Er det sånn at blomkål ikke kan fryses og så tines igjen???
Neida, det går helt fint det. Den bør vel forvelles først, tror jeg.
Neida, det går helt fint det. Den bør vel forvelles først, tror jeg.
Hva er forvelles?
jeef-micro
06-11-05, 22:26
kok opp vann, ta kaserollen av plata og putt oppi blomkål. la de ligge å "nesten koke" i en 5-8 min eller noe sånt, og hey-presto du har forvellet blomkål
Lykke til ;)
...og legg den i kaldt vann når du tar den opp av kasserollen.
Hallo tror neppe du skal koke blomkålen i 7 åtte minutter.
Forvelling dreier seg nok om kortere tid.
Blomkål 3-4 minutter. Kan oppbevares i fryser 8-10 måneder.
Kok opp vannet ha i blomkålen,beregn koketiden fra vannet begynte å koke før du har i kålen
Men for å være helt ærlig er det nesten billigere å kjøpe ferdig fryst blomkål. Og for ikke å snakke om lettere:)
Dessuten bør du ha iskjølt vann å ha den oppi etter koking og frys ned så raskt som mulig. Grønnsakene bør også ligge i en sil så du får den raskt opp av kokevannet.
Men lykke til hvis du har god tid:)