View Full Version : Forslag til krydring etc av kyllingvinger?
Jeg har kyllingvinger i fryseren - lurer på tips! :)
Fra "500 Low Carb Recipes" av Dana Carpender
DEILIGE KYLLINGVINGER
Kyllingvinger
150 gr fersk-revet parmesan ost
2 ss tørket persille
1 ss oregano
2 ss paprika
1 ts salt
1/2 ts sort pepper
100 gram smeltet smør
Forvarm ovn til 180 grader
Bland revet ost og alle krydderne i en bolle
Dekk langpanne eller egnet form med aliminumsfolie (hvis du IKKE dekker den med folie vil du angre der du skurer form i ukesvis etterpå...)
Smelt smøret i en bolle
Dypp kyllingvingene en og en i smøret og så i krydderet og plasser i formen.
Stek i en time midt i ovnen - enjoy !
:sikle:
I denne oppskriften er det lite eller ingen karber
Hvis du liker veldig spicy mat, kan du prøve denne:
SPICY KYLLING VINGER
Kyllingvinger
1 ts cayenne pepper
2 ts organo
1 ts karri
2 ts paprika
2 ts timian
Forvarm ovn til 190 grader. Dekk form med folie etc etc.
Legg vingene i form og dryss krydderblandingen over - snu vingene og dryss ansre siden også.
Stek i 45-50 minutter til de er crispy.
Disse er gode servert med ranch- eller blåmuggost dressing og selleristenger......
eller kanskje denne mixen faller mer i smak:
PAPRIKA VINGER
Kyllingvinger
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, knust
Forvarm ovn til 180 grader. Dekk form etc etc.
Legg vingene i formen slik at de ikke ligger inntil hverandre.
Bland ingrediensene og bruk skje for å fordele mixen på alle bitene.
Strø over salt og pepper og så passe med paprikapulver slik at vingene får fin rødfarge
Stek i 15-20 minutter, ta ut av ovnen, snu vingene, og gjenta prosessen med først olje/hvitløk og så salt, pepper og paprika. Stek i 45 min - 1 time, og snu hvert 15-20 min.
Åh, tusen takk!! :klem: Alle oppskriftene så deilige ut :sikle:
Siden det er søndag i morgen og jeg ikke har all verdens i huset tror jeg det blir paprikavingene denne gangen...
Gleder meg til i morgen :ja:
Disse må jeg prøve! Har endel rå kyllinglår i fryseren!!
Vend de godt i kebabkrydder og hiv de på steikepanna.. Skikkelig snadder..
Hva er kebabkrydder da? Jeg mener - får man kjøpt en ferdig kebab-krydderblanding? Eller, hva krydrer man kebab med?
Fås ferdig på glass a la Black boy.. Digg og uten sukker..
Da er "Nilles Deilige Kyllingvinger" prøvd ut med godt resultat.
Hadde krydderet - sammen med geitemelkost (Mancheco) isteden for parmesan - på rå kyllinglår, og det ble nydelig. Dette blir nok en gjenganger hos oss!! Takk for oppskriften Nille.
Så geitemelkost funka altså ! Stilig ! Trodde det kun funka med skikkelig harde oster som rives veldig fint. Skal bringe infoen videre, dette er det sikkert flere som vil prøve !
Tusen takk :D
Mancheco er en geitemelkost med hard konsistens, den kan kanskje minne litt om permesan i smaken; litt skarp - veldig god syns jeg (helt annerledes enn Snøfrisk hvitost). De har den i ferskvare/ostedisken på Meny, butikkpakket. Kjørte den i minihakker'n og blandet med krydder.
Nå har jeg vært og handlet blåmuggost og selleri og creme fraiche. Skal lage spicy kyllingvinger :sikle:
Det hørtes godt ut med Manchego-ost... men smaker det mye "geit"? :p Har så smått tenkt å gå over til geit/fåreoster pga blodtypedietten, men er ikke noe glad i den typiske geite/sauesmaken... :o
auroraborealis
03-04-06, 23:54
Hvis du liker det skikkelig spicy, så prøv Piri Piri fra Black Boy...
