. Ikke for tjukke.
Så tar jeg 1-2 dl olje i en bolle, tilsetter salt, pepper og provance krydder. Blander det godt sammen. Så dypper jeg sellerirot stavene og sauser dem skikkelig inn. Legg dem så med ene bredsiden ned på steke brett med bakepapir.
Stek dette i ovnen på 230 grader. Tar ca 20-30 minutt på ene siden. Ta ut brettet og snu alle stavene. Skal være ganske mørke på den siden som var ned og nåmer opp.,putt tilbake i 10-20min til. Følg med dem nå, skal bli bra farge på begge sider.
Når dem er ferdige tar du dem over i en bolle og krydrer med pomfri krydder og litt mer salt. "
Jeg slenger dem i stekepanna på middels varme, salt og pepper og litt olje. Rører rundt innimellom og da er de ferdige på 20 min. Nammenam! De første gangene drev jeg også å snudde dem og styra for å få dem stekt på alle sidene, men det er ikke nødvendig, så nå bare velter jeg dem rundt med stekespaden innimellom. ;)
Jeg slenger dem i stekepanna på middels varme, salt og pepper og litt olje. Rører rundt innimellom og da er de ferdige på 20 min. Nammenam! De første gangene drev jeg også å snudde dem og styra for å få dem stekt på alle sidene, men det er ikke nødvendig, så nå bare velter jeg dem rundt med stekespaden innimellom. ;)
Tusen takk for tips! I dag prøver jeg sellerirotfres :)
Pastinakk og persillerot er også veldig godt å fritere. Blir sprøtt.
Jeg kjøpte forresten grønnkålchips på iherb.. Not my cup of tea.. ;)
Jeg pleier å stue grønnkålen. Jeg koker den først mør i lettsaltet vann og så hakker jeg den opp. Freser litt hakket løk (vanlig + hvitløk) og har både grønnkål og løk i en ildfast form. Rører inn litt fløte, salt og pepper. Ost strøs på toppen. Så settes det hele i steikeovnen i 20 - 30 minutter. Smaker bl a godt til kylling.
Det hender også jeg blander inn litt spinat i steden for bare grønnkål og om våren bruker jeg skvalderkål og brennesleskudd på samme måte.
Jeg pleier å stue grønnkålen. Jeg koker den først mør i lettsaltet vann og så hakker jeg den opp. Freser litt hakket løk (vanlig + hvitløk) og har både grønnkål og løk i en ildfast form. Rører inn litt fløte, salt og pepper. Ost strøs på toppen. Så settes det hele i steikeovnen i 20 - 30 minutter. Smaker bl a godt til kylling.
Det hender også jeg blander inn litt spinat i steden for bare grønnkål og om våren bruker jeg skvalderkål og brennesleskudd på samme måte.
*noterer*
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.