![]() |
En nybegynner som har noen spørsmål
Hei hei. jeg har vært en snikleser her i et par uker. jeg begynte for to uker siden på lavkarbo. Takket være dere her inne så fikk jeg motet til å kjøpe inn masse råvarer til å overleve denne dietten. Har alt fra johannesbrødkjernemel til heistad gele i skapet. Gerds ostekake står i kjøleskapet her også :-) Og jeg baker et brød som jeg har fått oppskriften på her inne, som jeg tar noen skiver av hver dag med masse godt pålegg på.
Nå er det sånn, at første uka, da trimma jeg masse, nesten hver dag. Var helt konsekvent på under 15 karber pr dag. De første dagene var jeg slapp og helt utslått. OG helt desperat etter snop. men det gav seg etter nesten en uke. Første veiedag er overstått, og vekta viste nøyaktig minus to kilo!! jeg var kjempeglad og veldig veldig stolt av meg selv. Uke 2 ble det lite trim. Jeg har mye vondt i leddene dessverre, og den uka ble jeg både slapp og mye smerter hadde jeg også. Men tillot meg fremdeles ikke å sprekke, bortsett fra på lørdagen, da jeg spiste litt snop bare, ellers holdt meg til dietten. Så da andre veiedag kom, var jeg ikke gått ned et gram. Var skikkelig skuffa, for selv om jeg hadde fått lite trim, så hadde jeg jo spist dietten og holdt meg under de 15 karbene til dagen! Nå er jeg på uke 3. har skjønt at jeg må ha en del fett. Men jeg har vanskelig for å forstå det! man legger da på seg når man spiser fett??? Men jeg har nå iallfall begynt med smør på skiva, og har spist fettranden på spekeskinka. Har også spist litt ost. Denne uka blir det også lite trim, fordi det er rene stormen ute og det regner hele tiden, og jeg har ei lita ei på 2 år som har fått ny vogn men vi mangler regntrekk. Det skal vi ut å skaffe i helga. Men vil jeg alså da ha større sjanse denne uka til å a gått ned noen gram, fordi jeg har spist mere fett? og HVORFOR? Jeg sliter litt med å forstå det da:confused:men ettersom jeg leser her så er det sånn. Uforståelig. Trenger en forklaring på dette på NORSK og med TESKJE hehe.. om noen kan forklare meg. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Du kan jo lese litt i denne tråden om hvorfor vi trenger fett for å forbrenne fett!;)
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Eller denne!
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Forøvrig må det karbohyddrater til for å lagre fett, det er de som starter fettlagringsprosessen. Så spoer du mye karbo OG mye fett, så stemmer teorien :ja: |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Men hvorfor spiser du under 15 g karbs? Det har absolutt ingen hensikt, hold deg mellom 15-20 g og at du har vondt i leddene og slik som kan være en betennelse i kroppen gjør gjerne at kroppen holder på all vekta uten å gi slipp.
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Det at jeg har vondt i leddene tror jeg ikke er en betennelse for jeg har vel fått utelukket dette hos lege og sykehus. Men jeg gikk jo ned to kilo første uka da. Så jeg må nok kanskje trimme litt mere? |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Jeg har lest innlegget til Pål. Jeg syns det blir for høytravende for meg rett og slett. Jeg trenger dette pakket ned til noen få setninger for å forstå det og for å kunne forklare det videre når jeg skal fortelle mine venner og foreldre om hva jeg går på. jeg har behov for å forstå at man faktisk ikke legger på seg av fett!! For det er slettes ingen god følelse å spise godt smør og majones!:o |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Smulamor!
