View Full Version : Fort mett og lenge mellom måltidene


Lilibird
17-09-14, 07:34
Nå har jeg gått på LCHF i 2 mnd. de siste ukene har jeg blitt ekstremt fort mett og jeg sliter med å spise oftere enn 3 relativt små måltider om dagen.
Nå har vekten stoppet opp, sikkert av fler grunner enn at jeg spiser lite og sjeldent. Har bla fått igjen et skikkelig søtsug (rundt mensen).
Har dere noen tips for å få i seg litt mer mat og klare å spise litt oftere?
Har dere noen andre gode tips som kan hjelpe meg.

I dag var frokosten 10 g hjemmelagd knekkebrød med 20 gram smøre ost på.
og jeg er stappmett.

Carisma
17-09-14, 09:05
Krydder! Masse krydder i maten. Og lette grønnsaker som agurk osv som får magen til å jobbe litt, men ikke føles tungt.

Lilibird
17-09-14, 15:23
Tusen takk :)
Jeg har aldri opplevd noe lignende.

Photobscura
18-09-14, 07:07
Trenger du å spise mer enn tre ganger om dagen? Selv spiser jeg sjelden mer enn to måltider per dag. Klart, om måltidene virkelig er små, kan det være noe å tenke på, men om du spiser en god andel fett, blir jo energimengden deretter, og sånn sett behøver ikke måltidet i seg selv å være så stort.
Jeg har selv perioder hvor jeg blir i overkant småspist, og da gjør jeg noe jeg ellers aldri gjør - teller kalorier - for å være sikker på at jeg får i meg nok mat.

index
18-09-14, 08:39
Tre måltider om dagen er normalen for meg også. Noen ganger store, andre ganger små. Kroppen er generelt sett flink til å få i seg det den trenger av energi, så jeg ville ikke ha bekymret meg for dette på lenge ennå. Husk den måltidsstørrelsen du er vant til ikke nødvendigvis har gjort så mye godt for deg...