View Full Version : Kalkunkjøttkaker


Summer
18-08-06, 20:31
Jeg lagde kalkunkjøttkaker i dag.

Hadde 300g rent kalkunkjøtt i kjøkkenmikser sammen med en halv hvitløk og en sjarlottløk og kjørte det til kjøttdeig.

Rørte inn et egg, et knust glutenfritt knekkebrød (kan godt ta en to-tre neste gang), og 1 ss potetmel og en god dæsj Farris Bris med lime. Plusset på med urtesalt og cummin og litt muskatkrydder, og stekte kakene i ghee.

Så brunet jeg havremel i stekesjyen fra kjøttkakene, og helte vann på (pleier å ha grønnsakskraft, men har noen "sjy-isbiter" i frysen til de gangene jeg ikke gjør det), og hadde oppkuttet gulrot og 1/3 grønnsaksbuljongterning oppi, og lot det koke under lokk sammen med kjøttkakene mens potetene kokte seg ferdig.

Ble nytt med Meierienes druejuice. Deilig.

Grethe
18-08-06, 21:30
Hørtes godt ut, men hvorfor bruker du Farris Bris med Lime? Trodde ikke at lime smaken var så sterk at den kunne merkes gjennom alle de andre smakene.

Summer
18-08-06, 22:26
Fordi jeg skal drikke resten etterpå. :lol:

Helene
18-08-06, 22:30
hihi