View Full Version : Paibunn, - kan man ...


Summer
28-06-06, 14:05
... bruke hvilket som helst mel til det?

Huldr
28-06-06, 15:26
Jeg tror det :ja: Det blir bare litt løst uten gluten, for det er det som binder padeigen sammen...

Har du sett at jeg har lagd blåbærpai med mandelmel-bunn? Lagde mandelmel i kaffekverna, og knadde sammen med smør og splenda. Stekte med blåbær oppi på 180-200 i 20 min. Det ble så godt! :) Men ganske løs bunn ble det.

Summer
28-06-06, 16:40
Jeg tror det :ja: Det blir bare litt løst uten gluten, for det er det som binder padeigen sammen...

Har du sett at jeg har lagd blåbærpai med mandelmel-bunn? Lagde mandelmel i kaffekverna, og knadde sammen med smør og splenda. Stekte med blåbær oppi på 180-200 i 20 min. Det ble så godt! :) Men ganske løs bunn ble det.Ja, jeg så det, det så veldig godt og fristende ut! :)

Jeg har et spørsmål til: Er det forskjell på butterdeig og paideig? (i så fall hva? jeg mener å huske at vi lagde noen sånne boller på konditoriet der jeg var utplassert i åttende klasse, der vi kjevlet en deig i mange tynn-tynne lefser og la oppå hverandre før vi stekte eller noe?)

guro
28-06-06, 16:49
Paideig er en smuldre deig gjerne, hvor smørret er smuldret i. Butterdeig; da er smørret kjevlet inn, mye bretting og kjevling, slik at deigen og kakene blir flakete.

Fjonken
28-06-06, 17:43
Du kan vel bruke en klassisk mandelbunn til pai.. Malte mandler, søtning og stivpisket eggehvite? Lag grop i deigen når du har den i formen og legg litt ekstra deig rundt kanten av forma. Da får du paibunn med kanter. Stekes. Ha så i det fyllet du vil ha og smør en ny porsjon mandebunndeig over det hele som et lokk. Stekes videre..

Iset
28-06-06, 17:48
Jaa, mandelbunnen holder jo kjempegodt sammen om du har stivpisket eggehvite i, det er jo samme bunnen som til suksesskake. :sikle: