View Full Version : Q-melk VS Tine melk
Har lagt merke til at H-melka til Q-melk inneholder 4,4 gr karber kontra Tine melk sin med 4,6 gr karber.
Synes igrunn dette er snodig selvom det bare er en forskjell på 0,2 gram.
Noen som vet årsaken til dette?
Kanskje det er mer fett i Q-melka? Har du sjekket det? :)
Q-MELK HEL:
VAREDEKLARASJON:
1 liter helmelk (3,9% fett).
Pasteurisert og homogenisert.
NÆRINGSINNHOLD:
100g vare gir ca.:
Energi 271 kJ (65 kcal),
protein 3,1 g,
karbohydrat 4,4 g,
fett 3,9 g,
kalsium 100 mg (13%
1),
riboflavin (vit. B2) 0,15 mg (9%)
TINE-Melk HEL:
Næringsinnhold
energi 277 kJ (66 kcal)
protein 3,2 g
karbohydrat 4,6 g
fett 3,9 g
kalsium 115 mg 14 % '
riboflavin (vit.B2) 0,15 mg 9 % '
vitamin B12 0,5 µg 50 %'
fosfor 90 mg 11 %'
jod 16 µg 11 %'
Her trenger vi nok hjelp fra meieristen vår .....
KRISTIAAAAAAAAAANNNNNN.......!!!!!!!!!!!
:)
Nå vet jeg at q-melken er pasturisert på en ann måte, den smaker mye søtere men for at det skal være logikk i det burde det da være mer karbohydrater i den.
jeg kjøper bare q-melk når jeg kjøpe h-melk, fordi det er skru lokk på den.
jeg kjøper bare q-melk når jeg kjøpe h-melk, fordi det er skru lokk på den.
Helene, det er en av grunnene til at jeg kjøper den oxo. Men den er faktisk lettere å "skumme" til kaffelatte oxo. Liker den generelt bedre enn Tine sin. Da er det heller ikke så ille at den inneholder mindre karber en Tine sin
http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_20.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSYYYYYYYYNO) + http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_38.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSYYYYYYYYNO)= yummi
Noen tidelers variasjon er vanlig. Fett i melk varierer fra 3,8 til 4,3. Protein varierer fra 3,1 til 3,4. Vi pleier ikke å måle sukkeret så jeg vet ikke hvor mye det varierer men en kan regne med at det varierer like mye.
Tine har alltid skrevet minimumstallet for fett slik at kundene har fått minst det som står på deklarasjonen.
Nå er det jo mulig at Q-meieriene har merket lavkarbotrenden og derfor ikke ønsker å skrive på mer karbohydrater enn nødvendig.
Noen tidelers variasjon er vanlig. Fett i melk varierer fra 3,8 til 4,3. Protein varierer fra 3,1 til 3,4. Vi pleier ikke å måle sukkeret så jeg vet ikke hvor mye det varierer men en kan regne med at det varierer like mye.
Tine har alltid skrevet minimumstallet for fett slik at kundene har fått minst det som står på deklarasjonen.
Nå er det jo mulig at Q-meieriene har merket lavkarbotrenden og derfor ikke ønsker å skrive på mer karbohydrater enn nødvendig.
Så utgangspunktet er da altså egentlig likt ??
Hmmm
Men Q-melken er iallefall lettere å få skum på til cappucino og latte...
http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_12_12.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSYYYYYYYYNO)
[quote=Helene]Nå vet jeg at q-melken er pasturisert på en ann måte, quote]
Dette var nytt for meg. Hvordan da:confused:
vet ikke, men det sto på pakken i begynnelsen når de begynte å selge den. hvertfall på sjokolademelken, skulle vist smake naturlig søtt.. hakke peiling. kan være jeg har tatt feil.
Hvis den skulle smake naturlig søtt så har de nok spaltet noe av melkesukkeret for at den skulle smake søtere. regner med at det er kun sjokomelken som de har spaltet noe av melkesukkeret på. Men når du sier den smaker søtere så kan en jo lure på om de har spaltet melkesukkeret i H-melken også, noe som i så fall vil øke GI.
Pasteurisering er varmebehandling. Pasteuriseringsloven sier at produktet skal holde minst 72 grader i minst 15 sekunder.
Bare en tanke altså, men det kan jo være at kuene til Tine får et annet for enn kuene til Q-meieriet.
Fór kan spille inn ja. men jeg har ikke hørt om at Q-bøndene har en annen type fóring. Men Q-meieriene har færre leverandører og da er det lettere for at de får svingninger i melkekvaliteten.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.