View Full Version : Marsipan uten sukrinmelis


kamp
23-11-14, 15:56
er det noen osm har laget marispan uten sukrin melis, evt blandet med noe annet? syns den kalde smaken er så ekstrem på marsipan.

langaard
23-11-14, 16:48
er det noen osm har laget marispan uten sukrin melis, evt blandet med noe annet? syns den kalde smaken er så ekstrem på marsipan.

Bytt ut sukrinen med tagatesse :)

JenJen
25-11-14, 19:56
Jeg bruker splenda, syns marsipanen blir kjempegod :)

Bønna200
25-11-14, 20:14
Maler dere tagatesse/splenda til melis da eller? Ellers blir det vel veldig kornete?

index
25-11-14, 23:16
Verken Splenda eller Tagatesse er kornete. Så det er ikke noe problem. Jeg bruker Natreen til det meste, og det er også rimelig finmalt.

Photobscura
26-11-14, 03:05
Synes også det eneste som nytter til akkurat marsipan er splenda, selv om det ikke ellers er mitt foretrukne søtningsmiddel. Det er så porøst at det løser seg opp i f.eks. knivboks (til stavmikser, som jeg pleier å bruke), og det blir overhodet ingen kornete konsistens. Blir akkurat som vanlig marsipan, sånn passe seig. Mulig fordi splenda en gang har vært sukker!?

JenJen
26-11-14, 11:24
Jeg maler ikke splendaen, jeg bare blander den i mandelmelet før jeg har noe vått i. Så snart splenda kommer i kontakt med noe vått løser den seg opp (det er i alle fall min erfaring), så jeg gjør det sånn for å få den blandet godt ut i hele marsipanen.

Photobscura
26-11-14, 12:27
Jeg maler ikke splendaen, jeg bare blander den i mandelmelet før jeg har noe vått i. Så snart splenda kommer i kontakt med noe vått løser den seg opp (det er i alle fall min erfaring), så jeg gjør det sånn for å få den blandet godt ut i hele marsipanen.
Samme her. Selv om det er fullt mulig, faktisk veldig enkelt å lage melis av splenda. Men det løser jo seg så fort opp, som du sier.

kamp
26-11-14, 16:54
Hvor mye splenda og mandler bruker dere?.

MissPivotal
26-11-14, 17:53
Hva er deres beste marsipanoppskrifter? :sikle:

Bønna200
26-11-14, 20:42
Jeg synes ikke hverken Splenda eller Tagatesse har "meliskonistens" for å si det sånn... Men om det løser seg opp, så er det jo noe annet. :) Ikke tenkt over det...
Men Tagatesse er uansett uaktuelt for meg, av visse grunner. :p

Photobscura
26-11-14, 21:40
Løser seg helt opp, ja.


Min standardoppskrift, til en liten porsjon, er ca 10 spiseskjeer finmalte mandler (selv har jeg kjøpt ferdig malt på store poser på Mega, merket med mandelmel, men alstå ikke avfettet, sånn som den fra Funksjonell mat, f.eks), 2 litt toppede ss splenda og en eggehvite. Kjører dette i knivboksen til stavmikseren min til massen er seig.

JenJen
27-11-14, 09:15
Jeg smaker meg fram mens jeg blander det tørre, har ingen standardoppskrift.
Jeg blander først alt det tørre i en bakebolle, så har jeg i eggehviten, og for å virkelig kna dette sammen har jeg klumpen med marsipan i en brødpose som jeg knar på i noen minutter etterpå. Personlig preferanse, jeg er sikker på at kjøkkenmaskina ville gjort minst like god jobb om den fikk prøve seg. Men det får den altså ikke :p

MissPivotal
27-11-14, 20:38
Min standardoppskrift, til en liten porsjon, er ca 10 spiseskjeer finmalte mandler (selv har jeg kjøpt ferdig malt på store poser på Mega, merket med mandelmel, men alstå ikke avfettet, sånn som den fra Funksjonell mat, f.eks), 2 litt toppede ss splenda og en eggehvite. Kjører dette i knivboksen til stavmikseren min til massen er seig.

Mmmm... Dette må jeg prøve! :D

Rin
27-11-14, 21:52
Jeg gjorde et lite eksperiment med Photos omtrentlige oppskrift, bare bytta ut splendaen med en scoop søtt vaniljeproteinpulver. Det ble faktisk veldig bra - bidro til å gjøre marsipanen skikkelig seig, i alle fall. :p

Photobscura
28-11-14, 10:58
Stas! Skal prøve å lage marsipanstenger med sjokolade litt nærmere jul. Samt eksperimentere med type kransekakestenger. :)