De første kg man går ned er gjerne vann. De fleste går rundt med noen liter vann på kroppen som slipper når man begynner å spise ren, naturlig mat. Jeg kan prøve å forklare prosessen som gjør at man lagrer fett enkelt: Når du du spiser raske karbohydrater (særlig rene melvarer og matvarer med sukker i) så får du en blodsukkerstigning. For at blodet skal kunne ryddes for blodsukker og transporteres ut i cellene så trengs hormonet insulin. Insulin er et fettlagrende hormon. Dess høyere blodsukkeret er, dess større insulinproduksjon for å holde tritt og dess mer fettlagring. Dersom du spiser langsomme karbohydrater (f.eks grønnsaker som vokser over jorden) og naturlig fet mat så vil ikke blodsukkeret ditt stige like mye, det vil ikke produseres like mye insulin, og fettlagringen vil opphøre. Når du spiser lavkarbokosthold, og er i ketose, har du potensielt sett den ultimate fettforbrenningen, da fettlagringen opphører, og kroppen kan begynne å frigi fett. Grunnen til at den frigir fett er fordi den trenger det som energi. På et kosthold med mye brød, pasta og sukkerholdig mat er energien glukose som er et biprodukt av raske karbohydrater. På et kosthold hvor du er i ketose, så er energien din ketoner som er et biprodukt av fett. Det finnes mange grunner til å spise fett. Det er mettende, det holder blodsukkeret ditt stabilt, de mest essensielle vitaminene er fettløselige, og det smører kroppen fra innsiden og er gunstig for hår, hud og ledd. Håper dette var forklarende :) |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Photobscura: For en avdanket legesekretær og hjelpepleier så appellerte dette mere til mine gamle kunnskaper ja! Tusen takk. Jeg trenger det også for å forklare det for min "gamle" mor og far som ikke klarer å forstå dette. Mamma vil også slanke seg men hun forstår det ikke.
NÅ har jeg siste uke innført mere fett i kosten min men ikke fått trimmet så mye mere, fordi jeg har hatt mye smerter. Resultat: Ketose ja, men vektnedgang NOPE. Så da om jeg klarer å trimme samtidig med dette kostholdet så vil jeg ha større mulighet for å gå ned i vekt?Det må jo være eneste mulighet? Min typiske kost er lavkarbobrød som jeg fant oppskriften på her inne, jeg spiser smør, litt ost, en del kjøttpålegg, mye egg, kokt, stekt, omelett, med løk, broccoli, blomkål, paprika, jeg spiser kålrot eller mandler/valnøtter mellom måltidene, jeg spiser mye kylling og fisk, til middag, tar mye fiber som kruskakli, spiser ikke frukt. Er jeg helt desperat etter sjokolade så spiser jeg noen biter med sukkerfri sin sjokolade. Av drikke så går det på vann, kaffi og sukkerfri te, jeg har mye tomater i kosten, spekeskinke med fettrand, wienerpølser (lett) de har ikke karbohydrater i seg. Jeg har hatt LITE sprekker i helgene. Den største sprekken jeg hadde på lørdag var en halv "melkedrøm" med karamell og valnøtt (nam) og et stykke marsipankake og et stykke sjokoladekake i bursdagsselskap. Så var det stopp. Fortsatte med dietten min. Da vil det jo si at jeg må bare trimme litt mere så vil jeg gå ned i vekt. Noen andre meninger? |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Kålrot er vel ikke akkurat lavkarbo!
