Anne
19-12-05, 09:20
Annes Nøtteparfait på nøttebunn
8 egg
350 gr fruktose
400 gr malte hasselnøtter
1 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
½ l fløte
Nøttebunn:
Skil eggene. Stivpisk eggehvitene med 250 gr av fruktosen. Vend inn de malte nøttene. Smør ei form og legg bakepapir i bunnen på en rundform (stor, min 28 cm i diameter).
Fyll halvparten av nøttemarengsen i forma.
Stekes ved 230 C til bunnen er lysebrun ca 10-15 min . Avkjøl i formen.
Parfaiten:
Visp eggeplomene i varmebad sammen med resten av fruktosen og vanilji esukkeret til en kremaktig og luftig eggedosis.
Visp krem og bland inn eggedosisen. Vend dette forsiktig inn i resten av nøttemarengsen.
Fyll dette over den avkjølte nøttebunnen. Frys.
Nok til ca 14 pers.
Server gjerne varme multer til….
8 egg
350 gr fruktose
400 gr malte hasselnøtter
1 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
½ l fløte
Nøttebunn:
Skil eggene. Stivpisk eggehvitene med 250 gr av fruktosen. Vend inn de malte nøttene. Smør ei form og legg bakepapir i bunnen på en rundform (stor, min 28 cm i diameter).
Fyll halvparten av nøttemarengsen i forma.
Stekes ved 230 C til bunnen er lysebrun ca 10-15 min . Avkjøl i formen.
Parfaiten:
Visp eggeplomene i varmebad sammen med resten av fruktosen og vanilji esukkeret til en kremaktig og luftig eggedosis.
Visp krem og bland inn eggedosisen. Vend dette forsiktig inn i resten av nøttemarengsen.
Fyll dette over den avkjølte nøttebunnen. Frys.
Nok til ca 14 pers.
Server gjerne varme multer til….