Hvis du liker det skikkelig spicy, så prøv Piri Piri fra Black Boy...Takk for tips! Det var akkurat det jeg brukte :D
Fra "500 Low Carb Recipes" av Dana Carpender
DEILIGE KYLLINGVINGER
Kyllingvinger
150 gr fersk-revet parmesan ost
2 ss tørket persille
1 ss oregano
2 ss paprika
1 ts salt
1/2 ts sort pepper
100 gram smeltet smør
Forvarm ovn til 180 grader
Bland revet ost og alle krydderne i en bolle
Dekk langpanne eller egnet form med aliminumsfolie (hvis du IKKE dekker den med folie vil du angre der du skurer form i ukesvis etterpå...)
Smelt smøret i en bolle
Dypp kyllingvingene en og en i smøret og så i krydderet og plasser i formen.
Stek i en time midt i ovnen - enjoy !
:sikle:
Må bare "slå et slag" for denne! Har servert den noen ganger nå - senest i går kveld - og den er utrolig god.
Jeg pleier å "duppe" rå kyllinglår i denne blandingen (kuttet ned til ca. 100 g finrevet fersk permesan) og steke de i langpanne ca 175 g i 1 time. Fungerer også bra på kyllingpryst, men aller best på rå lår.
Det hørtes godt ut med Manchego-ost... men smaker det mye "geit"? :p Har så smått tenkt å gå over til geit/fåreoster pga blodtypedietten, men er ikke noe glad i den typiske geite/sauesmaken... :o
Å nej då:p Den er Suuuper god:D smaker veldigt likt parmesan...
Må bare "slå et slag" for denne! Har servert den noen ganger nå - senest i går kveld - og den er utrolig god.
Jeg pleier å "duppe" rå kyllinglår i denne blandingen (kuttet ned til ca. 100 g finrevet fersk permesan) og steke de i langpanne ca 175 g i 1 time. Fungerer også bra på kyllingpryst, men aller best på rå lår.
Denne ska jag prøve idag!!! Men med kyllingfilè då (har massar i frysern)
Ska man bare legge de i ovnen på folie,eller ska man ha folien runt kyllingen så det blir små pakker?
LilleVille
30-09-06, 13:30
Jeg pleier å krydre kyllingvinger med Hindu kylling tandoori krydder, det er grisegodt! Og litt santa maria chili explotion. bare drysser på jeg, trenger ikke smør eller olje eller noen ting da, enkelt og greit!
Denne ska jag prøve idag!!! Men med kyllingfilè då (har massar i frysern)
Ska man bare legge de i ovnen på folie,eller ska man ha folien runt kyllingen så det blir små pakker?
Ikke folie rundt, nei. Legger dem rett på folie i en ildfast form eller langpanne - kos deg:)
Fra "500 Low Carb Recipes" av Dana Carpender
DEILIGE KYLLINGVINGER
Kyllingvinger
150 gr fersk-revet parmesan ost
2 ss tørket persille
1 ss oregano
2 ss paprika
1 ts salt
1/2 ts sort pepper
100 gram smeltet smør
Forvarm ovn til 180 grader
Bland revet ost og alle krydderne i en bolle
Dekk langpanne eller egnet form med aliminumsfolie (hvis du IKKE dekker den med folie vil du angre der du skurer form i ukesvis etterpå...)
Smelt smøret i en bolle
Dypp kyllingvingene en og en i smøret og så i krydderet og plasser i formen.
Stek i en time midt i ovnen - enjoy !
:sikle:
Dette va middagen min idag!! Å jag må si,att det er den DEILIGASTE kylling jag noen gang har smakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:sikle: :sikle: :sikle:
Lagde som oppskriften men med Kylling indrefilè... Og litt chilipulver istedet for paprikapulver...
Brukte MASSE parmesanost som jag "panerte" kyllingbitene i ,og det som blev over drysset jag over langpannen..
Serverte wookgrønnsaker til..
Dette anbefaller jag sterkt,og jag kommer å lage dette ofte..Med litt variasjon i kryddene kanskje:D
Sivensvans
22-02-08, 12:01
Denne MÅ jo bare dyttes på.....!!;)
denne skal jeg virkelig prøve på!! :D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.