Mange opplever tomater som brems for vektnedgang, det samme gjelder kunstig søtstoff. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Ikke spis godteri selv om det er sukkerfritt. Jeg lurer veldig på hvilke wienerpølser som ikke har noen karber i seg? Pølser er generelt spedd ut med for mye mel og andre karbe-ting. Spis heller rent kjøtt. Tomater har ganske mye karber i seg. Teller du antall karber du får i deg? Når du begynner på lavkarbo mister man som oftest mye vann og mange får stor vektnedgang den første uka. Om man "sprekker"/spiser høykarbo kommer ofte disse vannkiloene tilbake igjen. En sprekk på lavkarbo kan ikke sammenlignes med sprekker på lavkalori. Du kan ikke bare spise mindre til neste måltid, du påvirker kroppen mye mer når spiser høykarbo. Det du spiste på lørdag bør unngåes til aller største grad om du vil gå ned i vekt. Hvor mye har du lest om lavkarbo før du begynte? Kunnskap er makt og nøkkelen til suksess :) |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Hei,
Ser at du har egenkomponert som kostholdsfilososfi og da er det jo du som er eksperten og vanskelig for andre å komme med gode råd. Dersom du ønsker en god progresjon i vektnedgangen anbefaler jeg deg å lese deg opp på de ulike filosofiene og velge deg en du kan leve med. Les. Lær og følg den, det er ikke det at vi vil tvinge på deg noen filosofi men det er så mange fallgruver for en nybegynner på lavkarbo of vi vil jo nødig se noen snuble å miste motivasjonen. I tillegg er det lettere for alle guruene her inne å gi råd når man følger et bestemt opplegg. Bøker får du lånt på biblioteket og supplementer med informasjon fra forumet. Som nevnt av de andre så ville jeg droppet kålrabien. Vanlige ting som kan stoppe vektnedgang er søtningsmidler, tomater, nøtter, meieriprodukter foruten smør, stress og dårlig søvnkvalitet. Husk at smerter er en stressfaktor for kroppen og kan være med på å hindre vektnedgang. Husk også at saltmat binder vann i kroppen. Dersom du får i deg nok fett i løpet av dagen så pleier søtsuget å gi seg rimelig raskt. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Du har "egenkomponert" lavkarbo som filosofi. Men så vidt jeg forstår er det ketogen lavkarbo du vil følge?
Hvis du skal gå ned i vekt med ketogen kost, kan du ikke regelmessig skeie ut i helgene! Når du skeier ut tar det tid (kanskje et par dager) før du er tilbake i ketose. Det er lite effektivt. Det er nok vanskelig for en nybegynner å gå ned i vekt på egenkomponert kosthold. Skal en sette sammen kostholdet selv, må en jo vite ganske mye. Jeg tillater meg å foreslå at du kjøper (eller låner på biblioteket) noen bøker om ketogene dietter. Det kan f.eks. være Torkil P. Andersens bok "Slank med ketolysekuren", en av Skaldemans eller Atkins' bøker (kan noen komme med tips her?) Her vil du finne bruksanvisninger og råd som gjør det lettere for deg å komme på rett spor. Når det gjelder søtsuget ditt, holder du det ved like ved at du av og til spiser søtt og produkter med søtningsstoffer. Du vil gjøre jobben enklere for deg selv ved å kutte dette helt ut. Et tilskudd av krom kan minske søtsuget ditt. (Velger du ketolysekuren (www.ketolyse.no) kan du kjøpe kosttilskudd som er spesielt tilpasset ketogen diett og som bidrar til å minske søtsuget, øke forbrenningen, motvirke kramper som kan oppstå på ketogen diett etc). Du spør om trimmen: Det er flere som hevder at maten står for 80% av vekttapet og trimmen står for 20%. Det kan vel være litt forskjellig fra person til person hvor mye faktorene påvirker vekten. :goodluck: |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Jeg baker det lavkarbo brødet som jeg fant oppskriften på her inne, det inneholder totalt 11 karber hele brødet, og av det så spiser jeg vel en 2 skiver av det til dagen. Jeg har spist noe av den sukkerfrie sjokoladen da jeg leste her at man kunne ta den om man måtte ha noe. har spist nøtter i mellom måltidene men det skal det bli stopp på nå! jeg ble litt paff da kålrabi og tomater var litt fy, huff huff. Jeg tror jeg må få hjelp til å legge opp en kost plan for en hel uke om jeg skal klare dette. Hvor finner jeg en sånn? ligger det noen ute en plass? og tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg og hjelpe meg.Det setter jeg kjempepris på ( Jeg føler jeg virkelig har gått på en smell her. Har virkeli jobba hardt i de siste to ukene med dette og så viser det seg at jeg har bare gjort feil selv om jeg tilsynelatende har lagt sjela mi i dette hehe.. huff... ) Sitat:
Sukk... og jeg som trodde jeg var så "flink" |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Nå fant jeg ut at det stod oppført som egenkomponert inne på mine detaljer. Dette er tydeligvis noe som kommer AUTOMATISK inn på profilen om man ikke gjør noe med profilen når man er nybegynner. Har endra den nå. :D
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Det er så mye enklere å hjelpe deg med ting når vi vet hvilken filosofi du følger. Er nemlig ganske stor forskjell innen de forskjellige lavkarboretningene!
