![]() |
Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10025069
Hva mener dere? ER det noe hold i at det kan være farlig med mye røtt kjøtt? hehe.. Jeg merker jo at ketolyse kosten gjør at jeg raser ned i vekt, men blir litt nervøs av langtidsvirkningen her:S Marius |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Faentastisk; I utkast til nye kostråd anbefales en maksmengde på 500 gram rødt kjøtt i uken.
Da holder tacoen to ganger i uka likavel :P Forøvrig forkaster jeg hele artikkelen! Hadde kostrådene vært mindre karbohydrater og mer fett, så hadde overvektssentrene gått konken! (Ja, jeg vet de er statlig, men det er ordspillet som er poenget :P ) SKITFOLKAN ! De tynne beistene som skal kontrollere oss tjukkiser. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Kanskje det er miljøaktivister som lager disse anbefalingene. Og en ting til, anbefalingene, er det for normalt friske folk uten vektproblemer? Eller er det fordi som ønsker å gå ned 30-40 kg pluss minus? Marius |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Hei,
Et tilsvarende tema ble diskutert her for noen dager siden, sjekk ut Dreamy's linker i denne tråden: Er storfekjøtt helseskadelig som de sier? |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Den generelle befolkningen blir feitere og feitere. De starter som normalt friske, og ender opp med alle mulige plager i andre enden. Det er færre dødsfall takket være akuttmedisin, men gud så sykelige man er fra 60 og utover. Men det er klart, hvis anbefalingene bare er til friske personer, så er det jo ikke noe problem: hvis de ikke tåler de anbefalte kostrådene så forsvinner de jo uansett ut av gruppen... |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Ranter litt til, men jeg tror kostrådene er litt basert på at man ikke tror den vanlige personen i gata trenger å vite hvordan forskjellige næringsstoffer fungerer på ham - fordi han er for dum til å kunne klare å holde seg til mat som han tåler. Vi vet jo alle hvilken forferdelig forsakelse det er å ikke spise mel ;-P
I motsetning til populær arbeiderpartipolitikk så er det på tide å stikke fingeren i bakken å innse at vi ER IKKE HELT LIKE. (Og da kan vi jo gjøre noe med enhetsskolen i samme slengen? :)) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Står jo litt om det i artiklen også. Dessuten ble vel ikke folk så veldig mye over 40år for noen tusen år siden;) Jeg er veldig for lavkarbo jeg altså, og tror nok dette er tingen for meg. Men likevel må jeg stille noen kritiske spørsmål, for jeg tror ikke lavkarbo er eneste utvei selv om det ser ut til å passe meg godt;) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Jeg synes et halvt kilo rødt kjøtt (storfe- fåre- og svinekjøtt) i uka er ganske mye, jeg. Kan det være noe problem å holde seg under det, da? Sånn for sikkerhets skyld, mener jeg. Selv for oss som spiser lavkarbo. Måtte enest være store, sterke karer som driver med kroppsbygging, som synes det blir litt knapt.
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Men sant det du sier altså, tror ikke vi hadde hatt vondt av å spist mer fisk, sjømat, fugl og kanskje mer grønt til det røde kjøttet så man ikke spiser for mye;) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
At folk ikke ble så gamle den gang handler jo om noe helt annet, og er irrelevant i den sammenhengen. Grunnen til det er jo nettopp at de utsatte seg for større fare f.eks i forbindelse med jakt. I dag er i grunn mennesket menneskets eneste naturlige fiende :p. Andre ting er jo at vi i dag har medisiner for å bekjempe infeksjoner o.l. Ingen som går rundt med åpne sår i dagens samfunn. Vi lever et utrolig beskyttet liv, bak trygge vegger, tett på hverandre, med helsevesen og medisiner lett tilgjengelig. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Men det med at folk ofte jakta og kanskje da ble drept gjelder vel stort sett for menn, for det var nok sjelden kjerringa dro på jakt før i tia. Og dem ble ikke så mye eldre dem heller. Det med sjukdom tror jeg også kan stemme litt, men dette tror jeg ikke drar ned snittet så mye, men som sagt, dette kan jeg lite om og jeg aner ikke;) Marius |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Kvinner var også utsatt for farer. Mange folkeslag levde som nomader, kvinner sanket, mange døde under fødsel etc. Jeg fortsetter i alle fall å spise rødt kjøtt med den beste samvittighet. Er det noe som kan gi meg kreft så er vel heller det faktum at jeg er dum nok til å røyke :cool:. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Men dette ble jo litt på siden av trådtemaet :p. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
I artikkelen så linkes det til kildene:
Den første: http://www.annals.org/content/153/5/289.full.pdf+html (Low-Carbohydrate Diets and All-Cause and Cause-Specific Mortality) De som spiste MINST karbohydrater av alle spiste 150 gram om dagen - det er ikke noen lavkarbodiett. Den andre: http://circ.ahajournals.org/cgi/cont...urcetype=HWCIT (Major Dietary Protein Sources and Risk of Coronary Heart Disease in Women) Kostet penger å lese, så det gidder jeg ikke -men de baserer seg på Nurses health study begge to så er jo som sagt ikke noen lavkarboere i det statistiske grunnlaget uansett. Om jeg ikke husker helt feil så var også spørreskjemaene lagt opp til å samle inn data om fett og proteiner men ikke karbohydrater (har ikke tid å finne kilder, google vet sikkert mer om studien som ligger til grunn) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
