View Full Version : Nøtter - varme - brød..


mofe
08-10-05, 17:37
Tenkte å lage meg dette så nå mye omtalte prinsessebrødet :) Så tenkte jeg å ha i nøtter.. men hvordan blir det med fettet i nøttene? Ødelagt? Transfett? Noen som vet?

Nille
08-10-05, 17:47
Torkil (tror jeg det var) - eller var det MHM ?? ..... sa at når nøtter var i en deig sammen med andre ting ville ikke varmen direkte på nøttene være så høy at det hadde noen negativ effekt på fettet. Du kan altså trygt bake brød med nøtter på relativt høy varme.

Det er logisk og ikke sant, for legger du nøtter i ovnen på 180 grader blir de brent etter en kort stund, men steker du brødet i en time er de bare varme og ikke brent i det hele tatt...... om du skjønner hva jeg mener !!

mofe
08-10-05, 18:27
Japp, skjønner - tusen takk :)

jeef-micro
08-10-05, 19:03
jeg bruker nøtter i prinsessebrødet, men steker det på 160 grader i en time i steden for 180 i 50 min. Det var noen som sa at nøtter ikke tålte mere enn 160 grader av en eller annen grunn som jeg ikke kommer på sånn i farta...

mofe
08-10-05, 19:07
jeg bruker nøtter i prinsessebrødet, men steker det på 160 grader i en time i steden for 180 i 50 min. Det var noen som sa at nøtter ikke tålte mere enn 160 grader av en eller annen grunn som jeg ikke kommer på sånn i farta...

Mh.. Også tenkte jeg også på dette med at når man steker en steik f.eks, så er den ferdig når termometeret (som jo er midt inni steika - er på 60 grader. Nå er det jo selvfølgelig ikke nøtter kun midt inni brødet :p - men dere skjønner kanskje hva jeg mener..? :)

jeef-micro
08-10-05, 19:32
Mh.. Også tenkte jeg også på dette med at når man steker en steik f.eks, så er den ferdig når termometeret (som jo er midt inni steika - er på 60 grader. Nå er det jo selvfølgelig ikke nøtter kun midt inni brødet :p - men dere skjønner kanskje hva jeg mener..? :)


eh..hæ???

205gti16v
08-10-05, 20:39
Nøttene i skorpa blir brendt, dei andre blir meir eller mindre oppvarma.

Nille
09-10-05, 01:42
jeg bruker nøtter i prinsessebrødet, men steker det på 160 grader i en time i steden for 180 i 50 min. Det var noen som sa at nøtter ikke tålte mere enn 160 grader av en eller annen grunn som jeg ikke kommer på sånn i farta...

Ja nøtter ALENE tåler ikke høyere varme enn 160 grader, - men nøtter INNI tåler mer. De få nøttene som komme frem i skorpa er ikke nok til å lage nok "ødelagt" fett til å ha noen som helst innvirking på oss. Om du da ikke spiser bare brente skorper......:p

Daizy
09-10-05, 03:16
:)

jeef-micro
09-10-05, 05:20
Ja nøtter ALENE tåler ikke høyere varme enn 160 grader, - men nøtter INNI tåler mer. De få nøttene som komme frem i skorpa er ikke nok til å lage nok "ødelagt" fett til å ha noen som helst innvirking på oss. Om du da ikke spiser bare brente skorper......:p

:p nei det gjør jeg ikke :p :p

205gti16v
09-10-05, 09:05
Er faktisk ei lita jente i barnehagen som berre eter skorpe, me vart ein smule forundra då.
Men når ein steiker på 160-180gr så blir det nok forsvinnande lite skadelege stoffer ja:)

mofe
26-04-06, 23:37
Jeg laga et brød i dag, med mandler i - stekte i 45 min på 180 grader - det var kanskje ok eller? Satser på det :ja:

Og tåler forskjellige typer nøtter forskjellig temperaturer?

Huldr
26-04-06, 23:52
Æ veit itj men æ fikk lyst på nybaka brød... :p

jeef-micro
27-04-06, 13:42
Æ veit itj men æ fikk lyst på nybaka brød... :p

me ganklabb på da eiller? :lol:

Nille
27-04-06, 14:31
Jeg laga et brød i dag, med mandler i - stekte i 45 min på 180 grader - det var kanskje ok eller? Satser på det :ja:

Og tåler forskjellige typer nøtter forskjellig temperaturer?

Det er bare små forskjeller hva nøttene tåler. Men jeg gjentar:
Nøtter ALENE tåler ikke høyere varme enn 160 grader, - men nøtter INNI tåler mer. De få nøttene som komme frem i skorpa er ikke nok til å lage nok "ødelagt" fett til å ha noen som helst innvirking på oss. Om du da ikke spiser bare brente skorper......:p

mofe
27-04-06, 15:17
Mm.. bare tenkte at siden jeg stekte på 180 grader, så kanskje det inni brødet var høyere enn 160? Men det er vel kanskje lite sannsynlig. Hadde vært gøy å testa ut med sånn temperatur-stikke-inni-dings en gang. :ja:

Nille
27-04-06, 15:39
Mofe, du behøver ikke å måle ! Det går bra !! De tåler det :D

mofe
27-04-06, 16:15
Hehehe, jeg har ikke planlagt det altså - jeg bare syntes at det hadde vært artig en gang. Hvis jeg plutselig står der med en sånn dings i hånda, og et brød i den andre.

Du vet. Fysikk og kjemi og tall og sånt er gøy :ja: ;)

Huldr
27-04-06, 16:26
me ganklabb på da eiller? :lol:Huh?? :høh: :rodme:

jeef-micro
27-04-06, 18:47
Huh?? :høh: :rodme:

brunost

luringen
27-04-06, 20:41
sei mæ jeiifern, veit itj aill ka en ganklabb e??

Huldr
27-04-06, 21:04
sei mæ jeiifern, veit itj aill ka en ganklabb e??

:liste:

brunostÅhhh... :lol:

mofe
27-04-06, 21:07
Hej. Ikke herpe tråden nå da.