View Full Version : korn på linberg


Helene
31-07-05, 23:38
vist jeg skal leve på "litt linberg vis"

hva korn er det best for meg å bruke da? (vet godt at det hadde vert best å holde seg unna men det kommer jeg ikke til å gjøre :p)

rug? eller spelt?

eller rugbrød med spelt istedenfor hvetemel med litt havregryn og proteinpulver i? :p

noen som har noen gode brødoppskrifter til brødbakemaskin?

*innterisert i å finne en ny måte å leve på i dag*

guro
01-08-05, 11:08
Sammalt rug er vel bedre en spelt. Spelt har samme GI som hvetemel, men har noe mer næring og er mindre allergent. Store havregryn, soyaflak, bygg- og rugflak, frø er brødingredienser. Brødoppskrift kan du vel tilpasse fra Fedons oppskrifter i bøkene? Selv skal jeg prøve soyaproteinbrødet snart ...

luringen
13-09-05, 20:35
litt av alt er fint...hehe. Unngå mye fnt mel, og prøv i vei!

Jeg putter oppi følgende når jeg lager brød til meg:
dansk rugbrødblanding
spelt
alt av frø og kjerner
olje
soyaflakes
havregryn
litt proteinpulver
egg
rugmel
+ vann og gjær....

nam. men ikke for mye. Frokost eller lunsj er brød for meg.