View Full Version : Matvaretabellen bygger på 100 år gammel forskning!


mofe
23-12-05, 10:51
Matvaretabellen som utgis av Statens råd for ernæring og fysiske aktivitet, gir feilaktige opplysninger. Årsaken er at den bygger på forskning som er 100 år gamme

Ved å sammenstille nyere forskning viser det seg at det er riktig å redusere inntaket av brød, og heller spise mer magert kjøtt og mager fisk, i tillegg til mer frukt og grønnsaker, går det fram av forskningsrapporten.

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=299862

Kristian
26-12-05, 16:17
Skjønner ikke helt hvorfor det står fett i overskriften når artikkelen omhandler karbohydrater i forhold til protein.:rolleyes: Det virker som om journalistene ikke vet forskjell på sukker og fett.:rolleyes:

Det hadde vært interisankt å sett hva de to professorene forsket på i detail, for artikkelen ga inntrykk av mye synsing. Skulle gjerne hatt noen fakta å slå i bordet med.

themonk
27-12-05, 15:22
Dette er noe jeg har sagt i lang tid! Kaloritabellen er ulogisk. Jeg er enig i at man bør finne en mer realistisk modell, men la for all del ikke denne mannen gjøre det! :rolleyes:

Det var jo dette som var gjenstand for debatten i Redaksjon EN rett før jul. Denne (såkalte) professoren viste særs dårlig innsikt i grunnleggende ernæring. Han tror tydeligvis han har gjort ett nytt og interessant funn. "Brød inneholder kalorier." Mat, helse og vektreduksjon har feil fokus i media.

Du kan ikke kurere noen ved å bruke "færre kalorier".