Vil du følge ketolyse, er det lurt å starte med å lese boka "Slank med ketolyse". Den kan lånes på biblioteket, eller kjøpes i mange Meny- butikker eller over nett. (ketolyse.no) Oppskrifter er det masse av her inne, og du kan jo starte med å ta en titt på disse! Alle svært ketolyse- vennelige!:D Lykke til! |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Står fremdeles lavkarbo/ketose i kostholdsfilosofien din og det er ingenting som heter akkurat det, enten følger du en kur som ketolyse, skaldeman, atkins eller Fedon (tillater mer karbs) ellers så mikser du elementer fra disse og får da en slags egenkomponert kur.
Anbefaler deg på det sterkeste finne ut hvilken kur som passer for deg og så lese litteraturen som er utgitt, da forstår du har som skjer med kroppen din og hva du kan spiser. Selv går eg på ketolyse og kan igrunn kun kommer med råd basert på den. På ketolyse skal du spise 15-20 g karbs for dag, ikke under 15, dette har ingen hensikt. Du kan ikke spise litt fett, du må spise mye fett for å holde oppe fettforbrenninga di og siden du ikke spiser vanlig rødt kjøtt må du spise mer fett på andre måter da fisk og kylling er magert. Du skal spise grønnsaker som vokser over jorda, i tillegg kan du spise løk. Men kålrot, gulrot, poteter og mais inneholder masse stivelse og ikke bra for de som går på en ketogen diett. Drikk mye vann og hold deg unna kunstig søtning de første ukene. Selv kan eg ikke lage brød. selv om det er er lavkarbo, fordi jeg går opp i vekt av det. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Du hadde egenkomponert i kostholdsfilosofien din. Lavkarbo er et samlebegrep for alle karboreduserte dietter som du finner bl.a. her inne på forumet, alt under 150 kh pr dag regnes som lavkarbo, så betegnelsen lavkarbo spenner vidt. Ketose er en lavkarbo retning men lavkarbo er ikke bare ketose.
Som nybegynner anbefaler vi at man velger en kostholdsfilosofi man kan leve med og følger den. Ikke noe tvang altså, men det er lettere å lykkes med vektnedgangen på den måten og lettere å kunne få råd og veiledning fra ekspertene her inne på forumet. Kjører du din egen variant er det du som er eksperten og vanskelig for andre å gi veiledning, sånn er det bare. Lykke til… |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Kjære, vene da! Dere med mye erfaring har vel nå fått med dere at hun ønsker å følge et ketogent lavkarbokosthold. Hvor vanskelig kan det da være å gi et par gode råd om kostholdet? Ikke gjør dette vanskeligere og mer mystisk enn det det behøver å være. Her er nyttig info: http://www.lchfnorge.no/lavkarbo3minutter.pdf ...samt hovedsiden: http://www.lchfnorge.no - |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Dessuten har hun fått rådene om de forskjellige typene ketogene filosofiene før, så var kun med tanke på å hjelpe. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Er det en forutsetning at man velger "Ketolysekuren" eller "Atkins" eller "Fedon" eller "Skaldeman" eller hva som helst annet av kommersielle kurer for å få et par gode råd? De fleste med erfaring her på forumet vet vel veldig godt hva et ketogent lavkarbokosthold innebærer? - |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Jeg er litt enig med kula, selv om jeg ser poenget i å velge en kur med bok til :rolleyes:
Men sånn sett er den lavkarbo på 3 minutter brosjyren super å begynne med :ja: |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Grunnet til at eg og endel andre her anbefaler brukeren å velge en filosofi er for å slippe eventuelle fallgruver man kan støte på, kostholdsfilisofiene er ikke like selv om de er ketogene. Men selv har eg gitt råd utifra den eg selv kan og mer kan eg dessverre ikek gjøre. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Jeg syns dette er en interessant diskusjon, som kanskje kan bevisstgjøre mange av oss med tanke på hva et lavkarbokosthold innebærer. Derfor håper jeg du kan svare meg på: Hvis man har lest og forstått denne lille folderen som som heter "Lavkarbo på 3 minutter" som jeg linket til i et innlegg lenger opp, hvilke fallgruver mener du man kan "støte på"? - |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Nå har eg akkurat lest den og det var en veldig bra link, (har kun vært innom den første linken din nå) nå er jo denne linken akkurat hva ketolyse går ut på og det jeg selv har gitt råd om. Hva man kan spise osv. Bortsett fra melkeproduktene og sausene man kan kjøpe, dette mener jeg er fallgruver mht til ketosen, man kan jo leve ketogent på endel karbs, flere er i ketose oppmot 50 g karbs (selv har jeg kun lest akkurat dette siden eg ikke har testet min egen ketosegrense), men ferdigprodukter som sauser kan jo være en mulig "ødeleggelse" hvis man må lavt ned for å komme i ketose.
