View Full Version : Hvordan lage hvit saus?


Joika
11-05-06, 23:28
Uten mel...... ????? :confused::confused::confused:

mofe
12-05-06, 00:11
Hvis man ønsker å følge et lavkarbo-kosthold, så må man gjøre noen grep på kjøkkenet, og til en viss grad kutte ut diverse ting, som f.eks hvit saus.

Men igjen, så er alt relativt. 1 ss hvit saus er ikke det samme som 1 dl hvit saus. Blodsukker-innvirkningen kommer også an på hvordan resten av måltidet - og dagen din har sett ut.

Ta en titt inne på oppskriftsforumet, og se om det er noe som passer deg der?

Aline
12-05-06, 07:53
man kan også koke opp fløte eller creme fraische, blir selvfølgelig ikke helt det samme, men den er hvit ;)

Vet at Fedon har en hvit saus variant (trur eg...)

Fjonken
12-05-06, 11:16
Her er i allefall en lavkarbo hvit saus som funker godt til fisk.

Man tager en kartong fløte og koker opp. Hiver i masse hakka kruspersille. Tar så en real kladd meierismør og trøkker den inn i en ballongvisp. Skrur ned varmen på fløten og pisker fettet vilt inn.
Smakes til med salt om nødvendig.

Vips så har du Sandefjordsmør..som er superdigg til kokt og stekt laks..

Fjonken
01-08-06, 12:50
En annen variant:

En kartong fløte varmes opp. Hiv i en boks Tine kremost/philadelphia ,visp godt. Ha evt i litt rivost dersom sausen blir for tynn.

Kan brukes til det meste.Ypperlig som gratengsaus! Flott til fisk og lavkarbo lasagn.

Photobscura
17-12-06, 21:14
Her er i allefall en lavkarbo hvit saus som funker godt til fisk.

Man tager en kartong fløte og koker opp. Hiver i masse hakka kruspersille. Tar så en real kladd meierismør og trøkker den inn i en ballongvisp. Skrur ned varmen på fløten og pisker fettet vilt inn.
Smakes til med salt om nødvendig.

Vips så har du Sandefjordsmør..som er superdigg til kokt og stekt laks..
hei, jeg gjorde en variant av denne, bytta ut kruspersille med timian og hvitpepper, og så rørte jeg inn litt gräddost. ble helt perfekt til fisk:)

LilleVille
17-12-06, 23:39
Når det gjelder saus har jeg bare en ting å si: Johannesbrødkjernemel! Det har reddet min lavkarbohverdag fra mange suppete måltider...

Hvit saus: Fløte. 1 boks fløte og 1 ts johannesbrødkjernemel gir bra saus. Så kan man smaksette med hva man vil. Salt er alltid en vinner, kanskje urtesalt.. dill er godt, eller karri for den saks skyld.. Salt, hvit pepper og muskat.. Perfekt til fisk! :)

Eller man kan hive oppi en ts god flytende kjøttbuljong, litt annet krydder og en liten sprut sukkerkulør (sikkert stappa med karber, men bruker minimalt). Lekker fløtesaus til all slags kjøtt :)

Photobscura
17-12-06, 23:43
Når det gjelder saus har jeg bare en ting å si: Johannesbrødkjernemel! Det har reddet min lavkarbohverdag fra mange suppete måltider...
hva i alle dager er johannesbrødkjernemel???:confused:

LilleVille
18-12-06, 10:24
hva i alle dager er johannesbrødkjernemel???:confused:

Det er et "pulver" man kjøper i helsekosten i små glass :) Her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9360&highlight=johannesbr%F8d) står det litt mer om det. Det er laget av johannesbrød frukten, altså mel av kjernene i den frukten. Og det er veldig bra til å gjevne sauser, gryteretter, smoothies, ja alt mulig! Jeg bruker det f.eks når jeg rører jordbær, det blir jo bare saus.. Men med litt johannesbrødkjernemel blir det fint syltetøy. Det kan røres rett inn i kalde ting, skal du ha det i noe varmt er det best å røre det ut i litt kaldt vann først (som med potetmel).Karbo-innholdet er lavt, 0-1 g pr 100 g. Og man trenger veldig lite. Glassene jeg har kjøpt i helsekosten er 75 gram, og de varer lenge, jeg er på mitt andre glass nå, og har brukt det i 5 mnd, til alt mulig av sauser, supper osv. Koster ca 50 kr for et sånt glass, ikke avskrekkende dyrt heller. Verd et forsøk! :)

Photobscura
18-12-06, 10:47
åkej! høres bra ut, har tenkt at det kanskje ikke er bra å bruke potetmel og maismel, med tanke på karboinnholdet, og at man må bruke mye. og det er ikke alltid man har lyst på ostesaus til maten heller:) takk for tipset!

Distrea
03-06-07, 15:19
Skal prøve meg på hvit saus i dag. "Flesk i duppe" med brokoli Til middag i dag :hungry:

Hurra for dette forumet og alle tips og oppskrifter:)

Iset
03-06-07, 20:07
Må bare si at Fjonkens ostesaus, over her, er FANTASTISK!! Beste hvite sausen jeg har smakt.

Anarko
25-10-11, 17:56
Nå er det flere år siden det er skrevet her, men tenkte jeg skal dele min hvite saus. Den smaker akkurat som vanlig hvit høykarbosaus. Fløte og vann, jeg bruker ca 50/50, men kan hende du vil ha mer av fløte, eller vann. Så blander jeg inn noen ts jbkm, og krydrer med salt, pepper og muskat. Det har blitt min kjempedeilige redning hva hvit saus angår :)

marjusen
25-10-11, 18:32
Men jbkm smaker blææææ. Eller konsistensen blir slimete og fææl. Klarer virkelig ikke den altså. Og ja, prøvd å bruke mikroskopiske mengder.. Men nei. Hehe

Livsglede
25-10-11, 19:55
Jeg laget den hvite sausen av fløte og kremost, putta oppi, karri, salt og pepper og toppet det hele med persilledryss. Serverte til laks og kokt blpmkål og brokkoli. Kjempe enkel saus og absolutt noe å anbefale både smak og konsistens. Så denne skal brukes til flere anledninger med div. smakstillsettninger:-)

Anarko
25-10-11, 20:22
Men jbkm smaker blææææ. Eller konsistensen blir slimete og fææl. Klarer virkelig ikke den altså. Og ja, prøvd å bruke mikroskopiske mengder.. Men nei. Hehe

Smaken er som baken :) Men jeg syns ikke den ble slimete da.

lucifine
25-10-11, 21:14
Jeg syntes også jbkm er slimete og snål.. Hva gjør jeg galt med det?

Gerd
25-10-11, 21:32
Hvit saus lager jeg slik:

Fløte, ev. litt vann
Nøytral smøreost
Grønnsaksbuljong
Litt salt, pepper og revet muskattnøtt.

Skal jeg ha den til fisk, bruker jeg litt fiskebuljong i.

Anarko
25-10-11, 22:07
Jeg syntes også jbkm er slimete og snål.. Hva gjør jeg galt med det?

Det er mange som synes det. Min mor blant annet. Men hun syntes ikke det når vi brukte den i stroganoffgryte, så tror det er litt betinget til hva du bruker den til. Jeg derimot har ikke noe i mot jbkm sin konsistens. Så det er en smakssak.

krepso
05-01-12, 18:02
Er det noen som har prøvd og bruke glutenmel til hvit saus?
Har det en fortykkende effekt?:confused::confused::confused:

FrkMarge
05-01-12, 19:18
JBKM funker fint synes jeg :) Like bra til brun som hvit saus :)
Fikk tips om at jeg kunne bruke fiberhusk isteden, det skal jeg ALDRI gjøre igjen!!! Det ble rett og slett seig, slimete pudding.... og smaken var overhode ikke grei :(