View Full Version : Ok Kveldsmat?


Silk
27-07-06, 02:14
Siden jeg elsker egg så pleier jeg og lage meg en omelett til kveldsmat.

Den består av:
3egg som stekes i panne med litt brelett.
Siden vi alltid har kylling i kjøleskapet, så pleier jeg og ta det fineste kjøttet fra kyllingen, hakker det opp i smått og fordeler det utover omeletten.
Og siden jeg må ha ketchup, så blir det litt av det oppå og :)

Funker dette bra som kveldsmat, eller blir det for mye karbs?

luringen
27-07-06, 09:03
det er vel bra?? Men ta litt salat til..elelr en tomat. Stek heller i rapsolje elelr ånki smør..

Sjekk ketchupen for sukker.

Fjonken
27-07-06, 09:13
Egga er ok, kyllingen likeså, men bytt ut ketsjupen med frisk tomat og ha litt grøntfor ved siden av. Brelett inneholder transfett. Så bytt den ut med meierismør eller rapsolje.

Reglen er at man skal ha både protis, fett og sunne karber til alle måltider.

Silk
27-07-06, 21:06
Ok takker, da skal jeg slutte med ketchup og bruker tomater isteden, siden det var sukker Idun ketchupen. Og slutte med brelett og :)

Takker for svar.

Fridolina
27-07-06, 22:25
Ok takker, da skal jeg slutte med ketchup og bruker tomater isteden, siden det var sukker Idun ketchupen. Og slutte med brelett og :)

Takker for svar.

du får kjøpe felix ketchup uten tillsatt sukker..
10 karbs per 100 gram..å du spiser sikkert ikke mer en 5-10 gram..
Svenskt merke..finns sikker på ICA

Melania
27-07-06, 23:25
Det finnes også idun ketchup utem sukker. Den har grønn kork :)

Fjonken
28-07-06, 09:47
Men friske tomater er sunnere..;)

Borealis
28-07-06, 16:22
Men friske tomater er sunnere..;)
Hm..mener å ha lest at tomatsauser/behandlede tomater, er sunnere enn rå tomat....mer/letter opptagelse av lycopen...
http://www3.nrk.no/papirkurv/buskerud__vestfold__telemark_gamle_ting_(10_5_2004 )/programmer_nrk_vestfold/2867174.html

Fjonken
28-07-06, 20:38
En frisk tomat er i allefall ren og slett ikke tilsatt verken det ene eller det andre. Og siden det er naturlig mat vi går for de fleste av oss så anbefaler jeg frisk tomat framfor bearbeidet. Men hver sin smak altså.

Silk
31-07-06, 15:09
Nå har jeg slutta med ketchup og bruker fine modne tomater isteden, og det er like godt! :)

Fjonken
31-07-06, 18:26
Nå har jeg slutta med ketchup og bruker fine modne tomater isteden, og det er like godt! :)

Bra! Et viktig skritt i riktig retning.. Godt jobba!!:D

wasabi
13-11-06, 09:45
Dette er et veldig bra måltid med lite karbs,bortsett fra ketchupen.Men som nevnt over kan jo denne byttes ut.(men hvor mye karb får du egentlig i deg av den lille mengden?.)
Du kan også bytte ut smøret med rapsolje.. men om du ikke bruker store menger tror jeg du har lite å bekymre deg for.Vi trenger fett,men ikke så mye karbohydrater (så sent iallefall).

bubavon
19-11-06, 23:54
Hm..mener å ha lest at tomatsauser/behandlede tomater, er sunnere enn rå tomat....mer/letter opptagelse av lycopen...

Joda, det er riktig at man lettere utnytter lycopen i tomater når de er varmebehandlet, slik er det med mange grønnsaker. Men at ketchup er sunnere enn friske tomater?

Nille
20-11-06, 09:15
Gjør oppmerksom på at artikkelen ikke gjelder tomat ketchup, som i tillegg til sukker (untatt den med grønn kork) også inneholder en rekke e-stoffer ! Det er hermetiske tomater som skal være bedre m.h.t. lycopen.

Personlig syns jeg det er litt kjipt med hermetiske tomater i salaten.... litt klissete liksom :p