Selv vil eg uansett ha valgt meg en filosofi der eg har klare regler, og godt mulig at mange mener at LCHF er noe som vil gå som en egen filisofi, men eg har sett på dette som en fellesbetegnelse på de lavkarbofilisofiene der ute. Så godt mulig eg tar feil. (Beklager lang svarstid, men sitter på jobb og må jobbe innimellom ;)) |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Så utfra linken så kunne ketolyse/lchf vært akkuart samme sak liksom, ingen store forskjeller mellom dem så vidt eg kan se.
Mens Skaldeman og Atkins kjører en litt annen oppbygning. Skaldeman er jo stort sett uten karbs i det hele tatt og Atkins kjører vel en innføring av forskjellige matvarer? |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
"Fallgruve" og eventuell "partystopper" er vel ikke det samme? Folderen beskriver jo også meieriprodukter som potensiell partystopper. Uansett er vel ikke "partystoppere" det første man skal introdusere nybegynner for - det er nok annet å ta tak i. Jeg er opptatt av at man ikke skal gjøre ting unødvendig komplisert. Når en nybegynner dukker opp på forumet og spør om råd, er det lite matnyttig å få vite at man først må velge seg en filosofi. Det blir litt "Hæ? Filososfi? Hvordan velger jeg det da? Hvilke har jeg å velge i og hvordan skaffer jeg meg informasjon?". Denne måten å anbefale et lavkarbokosthold på skaffer jo bare Grete Roede flere kunder. En enkel, generell, ikke-kommersiell informasjon er vel optimalt å begynne med? Som en oppfølging er det jo en mengde litteratur som kan anbefales for dem som har interesse av å sette seg grundigere inn i menneskets metabolisme. F.eks. "Bedre uten brød", "Sukker - en snikende fare", "Good calories, bad calories", "Det store kolesterolbedraget", "Letter on Corpulence" er bare noen jeg kommer på i farten. Skaldemans bøker syns mange også at er artige å lese. Det er i allefall ikke noe hyggelig å bli møtt med en litt spydig "når du har valgt egenkomponert filosofi er det du som er eksperten, og det er bare du som vet hva du kan spise..." Slike utsagn bidrar bare til at lavkarbokosthold forblir noe for sære otusidere. - |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Dessuten er LCHF satt sammen av atkins og GI, iallefall ihht til denne linken og ett av spørsmålene der: http://www.expressen.se/1.1691301 Enig med deg at man ikke skal gjøre det unødvendig komplisert, men synes ikke det å velge en filiosfi fører til at det blir mer komplisert, tvertimot for min del. Og siden ingen av oss her inne er eksperter må vi nesten skrive utifra egne meninger og hva hvilke råd vi selv har fått som vi har satt pris på. Er ikke for å presse på noen noe som helst, alle må finne sin vei. Og ja eg mener en fremdeles at ferdigposer av saus er fallgruver og ikke nødvendigvis bare en partystopper. Er lett å ty til sånne poser titt og ofte og da går man ikke etter det rene og naturlig som man absolutt, etter min mening, bør etterstrebe så godt man kan i begynnelsen av en omlegging av kosthold. Men vi er vel alle enig at vi ønsker alle som er interessert i lavkarbokosthold, om det være seg ene eller andre veien man velger, velkommen hit og vi som er her inne prøver å hjelpe etter beste evne. Ingen er vel interessert i å sabotere for noen så vidt eg har fått med meg. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
LCHF er ikke satt sammen av Atkins og GI, det er satt sammen av forbokstavene i ordene "low", "carbohydrate", "high" og "fat".
