kjøttklumpen
21-05-06, 14:59
http://www.matoppskrift.no/sider/fett.asp?ID=B
Ser jo helt sinnsykt ut dette her.. Sjekk matvarer som smør. potetgull, margarin osv.:confused:
kjøttklumpen
21-05-06, 15:06
Viser bare de "sunne transfettsyrene" som er naturlig i mat denne tabellen eller hva?
donjuanwannabe
21-05-06, 17:06
Transfett kan jo også finnes naturlig i en matvare.
Hvis du er forsiktig med potetgull, pommes frites, kjeks, høyt oppvarmede planteoljer, kaker o.l. så er det bra.
Meieriprodukter inneholder sunne transfettsyrer. Alt annet er det bare å styre langt unna.
Kilden til den tabellen er forøvrig Den Store Matvaretabellen fra 2001 (noe revidert i 2003) - så den forteller nok ikke hele transfett - sannheten. :)
Hadde jo lyst til å finne ut hvor mye transfett det var i kjeks men der stod det bare en M. Hva betyr den Mmen:confused:
Hadde jo lyst til å finne ut hvor mye transfett det var i kjeks men der stod det bare en M. Hva betyr den Mmen:confused:
Ikke målt. Det er jo ikke transfett i kjeks må vite :p
Litt på siden, men hva er den negative effekten av transfett? Hva slags ugreier steller transfettet til i kroppen? Fjonken er litt blond på dette området..
kjøttklumpen
23-05-06, 10:34
Litt på siden, men hva er den negative effekten av transfett? Hva slags ugreier steller transfettet til i kroppen? Fjonken er litt blond på dette området..
Død og fordervelse :p Men faktisk er det sant.. Hjerte og karsykdommer om jeg har forstått det rett
Hva med kreft? Og hvorfor fører transfett til avleiringer som kan gi hjerte- og karsykdommer?
kjøttklumpen
23-05-06, 10:53
Hva med kreft? Og hvorfor fører transfett til avleiringer som kan gi hjerte- og karsykdommer?
Transfett er det _egentlige_ skumle fettet. Ikke mettet fett som vi er advart så mye imot. Hvorfor det er farlig aner jeg ikke..
Kort oppsummert så klarer ikke kroppen å gjenkjenne transfettet. Og dermed blir det plassert på endel uheldige plasser :)
Siden det ikke blir gjenkjent burde det vel egentlig bli avvist av kroppen. Men hvorfor gjør det ikke det, men avleires i hjerte-karsystemet?