View Full Version : Skinke
Trolljenta
31-03-06, 19:57
Finnes det skinke uten tilsatt glukose eller sukker?
Annet kjøttpålegg duger det også..
Har sett på mange forskjellige, men det er jo glukose eller sukker i alt :mad:
Kyllingskinke på boks tror jeg er sukkerfri..
Trolljenta
31-03-06, 22:18
Har aldri hørt om Strandaskinke. Hvilke butikker selger den?
Skal sjekke kyllingskinken..
Det er en type spekeskinke. Selges i hvertfall i Kiwi-butikker :)
I enkelte delikatesser, kjøttdisker og slakterbutikker kan man få tak i ren skinke. Altså uten noen tilsetninger av noe slag. Men den skinka er dyr altså..
Hei! I smårettbacon og smårettskinke er det tilsatt litt sukker. På innholdsfortegnelsen står det 1 g pr 100 gram. Er det selve sukkeret som er problemet eller er det totalt antall karbo? Kan man ikke spise kjøtt som er tilsatt sukker (og hvorfor tilsetter man sukker i utgangspunktet??!!??:confused: ) selv om man ikke overstiger den totale summnen av karbo? Jeg spør nok dumt, men er fremdeles fersk i faget og lurer på masse rart!
og i samme slengen, finst det tacopulver uten sukker??? Har dere andre alternativ?
jeef-micro
24-04-06, 09:22
Hei! I smårettbacon og smårettskinke er det tilsatt litt sukker. På innholdsfortegnelsen står det 1 g pr 100 gram. Er det selve sukkeret som er problemet eller er det totalt antall karbo? Kan man ikke spise kjøtt som er tilsatt sukker (og hvorfor tilsetter man sukker i utgangspunktet??!!??:confused: ) selv om man ikke overstiger den totale summnen av karbo? Jeg spør nok dumt, men er fremdeles fersk i faget og lurer på masse rart!
og i samme slengen, finst det tacopulver uten sukker??? Har dere andre alternativ?
sukker og kjøttpålegg skal jeg ikke begi meg ut på, for det vet jeg fint lite om,men jeg mener å ha lest her at tacokrydret av merke hindu er den med minst karbo i, så da vil jeg tro at det er det som inneholder minst sukker av de også (skal ikke si at det er sukkerfri, for det vet jeg ikke)
Sukker blir tilsatt for å bedre smaken. Sukker har også en konserverende evne og øker dermed holdbarheten en smule.
Men det burde ikke vært tillatt, for sukker får vi nok av alle andre steder.
I utgangspunktet er det nok å forholde seg til antall karber pr 100 gr. Du dauer ikke av ørlite tilsatt sukker, men velg alltid de produktene med minst karber og husk at 0 karber i utgangspunktet er 0,99 karber. Så regn alltid 1 karbe uansett hva som står på pakka. Dette gjelder kjøttdeig, ost, lettbrus, bacon og m.m.
Takk for tips! :) Det er en karbojungel der ute!!!!
Trolljenta
24-04-06, 11:09
Sukker blir tilsatt for å bedre smaken. Sukker har også en konserverende evne og øker dermed holdbarheten en smule.
Men det burde ikke vært tillatt, for sukker får vi nok av alle andre steder.
I utgangspunktet er det nok å forholde seg til antall karber pr 100 gr. Du dauer ikke av ørlite tilsatt sukker, men velg alltid de produktene med minst karber og husk at 0 karber i utgangspunktet er 0,99 karber. Så regn alltid 1 karbe uansett hva som står på pakka. Dette gjelder kjøttdeig, ost, lettbrus, bacon og m.m.
Ja, alt er for å bedre smaken.. Er ihvertfall det jeg har fått til svar når jeg har spurt produsentene. Og pizzaosten til synnøve inneholder potetmel for at osten ikke skal klistre seg i posen og bli delikat og enkel å jobbe med.. :rolleyes:
Trolljenta
24-04-06, 11:21
Hei! I smårettbacon og smårettskinke er det tilsatt litt sukker. På innholdsfortegnelsen står det 1 g pr 100 gram. Er det selve sukkeret som er problemet eller er det totalt antall karbo? Kan man ikke spise kjøtt som er tilsatt sukker (og hvorfor tilsetter man sukker i utgangspunktet??!!??:confused: ) selv om man ikke overstiger den totale summnen av karbo? Jeg spør nok dumt, men er fremdeles fersk i faget og lurer på masse rart!
og i samme slengen, finst det tacopulver uten sukker??? Har dere andre alternativ?
Det er forskjell på karbohydrater. Jeg prøver i størst mulig grad å unng å sukker. Er sikkert utrolig lite sukker i skinken, men vil heller ha skinke uten sukker hvis det er mulig. Mange skinker som inneholder glucose også, det gir høyere blodsukker-stigning enn sukker.
Til taco har jeg begynt å bruke kebab-krydder, men ikke så mye, da blir det for hottt for min gane.. hehe
Til taco har jeg begynt å bruke kebab-krydder, men ikke så mye, da blir det for hottt for min gane.. heheHvor får du tak i det?
Trolljenta
27-04-06, 16:04
Hvor får du tak i det?
Husker ikke hvor jeg kjøpte det, men det er sånt krydder på glass, så selges sikkert de fleste steder.
http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p1c&c=1&s=1&id=426
Hindu sin kebabkrydder finner du i vanlige dagligvarebutikker..
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.