View Full Version : Soyaprodukter


Fedonisten
05-01-06, 19:59
Jeg skal teste ut å holde meg borte fra melkeprodukter en stund, og lurer på om noen av dere har erfaring med noen soyaprodukter? Tenker primært på soyamelk, oster og melkefri rømme (fra Tofutti). Og hvis noen bruker disse produktene, eller har smakt dem - kan dere ikke gi tilbakemelding her da?

Også lurer jeg selvfølgelig på næringsinnhold - for det er jo vesentlig at det er et visst innhold av proteiner og begrenset innhold av karbohydrater.

Gi et lite pip!

;)

dingpot
05-01-06, 20:33
Jeg er fan av soyaprodukter. Har brukt masse soyamelk (jeg liker det veldig godt, og det er mye proteiner, KH varierer), soyarømme (denne er god i ostekake også), soyaoghurt (dette er ikke helt yoghurt da...), og soyafløte (brukt mest i te og i sauser). Bruker soyaprotein, soyabiter (funker i gryteretter, taco, pizza osv. Krydre den som du vil). Tofu er spesiell på smak. Jeg liker den marinerte best. Soyamozarella (tror det var denne jeg har prøvd) er ganske god :). Har brukt den på pizza og knekkebrød.

Sambo liker bedre rismelk enn soyamelk, men jeg foretrekker soyamelken. Ellers finnes det også havremelk, men soyamelka har minst KH og mest proteiner.

Mum 4 2
05-01-06, 22:22
Vi bruker en del soyaost til storepoden på 2 1/2. Han liker de i skiver best, og aller helst cheddar. Men godtar nå Mozarella når vi ikke får tak i Cheddar. Har prøvd å gi han den typen vi bruker ostehøvel på, men da snurpet han munnen gitt. Men barn er jo barn ;).

Smøreostene av soya synes jeg er ok, poden vil ikke ha dem. Han likte en type da, en de har på Maxi (eneste stedet jeg finner den). Tror den heter Streichel eller noe sånt. Den finnes i flere smaksvarianter enn vanlig soyaost.

Soyayogurtene elsker han. Spesielt den med jordbær. Jeg synes de er ekle (veldig søte). Mye bedre med soyamelk og yogurtstarter fra deg Fedonisten. Da kan vi jo tilsette frukt/søtning etter smak.

Sjokoladepudding av soya liker han, har ikke prøvd de andre typene pudding ennå.

Soyamelk er i og for seg grei på smak. Men ikke min favoritt (ikke podens heller, han vil heller ha rismelk). Soyafløtene er greie på smak. Finnes også en fløte som ikke er laget av soya, Erlet, som er god.

reddik
09-01-06, 11:41
Pålegget Streich er ikke et soyaprodukt. Det er laget på solsikke! Lavallergent, karbofattig og masse godt fett.
Og mange forskjellige smaker:)!!

Man kan lage kjempegod is av naturell-varianten. Bland oppi bær og andre godsaker som man vil ha og tåler og frys det. Kjempegodt! Kjempepopulært her i huset!

Siljevanilje
09-01-06, 13:23
heia! jeg bruker så si bare soya produkter istedenfor melkeprodukter. er veldig fornøyd med provamel og tofutti serien.

syns soyamelk har bedre konsistens enn rismelk.
jeg synes rismelken er bare vann med hvit farge.

jeg synes isen til tofutti er knall god.

silje

elco
09-01-06, 13:48
Hei - jeg mener å ha lest i en tråd her inne at soya ikke er så bra (artikkel i Mat & helse, samt en bok "The Whole Soy Story" eller noe sånt, nevnt av Nille(?)). Fant ikke den tråden i farten, men fant en link til Weston A. Price, hvor det også forefinnes diverse skummel info om soya. Bare til orientering, altså.

http://www.westonaprice.org/soy/index.html

AnnaV
09-01-06, 15:55
Jeg brukte soyamelk til morgenproteinshaken in i stedet for vnalig en stund - soyamelken var litt søtere på en måte, men konsistensen når jeg kjørte med knust is i blender med proteinpulver ble ikke like fin - litt mer "kornete", liksom.

Prøvde soyamelkeskvett i kaffen en dag og da skilte melken seg med en gang - så det anbefaler jeg IKKE :)

reddik
10-01-06, 11:34
hehe :) skal du ha soya i kaffen må du bruke fløta! Ellers vil den skille seg. Hvis du skal bruke vanlig soyamelk må du steame den, men da er den meget god! Soyalatten blir spesielt god med vaniljevarianten av soyamelken.