View Full Version : Obs hvis du bruker ferdigrevet "ost"!


Borealis
22-08-06, 11:19
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1429535.ece

mofe
22-08-06, 11:48
Dette er jo helt villt??

I butikkene i dag finner man revet ost-produkter, blant annet Pizzatop fra Arla og Revet Økonomi fra Synnøve Finden, som inneholder alt annet enn melkeråvarer. På fagspråket kalles disse produktene analoge oster, som betyr substitutt for ost.

I produktbeskrivelsen for disse produktene finner man blant annet vegetabilsk olje (nærmere bestemt palmekjerneolje), potetstivelse og farvestoffer.

Flere studier har knyttet fett fra palmekjerneolje til hjerte og karsykdommer.

Borealis
22-08-06, 12:14
Ja, og igjen får man påminnelsen om hvor viktig det er å lese hva produktet faktisk består av....

Trolljenta
22-08-06, 12:50
Når jeg fant ut det for en stund siden sendte jeg mail til Synnøve Finden og sa det var lureri. Går jeg i butikken for å kjøpe ost vil jeg ha ost og ikke ost med en haug med annen dritt i.

Her er litt av svaret jeg fikk fra Synnøve Finden:
"Potetmelet har den egenskap i revet ost slik at ikke osten klisterer seg sammen i posen og du får en ost som er delikat og enkel å jobbe med eller bruke i matlaging/taco etc.

Det er synd du har den oppfatningen at dette er lureri, det ikke ment slik fra oss."

Aline
22-08-06, 14:03
Men de kaller det jo ikke ost heller... :rolleyes: Jeg lærte det ved å lese bakpå pakken til Tine, de avslørte de falske ostene :D

Heiko
22-08-06, 14:12
Har faktisk reagert på smaken på de ferdigrevne ostene på markedet..... :rolleyes:
Smaker ikke som den man river selv! Men det er jo ikke rart det da, hvis det er laget av noe annet? :mad:
Men da setter det et spørsmålstegn ved alle Pizzarestaurantene også? De kjøper helt sikkert ferdig revet ost?
Og da går det ikke ann å bare spise fyllet lenger..... :(
Men da er det jo baer å ta frem det gode gamle rivjernet igjen folkens, og la vær å kjøpe ferdig rivet "ost", og lage den selv, he he he... ;)

Aline
22-08-06, 14:46
Det gjelder kun den revne "osten" hvor det ikke står "ost " på pakken men f.eks 'revet økonomi' :D:D Tine sin revne er da fremdeles ost :ja:

Heiko
22-08-06, 15:25
Sikker?.... :wacko:

BiggestLooser
22-08-06, 20:05
Jeg bruker saa og si aldri reven ost, men neste gang jeg gaar paa butikken her i Canada skal jeg se hva reven ost herover bestaar av. Her bruker de ofte "processed cheese" til alt. Det som vi kaller hamburgerost.

Dante
22-08-06, 23:10
Heretter skal jeg rive osten sjøl. Det er så godt å bli minnet på at ikke alt er som en tror

Fridolina
22-08-06, 23:45
Dette la jag merke til,noen uker etter jag begynte med ketolys-kuren...nå leser jag ALLTID på pakken,men det blir ju litt skummelt når man tex går på resturang å ikke veit vilken ost de bruker...

BiggestLooser
23-08-06, 00:26
Dere kan sjekke ut denne amerikanske "shredded cheese". Det er det mest populære merket her i Canada. De har i potetmel og cellulose. Cellulose...er ikke det tremasse som det lages papir av?

http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=product&m=product/product_display&u3=******2100063382***

http://www.kraftfoods.com/images/ocpimages/21000/63382cf.gif:eek:

Aline
23-08-06, 07:41
Cellulose er i plantevegger også.

Jeg husker ikke om jeg leste bakpå Tine sin eller ikke. Mest sannsynlig gjorde jeg det. Men ville de skrevet negativt om ikke-oster på pakken om de har samme greia i sine egne pakker?

(ok, jeg ser jo at de kunne lurt meg... men...)

Charmtassen
23-08-06, 12:03
Og her er flere grunner til å ikke velge denne osten:
http://www.aftenposten.no/helse/article1431021.ece

De har byttet ut transfettet med palmeolje - som er like kolesterolfrembringende. Hva sier "olje-ekspertene" her inne?

(Charmtassen bruker ikke stort annet enn rapsolje og MCT for tida ...);)

Anne
23-08-06, 19:41
Takk for tipset.
Så på noen sånne pakker forrige dagen, og Tines var bare ost!:)

Lemen
23-08-06, 21:12
Her er enda en artikkel om "osten", som nå brukes av Dolly Dimple.

http://forbrukerportalen.no/Artikler/2006/1154930911.86

jankph
23-08-06, 22:23
Enda en artikkel om disse ostegreiene
http://www.aftenposten.no/helse/article1432374.ece