Sjokoholiker
24-07-15, 07:19
har prøvd å søke etter svar på her, og googla litt men blir ikke klokere. Kjøper grønnkål på rema og på posen står det 2,2 i kh innhold. Men på matvaretabellen står det 5,7. Er det noe med kostfiber som skal trekkes fra?
Det står 2,2 g per 100 g når jeg søker på matvaretabellen...
Sjokoholiker
31-07-15, 22:39
Merkelig. Hvilken matvaretabell bruker du? På den som hører til dette forumet står der 5,7...
Ah, jeg søkte på matvaretabellen.no, jeg. Trodde det var den du søkte i. Men hvis det står 5,7 er det nok tatt fra en amerikansk side. I USA er ikke fiber trukket fra.
Sjokoholiker
01-08-15, 22:31
Takk for svar satser på du har rett for det er sååå godt i suppe
Gikk for moro inn på bama.no og der står det 2,2 gram. :ja:
Takk for svar�� satser på du har rett for det er sååå godt i suppe��������
Suppeoppskrift? Tusen takk :)
Jeg teller ikke kh lenger (pga. at jeg trives med lavkarbomat og ikke trenger å gå ned mer), men grønnkål er jo supermat, og jeg har ikke fått til å lage noe med den før...
Smørsteikt grønnkål er mitt favoritt-tilbehør til det meste om dagen. Ja også grønnkålchips da :sikle:
Smørstekt, chips :-) høres veldig godt ut. Jeg vil så gjerne like å spise denne supersunne matvaren :)
I Danmark spiser de ofte grønlangkål, oppskriften funker helt sikkert også uten hvetemel:
1500 gram Grønkål, hakket, dybfrost
50 gram Smør
2 dl. Piskefløde
2 spsk. Hvedemel
Salt
Peber
Muskat *
Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens). Smag til medsalt, peber, muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem.
Read more at http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14981#2YuLeLWgrv2aYCe3.99
Jeg smørsteker grønnkål med baconterninger, svart pepper og en skvett balsamicoeddik. :)
Jeg lager også kremet grønnkål. Hiver som oftest kålen i panna etter å ha steikt kjøttet, surer det litt. Klasker på litt CF og evt litt vann, krydrer og voila, saus og grønnsaker er klart på et blunk :) Kan jo selvfølgelig også tilsette løk og andre grønnsaker om man vil det :)