Hege_
20-04-06, 18:47
Tenkte det var min tur til å dele en oppskrift. Denne har jeg laget mange ganger og den er like god hver gang. Gjort på ca. 20 minutter.
Kjelen må ta ca. 2 liter
Til 4 pers. trenger man:
4 kyllingfileter
1 litt stor løk
1 litt stor rød paprika
4 dl kyllingfond/buljong
1 bx røde bønner (hell av den seige gugga de ligger i)
1 bx hakkde tomater med chili
Salt
Pepper
Tørket persille
Del kyllingen i ca. 1 cm store terninger.
Hakk løken, ikke for smått.
Del papirkaen i ca. 1 cm store biter.
Lag buljong av 5 dl vann og 1 buljongterning (det som står på pakka)
Stek kyllingen litt på alle sider
Ha i løken og paprikaen sammen med kyllingen og stek blankt.
Hell av ca. 1 dl. av buljongen, mindre om den har kokt en stund.
Ha 1 bx tomater m/chili oppi buljongenkjelen.
Ha i 1 bx røde bønner.
Ha i kylling, løk og paprika.
Krydre etter smak.
Kok ca. 10 minutter.
Server med brød for de som vil ha det.
Dersom man vi ha den sterkere kan man så klart ha i fersk chili, kajennepepper osv.
Har laget denne med stekt laks også, funker kjempefint. Da har jeg brukt grønnsaksbuljong av den enkle grunn at det var det jeg hadde i skapet. Jeg steker fisken helt til slutt og legger bitene direkte i hver av de dype spisebollene. Heller resten over. Dette fordi fisken ikke skal koke helt ihjel. Har ikke prøvd med kjøtt, men funker sikker det også.
God middag!
Kjelen må ta ca. 2 liter
Til 4 pers. trenger man:
4 kyllingfileter
1 litt stor løk
1 litt stor rød paprika
4 dl kyllingfond/buljong
1 bx røde bønner (hell av den seige gugga de ligger i)
1 bx hakkde tomater med chili
Salt
Pepper
Tørket persille
Del kyllingen i ca. 1 cm store terninger.
Hakk løken, ikke for smått.
Del papirkaen i ca. 1 cm store biter.
Lag buljong av 5 dl vann og 1 buljongterning (det som står på pakka)
Stek kyllingen litt på alle sider
Ha i løken og paprikaen sammen med kyllingen og stek blankt.
Hell av ca. 1 dl. av buljongen, mindre om den har kokt en stund.
Ha 1 bx tomater m/chili oppi buljongenkjelen.
Ha i 1 bx røde bønner.
Ha i kylling, løk og paprika.
Krydre etter smak.
Kok ca. 10 minutter.
Server med brød for de som vil ha det.
Dersom man vi ha den sterkere kan man så klart ha i fersk chili, kajennepepper osv.
Har laget denne med stekt laks også, funker kjempefint. Da har jeg brukt grønnsaksbuljong av den enkle grunn at det var det jeg hadde i skapet. Jeg steker fisken helt til slutt og legger bitene direkte i hver av de dype spisebollene. Heller resten over. Dette fordi fisken ikke skal koke helt ihjel. Har ikke prøvd med kjøtt, men funker sikker det også.
God middag!