a) Spedbarnsdødeligheten er veldig lav nå b) Hverdagen er mindre farlig Edit: nå skal vi ikke glemme at folk ble mange hundre år gamle i gammeltestamentlig forstand hehe :) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Dævver nok ganske mange flere nå enn før tipper jeg. Pga trafikk, krig, sult osv osv. Men så er det vel noen flere millioner mennesker på jorda nå enn for lenge siden:) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Sjukdom er ikke det viktigste, men ha i tankene at en flis i fingeren, et skrubbsår eller et lite kutt faktisk kan være dødelig om man ikke har antibiotika dersom en (per dagens standard) ubetydelig infeksjon sprer seg til blodet. Hver gang du skraper deg opp eller stikker deg og får et sår der huden rundt blir litt rød og kløende er det faktisk en infeksjon på gang som kroppen bekjemper. I et samfunn der alle hadde tunge, manuelle jobber med lite eller ingen beskyttelse og renslighet var begrenset til å bade litt i samme elva man brukte til alt annet.. vel, det er ikke vanskelig å se hvordan selv det minste kutt kunne være dødelig! I tillegg kommer ting som spedbarnsdødelighet inn i beregninga, som Photobscura har nevnt. En fødsel er ikke noe du vil igjennom i et samfunn der en flis i fingeren, forkjølelse, bronkitt og lungebetennelse fort kan være sikre dødsdommer. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Det er vel sånn omtrent i førtiårsalderen problemene begynner....? I alle fall for menn...? |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Nå har riktignok metabolske sykdommer begynt å gi seg utslag hos stadig yngre personer - så da kan det jo hende vi ser noe forbedring om en 50-100 generasjoner? Edit: dvs 50-100 generasjoner hvor man blir så syke før forplantningsdyktig alder at man ikke klarer å videreføre slekten. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Alt vi hadde å leve på var kjøtt og fett, så selvsagt er vi utviklet for å leve av dette. Greit, vi kan bli kjønnsmodne av å spise hva som helst men glem ikke at menn kan produsere avkom til den dagen vi går i grava og det er plenty av historier om kvinner i både 40- og 50-åra som er fruktbare (spesielt blandt de som praktiserer lavkarbo). I tillegg er mettet fett byggestenen for alle kjønnshormoner i kroppen, og en mann som kutter inntaket av mettet fett får også reduserte nivåer av testosteron og medfølgende redusert kjønnsdrift og attraktivitet. Bør også nevnes at før i tiden (og man skal ikke langt tilbake) ble kvinner oftest kjønnsmodne et eller annet sted i 17-20 års alderen. Menstrasjon hos 8-9 åringer er et nytt fenomen, som antagelig skyldes bruken av hormoner i matproduksjon, tilsettningsstoffer, sprøytemidler, økende bruk av soyaprodukter, osv. Argumentet med kjønnsmodenhet og reproduksjon virker godt, men bare om man ikke forstår helt hvordan evolusjon fungerer. En art som lever av kjøtt og fett vil uansett bli mer og mer spesialisert mot å overleve på dette, for alt utøver et visst evolusjonsmessig press, spesielt noe så konstant i menneskeartens historie som mattilførsel. |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Ja da er det bare å trappe opp på mengden rødt kjøtt da, alle slike artikler viser seg jo å bare være tull, så da må motsatt være riktig :D
Tok akkurat ut en kilo entrecôte fra kjøleskapet, slurp! |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Har skrevet ut et par-tre oppskrifter her i dag jeg også. Tomatsuppe, svinegryte og seikaker med bacon og ost. *DROOOOL* Aner ikke hvilken jeg skal prøve først, men er så kjøttsulten nå at jeg omtrent ser uklart. xD |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Så lurer jeg på; såvidt jeg har forstått er det ingen uenighet om at omega 3 er sunt og absolutt nødvendig, og at forholdet mellom omega 6 og omega 3 ikke bør overstige 4/1. Om vi spiser bare kjøtt og ikke fisk og nøtter og frø får vi en svært uheldig balanse mellom disse to. Dette skulle vel tilsi at vi er tilpasset en blandingskost? |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
På leting om forskning på hva de faktisk spiste i steinalderen så kom jeg over denne:
http://www.bloomberg.com/news/2010-0...imes-says.html "Unilever is researching the Stone Age diet with a view to new products, The Times in London reported." Så da kan vi vel forvente oss mer moro fra Unilever :P |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
MEN Siden vi mennesker har mistet evnen til å lage f.eks. c-vitamin, slik som de fleste dyr lager selv, så vil jeg anta det er fordi vi ikke har hatt bruk for å lage c-vitamin. Fordi vi spiser nok lever og innmat fra dyr som lager c-vitaminer. Men det er riktig at det sikkert er et helt villt spenn på 2 millioner år, og at hvor man bodde hadde mye å si. Hvis vi alle kan være enige om at vi har spist både frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk i 2 millioner år - da kan vel noen i det minste dokumentere at det vi spiser nå holder oss friske. Hvor er dokumentasjonen på at korn og industrielle kornprodukter er BRA for oss? |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Etter jeg begynte på lavkarbo og faktisk LESER bakpå produktene, er jeg helt forbauset over hvor mye skjult sukker det er i produkter. Det er jo fader meg sukker i så utrolig mye unødvendig, som kunne gjort ferdigmat fullt spiselig for alle, men som vi ikke kan spise pga KH fra sukker og annet unødvendig shiiit:) |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
Litt off-topic.. Noen andre enn meg som reagerer på poseversjon av hvit saus? Jeg mener, hvit saus! :confused: Det finnes jo ikke noe enklere å lage, hvorfor betaler folk 20-30kr for en fancy pose med mel og melkepulver? |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
I farsemat er det vel også lov til å spe på opp til 6% med delikate ting som potet- tapioka- og what not-stivelse ... |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:09. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no