- |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
|
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
- |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Fedon er vel ikke spesielt "high" på fett, er han vel? - |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Nei han er vel langt fra den mest "ekstreme", men han brenner jo for det sunne fettet og lavt på karbodydratene. Fedon blir vel regnet mer som en livsstil enn mange av de andre filisofiene som kanskje blir sett på som rene dietter?
Selv er planen å gå på Ketolyse til eg er ferdigslanka og deretter gå over på Fedon. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Haha, dere altså :p. Nå beveger vi vel oss litt ut av trådstarters opprinnelige tanke bak tråden.
Jeg synes det kan være litt både og. Det handler vel mest om den som spør sin presentasjon (nå snakker jeg generelt), om vedkommende virker til å være ute etter enkle løsninger, eller er genuint interessert i å legge om kostholdet med en viss dedikasjon. Klart det er mye man kan gjøre selv før man spør om de helt essensielle tingene, et clue for å lykkes er jo avhengig av at man i det minst har litt forkunnskap og unngår feil samensetninger av næringsstoffene. Liberaliteten til fett som mange lavkarbo-retninger har er ukjent for mange, f.eks. Jeg for min del startet vel egentlig bare med å eliminere litt her og der, kutte ned på brød, pasta og ris, og begynte der. Kom inn her på forumet, og leste og spurte og lærte. Jeg gikk ned mange kg i mellomtiden, men brukte vel sikkert et halvt år på å velge meg en filosofi, for da følte jeg at jeg hadde litt ryggrad til å tolke den riktig. (Det var i hin tid Atkins). Mens for andre igjen så er det det beste å velge en filosofi og nilese boka og så eventuelt fylle i blank'sa via f.eks forumet og etterhvert egne erfaringer. Ved et eller annet tidspunkt så må man jo nødvendigvis justere dietten til hvordan ens egen kropp responderer på kostholdet. Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, men jeg synes det er bra at folk spør når de lurer på noe, samtidig så må man ikke glemme at mange spørsmål har blitt stilt tidligere, og at det kan være en fordel å lære seg hvordan forumet fungerer, bruke søkefunksjonen for å få svar på gjentatte problemstilinger, og samle nok kunnskap til at man i hvert fall forstår essensen av en lavkarbodiett. Så, Smulemor! Om du ønsker å ligge på ca 15 gr kh om dagen, så er det essensielt at du får i deg en del fett, fett fra kjøtt og fete fisketyper, egg, smør og andre fete meieriprodukter om du tåler det (seterømme, creme fraiche, ost, fløte). Av de grunner som jeg forklarte tidligere i tråden :) Mellomåltider er ikke nødvendig på et så lavt karbohydratinntak. Du skal spise når du er sulten og stoppe når du er mett. Klart, det hender man sprekker i blant, det har vel skjedd de fleste av oss, men hold det til et minimum. Det er stress for kroppen å skulle måtte snu om på forbrenninga si hele tiden. Det er ingen krise, og det er bare å begynne på nytt igjen etter en sprekk, men hold det til et minimum ;). Mange kan spise tomater (jeg har ingen problemer med det). Det er noen som opplever at det forsinker vektnedgangen. Det samme med lavkarbobrød. Vet ikke helt hvorfor det er sånn. Håper du får stell på dietten din, og masse lykke til :blomster: |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Jeg må også innrømme at jeg har nok vært inne på tanken å kaste inn håndkle her fordi dette ble så fryktelig komplisert for meg. Og ja, Grete Roede fikk nesten en ny kunde ja *ler* For jeg har nok fått en følelse av at dette blir kun noe for spesielt intelligente personer. Det blir for mye å sette seg inn i rett og slett. Men jeg vil jo PRØVE da ... iallfall litt til.. Sitat:
