Trille
09-04-15, 10:09
Hei
Har vekslet litt på kostholdsfilosofi de siste årene, mellom lavkarbo (20-50 karbs per dag) til omtrentlig Fedon og karboredusert Grete Roede. Har de siste 5 årene gått på karboredusert Roede og det har egentlig fungert greitt, men hadde lyst til å gå over til ytterligere karboreduksjon. Kjenner at det er bra for kroppen å spise mindre karbohydrater og søtsuget forsvinner...
Men, fordi jeg har vært vant til å legge inn hva jeg spiser på Roede sitt nettforum så har jeg også gjort det etter at jeg begynte å redusere på karbomengden. Og det som overrasket meg litt, er at jeg fremdeles ligger innenfor kcalorirammen som jeg der har bestemt meg for (1700 kcal) Jeg har slanket meg hele livet og kan de fleste måtene å spise på i teorien, så det burde jo ikke overraske meg... Men poenget og det som gikk opp for meg virkelig er at det er mye kcalorier i karbomat også...
Før har jeg eksempelvis spist 1-2 rugsprø + 1-2 egg til frokost. Estattet rugsprø med majones (ekte) og en t-skje majones på hvert halve egg er faktisk samme kcalorimengde som rugsprø...
Er det flere som teller kcal og karber samtidig? Hvor mye kcalorier ligger dere da på? Har ikke kommet i gang med å telle karbohydrater... Men spiser har sluttet å spise brød, pasta og frukt (spiser litt bær) etc så regner ikke med det er så mye...
Ser jeg har vært medlem her siden 2006... Tida flyr:-):o
Har vekslet litt på kostholdsfilosofi de siste årene, mellom lavkarbo (20-50 karbs per dag) til omtrentlig Fedon og karboredusert Grete Roede. Har de siste 5 årene gått på karboredusert Roede og det har egentlig fungert greitt, men hadde lyst til å gå over til ytterligere karboreduksjon. Kjenner at det er bra for kroppen å spise mindre karbohydrater og søtsuget forsvinner...
Men, fordi jeg har vært vant til å legge inn hva jeg spiser på Roede sitt nettforum så har jeg også gjort det etter at jeg begynte å redusere på karbomengden. Og det som overrasket meg litt, er at jeg fremdeles ligger innenfor kcalorirammen som jeg der har bestemt meg for (1700 kcal) Jeg har slanket meg hele livet og kan de fleste måtene å spise på i teorien, så det burde jo ikke overraske meg... Men poenget og det som gikk opp for meg virkelig er at det er mye kcalorier i karbomat også...
Før har jeg eksempelvis spist 1-2 rugsprø + 1-2 egg til frokost. Estattet rugsprø med majones (ekte) og en t-skje majones på hvert halve egg er faktisk samme kcalorimengde som rugsprø...
Er det flere som teller kcal og karber samtidig? Hvor mye kcalorier ligger dere da på? Har ikke kommet i gang med å telle karbohydrater... Men spiser har sluttet å spise brød, pasta og frukt (spiser litt bær) etc så regner ikke med det er så mye...
Ser jeg har vært medlem her siden 2006... Tida flyr:-):o