View Full Version : Erstatning for kålrabistappe?


Dilly
02-12-15, 17:42
Nå er det snart tid for pinnekjøtt og kålrabistappe... Blir ikke den minst like god på blomkål eller sellerirot da?

HP
02-12-15, 18:24
Kålrabi inneholder bare 6,5g karbohydrat per 100g, så jeg har tenkt å spise litt kålrabistappe med smør i til pinnekjøttet. :)

Carisma
02-12-15, 18:34
Jeg syns halvt om halvt kålrot og sellerirot er godt

index
09-12-15, 14:18
Kålrabistappe til pinnekjøttet spiser jeg uansett. Den er ikke så ille med tanke på karbohydrater. Sløyfer potetene, og spiser det jeg orker av pinnekjøtt og kålrabistabbe. Er det jul så er det jul!:D

Nakkinekki
16-12-15, 12:33
Skal lage Blomkålstuing som erstatning til Kålrotstuing.
Tror det skal være en oppskrift her inne et sted...må finne den selv.

index
17-12-15, 10:08
Jeg bruker glutenmel I stedet for hvetemel I kålrabistappa. Innbiller meg at den blir litt mer lavkarbovennlig da....:rolleyes:

Gerd
17-12-15, 10:34
Mel i kålrotstappa??? :eek:

Kun kålrot, noen poteter, smør, fløte og krydder i den jeg lager. Og littegranne kraft fra pinnekjøttet i rett før servering :D

Lemen
17-12-15, 11:52
Mel i kålrotstappa??? :eek:

Kun kålrot, noen poteter, smør, fløte og krydder i den jeg lager. Og littegranne kraft fra pinnekjøttet i rett før servering :D

Jepp, kålrotstappa blir aller best når man lager en tjukk, hvit saus (smør, mel og h-melk) og blander ned i most kålrot og noen få poteter. :D På julaften så er det ikke aktuelt å lage den på noen annen måte for min del. :cool:

Gerd
17-12-15, 11:57
Jepp, kålrotstappa blir aller best når man lager en tjukk, hvit saus (smør, mel og h-melk) og blander ned i most kålrot og noen få poteter. :D På julaften så er det ikke aktuelt å lage den på noen annen måte for min del. :cool:

ja sånn sausegreie ja.... Da skjønner jeg det ;) Den typa kålrabistappe liker ikke jeg :nei:

Carisma
17-12-15, 11:59
ja sånn sausegreie ja.... Da skjønner jeg det ;) Den typa kålrabistappe liker ikke jeg :nei:

Ikke jeg heller, hvertfall ikke til julemat. Den kan gå til stekt flesk eller røkte pølser

Lemen
17-12-15, 12:40
Hver sin smak, ville bare forklare hvorfor man bruker mel, ikke diskutere hva man liker og ikke liker. :)

index
18-12-15, 12:59
Mel i kålrotstappa??? :eek:


JA:eek::eek::D

Carisma
19-12-15, 00:34
Hver sin smak, ville bare forklare hvorfor man bruker mel, ikke diskutere hva man liker og ikke liker. :)

Det var vel mer en vurdering av hvilkentyper omplassert til hva? Var min mening hvertfall. (Jeg har svigerfamilei fra Vestlandet og det er nærmest lynsjestemning om man spør om det er sånn stappe av hvit saus til pinnekjøttet :D)

index
21-12-15, 09:32
Godt jeg ikke skal feire jula med noen som lynsjer familiemedlemmer bare for å stille spørsmål:rolleyes:.

Det er mange måter å lage kålrabistappe på. Jeg bruker ikke hvit saus metoden som beskrives her. Men jeg har alltid vært vant til at man koker kålrabi til den er mør (sammen med en gulrot eller to), siler av vann og moser. Deretter tilsettes smør og et par skjeer mel for konsistensens skyld og mosen spes med fløte til den er passe tykk. Litt kraft fra pinnekjøttet tilsettes også for at smaken skal bli helt perfekt. Smakes til med litt pepper og salt, så er den klar. Funker for meg...:D