Men tilbake til lavkarbo kostholdet. Jeg føler at med ketose så er det så innmari mye fett man skal spise og det er så vanskelig å snu meg der jeg som har holdt meg unna fett så lenge. Jeg spiser aldri fett mat nesten, derfor så ville for eksempel aldri de slankepillene være noe for meg. Men at jeg egentlig ikke kan spise tomater, kålrot, mais, de beste grønnsakene liksom, det sliter jeg med. Og at også man legger på seg av det lavkarbo brødet var noe dritt. Har vurdert å gjøre som jeg gjorde for noen år siden da levde jeg på fiberrik, fettfattig pålegg, frukt og grønt, og middager uten sauser og poteter, men brukte oljer istedet for. Ja jeg hadde lite fett og lite sukker i kosten og spiste ofte, med 3-4 timers mellomrom. Og jeg var ute å gikk hver dag en time minst. Vekta raste av meg. Men når jeg faktisk ER i ketose og ikke går ned på to uker og har minimalt med sprekker, og får også høre at å sprekke en lørdag av og til er noe jeg IKKE må gjøre, for å gå ned i vekt, så klart jeg mister litt motet. Da får jeg heller lyst til å bare gå for et sunt kosthold og mere trim. Det enkleste er ofte det beste eller noe sånn hehe.. Jeg skal lese litt på oppskrifter her inne, og se hva jeg kan finne av tips og ideer til hva jeg kan spise av til måltidene. OG prøve å lage meg en ukesplan på hva jeg skal spise. Utfordringene er store for meg å finne ut hva jeg skal spise og hva slags tilbehør jeg skal ha til middagen ..Ender ofte opp med å sitte å gnage på en kjøttbit mens de andre har saus og poteter og grønnsaker. Takker masse for at dere har tatt dere tid til å svare meg, og om dere vet om det fins noen tråder her inne som omhandler det å velge riktig "filosofi" så tar jeg gjerne imot linker. Det burde kanskje vært en klistra tråd for alle nybegynnere her, der man kan finne sin "filosofi" der det er beskrevet alle "filosofiene" litt detaljert. |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Du kan lese om de forskjellige filosofiene her! Under kostholdsfilosofier!:D
Og du, det heter å gå på ketolyse! Og da kommer man i ketose, fordi man forbrenne fett og kroppen danner ketoner!;) Og ketolyse er bare en av mange lavkarbo- dietter. Er ikke så lett til å begynne med, men om du velger en filosofi og leser deg opp om den, er det slett ikke så vanskelig!:heia: Jeg tror det å ligge å vake litt sånn mellom filosofiene, rett og slett er det som gjør det vanskelig for en nybegynner! Mye av matlagingen er ikke mer komplisert enn man er vant til, bare uvant!:p Akkurat som alt fettet! Hvorfor er du her om et fettfattig kosthold gjorde at kiloene raste av deg? Fordi det ikke virket i lengden? Lavkarbo er like mye en livsstil som en slankekur! |
Sv: En nybegynner som har noen spørsmål
Ja, jeg må bare beklage at det ble gjort litt komplisert for deg med den diskusjonen, vi er litt glade i diskutere her inne, og ting kan gjerne spore av litt :p, så som Kitt sier, det er i grunn ikke så vanskelig.
Den brosjyren som Kula linket til er helt genial, forresten :) Er så mye du kan spise! Og klart det er uvant dette med fettet, men det er jo ikke akkurat sånn at alt du spiser bør dryppe av fett, men det å slutte å fjerne fettrandene, velge fete kjøttyper, spise liberalt av egg, bruke smør når du steker, olje over salaten, det er faktisk ikke så mange tiltakene som skal til, men det er en ny tanke å venne seg til. Jeg kan i alle fall snakke for meg selv, og fortelle at jeg føler meg SÅ mye bedre på et fettrikt kosthold, kroppslig sett -god metthetsfølelse, lite vondter, stabilt blodsukker etc. Fedon Lindberg er også lavkarbo, og er nok liberal til fett i forhold til staens ernæringsråd, men det er langt mindre fett enn i de ketogene diettene. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:30. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no