Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Noen som har lest dette: Artikkel på vg.nohttp://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10025069 |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Bodø
Alder: 36
Innlegg: 1.485
![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.noFaentastisk; I utkast til nye kostråd anbefales en maksmengde på 500 gram rødt kjøtt i uken. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Streng ketogen livsstil
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Hva hadde egentlig skjedd om ALLE hadde fulgt det rådet? Gilde, Nordfjordkjøtt, Spis og alle de andre hadde gått konk? hehe |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Larvik
Alder: 47
Innlegg: 298
![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Her trur eg du har det største poenget Marius. Eg trur at lavkarbo for oss med insulinresistens og fedme er løysinga, mens lavkalori for dei som ikkje er plaga med insulinresistens og fedme.
__________________
Min journal |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - 50-100 gr kh pr dag
![]() |
![]() |
#5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.noHei, |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse
![]() |
![]() |
#6 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Langtidsvirkningene? Mennesket har alltid spist rødt kjøtt, og vi har jo overlevd som rase i 2 millioner år |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kristiansand
Alder: 48
Innlegg: 634
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Anbefalingene er for den generelle befolkningen.
__________________
You think it's FOOD you're eating? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: IF - LCKD
![]() |
![]() |
#8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kristiansand
Alder: 48
Innlegg: 634
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.noRanter litt til, men jeg tror kostrådene er litt basert på at man ikke tror den vanlige personen i gata trenger å vite hvordan forskjellige næringsstoffer fungerer på ham - fordi han er for dum til å kunne klare å holde seg til mat som han tåler. Vi vet jo alle hvilken forferdelig forsakelse det er å ikke spise mel ;-P
__________________
You think it's FOOD you're eating? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: IF - LCKD
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Joda, jeg ser den.. Men nå er det jo fryktelig mye bearbeidelse av kjøttet. Før vart jo dyret skutt, slaktet og spist uten tilsettinger og bearbeidelse. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#10 |
Medlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 75
Innlegg: 179
![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.noJeg synes et halvt kilo rødt kjøtt (storfe- fåre- og svinekjøtt) i uka er ganske mye, jeg. Kan det være noe problem å holde seg under det, da? Sånn for sikkerhets skyld, mener jeg. Selv for oss som spiser lavkarbo. Måtte enest være store, sterke karer som driver med kroppsbygging, som synes det blir litt knapt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert, på en måte
![]() |
![]() |
#11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Jeg spiser værtfall rundt 250-300 gram hver dag jeg da. Spiser stort sett kjøtt til middag, og lite kylling og fisk. Sku ønske jeg kunne spist mer av det, men det er liksom kjøttdeig og ku jeg synes er best |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#12 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Det er det forsåvidt en viss sannhet i, det med bearbeielse, altså. Men nå kjøper jeg aldri farsemat, da. Men klart, dyrene vi får mest rødt kjøtt lever jo ikke nødvendigvis etter sine naturlige forutsetninger, også med tanke på fôr, enn om det er langt bedre her til lands enn andre land som er slakkere på den slags reglementer. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥
![]() |
![]() |
#13 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Dette her kan jeg VELDIG lite om altså, så nå er jeg nok på tynn is. Og arrester meg om jeg sier noe som er heelt bak mål |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#14 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Det er i alle fall ikke funnet noe som tilsier at det fantes kreftilfeller før etter jordbruksrevolusjonen så vidt meg bekjent, og fortsatt er det umulig å si om dette var snakk om ond- eller godartete svulster. Det er jo kreftfaren som mer enn noe annet er argumentet mot rødt kjøtt. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥
![]() |
![]() |
#15 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Hehe, er nok en litt større fare for helseplager om man røyker ja. Tanta mi har kols, og det unner jeg ikke min verste fiende. Snakk om å bli fengslet i sin egen kropp :S |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#16 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Jeg er veldig obs på det, men jeg tror ikke noe kan gjøres uten det minste snev av motivasjon, da også det å slutte å røyke. Med det sagt, så kan jeg ikke forestille meg å røyke resten av livet heller. Mamma har kols, så jeg vet jo at en evenutell disponering er der. Hun rakk aldri å bli så syk av det, da, for det ble oppdaget på et veldig tidlig stadium og hun stumpa røyken så og si på dagen etter førti år. Sterkt |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥
![]() |
![]() |
#17 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kristiansand
Alder: 48
Innlegg: 634
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.noI artikkelen så linkes det til kildene:
__________________
You think it's FOOD you're eating? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: IF - LCKD
![]() |
![]() |
#18 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Det er jo i grunn ganske typisk for forskning som konkluderer med at fett/kjøtt er usunt; Det taes sjeldent hensyn til karbohydrater. Det blir som det lille forsøket på om fett er mer mettende som jeg her sett blitt brukt som eksempel flere steder, og det ble servert pasta i fløteesaus. Hjelpes. Og så er jo både VG og Dagbladet ganske festlige når de typ utelukkende bruker et nærbilde av en dobbelthaket person som trøkker i seg en burger når de skriver om det farlige mettede fettet. Verden vil bedras. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥
![]() |
![]() |
#19 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kristiansand
Alder: 48
Innlegg: 634
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Jeg tror grunnen til at gjennomsnitts levealder er mye høyere nå er
__________________
You think it's FOOD you're eating? Sist redigert av jvb : 11-10-10 kl 13:41. Årsak: :) |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: IF - LCKD
![]() |
![]() |
#20 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Dette er vel en sannhet med modifikasjoner. Greit nok at det var farlig å dra på jakt og slik før i tia. Men jeg tror nok de ytre påvirkningene vi lever i nå er ganske mye farligere enn det var for 1000 år siden. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#21 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.noHehe, flere som er ute på krigsstien ser jeg: |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent
![]() |
![]() |
#22 |
Seniormedlem
Medlem siden: Dec 2008
Hvor: Tønsberg
Alder: 39
Innlegg: 511
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
*arrestere deg* |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert; ketose
![]() |
![]() |
#23 |
Medlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 75
Innlegg: 179
![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Personlig tror jeg vi skal bruke argumentet om steinalderkost og homo sapiens' overlevelse litt forsiktig. Så lenge et menneske klarte å formere seg og føre avkommet fram til formeringsdyktig alder (og litt lenger) hadder det liten betydning for artens overlevelse om vedkommende deretter kreperte av hjerteinfarkt. Det som betyr noe for arten er hvor mange avkom som blir gamle nok til å forplante seg. De startet vel tidlig i tenåra med formering i gammeltida, vil jeg tro. Nok å bli førti år, sånn ca og så vandre heden i forvissning om at barn og barnebarn klarte seg. Hva som skjedde med vedkommende etter det betydde lite for artens framgang. Om de gikk til de evige jaktmarker på grunn av rødt kjøtt (om det var det de mest levde av) gjorde det altså ingen forskjell for menneskeslekta. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert, på en måte
![]() |
![]() |
#24 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Kristiansand
Alder: 48
Innlegg: 634
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Dette er også grunnen til at man ikke blir bedre genetisk disponert for å spise korn - siden problemene (har pleid) å oppstå etter forplantningsyktig alder så blir ikke arvematerialet korriger. Man forsetter å arve intoleranse for f.eks. korn.
__________________
You think it's FOOD you're eating? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: IF - LCKD
![]() |
![]() |
#25 |
Seniormedlem
Medlem siden: Dec 2008
Hvor: Tønsberg
Alder: 39
Innlegg: 511
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no
Må irettesette deg litt her, for evolusjon går ikke på klare "liv eller død"-situasjoner. En hver bitteliten fordel, hvor enn ubetydelig, vil i det lange løp ha en god sjanse for å overleve. Vi snakker ikke om to brødre der den ene tåler karbohydrater godt og den andre tåler mettet fett godt, vi snakker om bortimot ubetydelige endringer som over svært lang tid skyver ting i en eller annen rettning. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert; ketose
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Artikkel i KK: "Dette bør du vite om lavkarbo" | mofe | Artikler | 3 | 28-02-10 10:36 |
Kan noen hjelpe meg, er ny i dette. | -7kgtakk | Ketolysekuren | 2 | 14-09-08 12:26 |
Noen som går på dette? | monki | Spørsmål og svar | 7 | 09-04-07 10:28 |
Er det noen som vet noe om dette? | clueless | Lavkarbo generelt | 3 | 30-05-05 21:05 |