![]() |
Litt om potet - igjen :)
Paulun skriver at kokt potet inneholder mye stivelse, men - hvis man kjøler ned poteten og så varmer den opp igjen, så er stivelsen kraftig redusert. "Det skjer trolig en omlagring av stivelsen til resistent stivelse og andre vanskelige nedbrytbare stivelser." Slik potet har en GI på 33 (ref. hvitt brød).
Jeg savner noe annet enn min enkle salat ved siden av kjøtt/fisk osv., så litt potet blir det nok en gang iblant. :) Men, unngår dere potet totalt? Selv om den har lav GI "dagen derpå"? :) Trixie :) |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
|
Sv: Litt om potet - igjen :)
Jepp. Har aldri vært noen superfan av potet, og nå syns jeg bare den smaker papp....
|
Sv: Litt om potet - igjen :)
Nå har jeg ikke holdt på så lenge, men jeg savner ikke poteten. Men jeg tenker litt på å lage potetsalat av avkjølt potet til sommeren når det blir grilltider. Forhåpentligvis har jeg gått ned litt mer da, sånn at et stopp på en dag eller tre ikke er så viktig lenger... *ss*
|
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
Men, går det ikke ant å ha noe annet i denne "salat-smørja" (sorry...:p ) F.eks avokado? Eller brokkoli/blomkål? ...eller er jeg heeeelt på jordet nå...?:eek: Kanskje jeg bare lister meg ut igjen....:liste: :lol: |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
http://forum.lavkarbo.no/showthread....ght=potetsalat |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
Men takk anyway!! Er nok til hjelp for bamsemomsen!?:) |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
|
Sv: Litt om potet - igjen :)
som med alt annet(jeg er ambasadøren for det "ulovlige her inne):D
jeg spiser potet en gang i nye og (kansje 1 gang i mnd) det skjer som regel når meg og typen er ute på restaurant og har barnefri har kansje spist potet 10 ganger siden jeg bgynte med lavkarbo og ikke en eneste gang har jeg lagt på meg 1 gram av det..men vi er jo forskjellig så det er bare å prøve seg frem.. heia poteten,den er nam :D |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Er kjempeglad i potet jeg......
Spiser gjerne poteten UTEN noe som helst til.... Og til fisk, mååååå jeg bare ha mandelpottiter. Så jeg er lykkelig hvis noen kan bekrefte at kald potet er myyyye sunnere en nykokt varm. |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
|
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
Jepp - den var til hjelp den :) Jeg liker alle ingrediensene, så denne kommer jeg til å teste ut :) Takk takk :) |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
er sant..jeg begynner å føle meg litt som djevelen nå..:D |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Denne er et sunnere alternativ, siden bønner har lavere GI og genrellt er sunnere enn poteter.
http://forum.lavkarbo.no/showthread....t=b%F8nnesalat |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Uff, jeg elsker potet i alle kombinasjoner. Jeg kunne ha levd på diverse potet-fett kombinasjoner alene... potet med rømme, potetsalat med rømme og gressløk, potet mosa kun i meierismør, potet og spekeflesk etc. Best er dog potet mosa inn i hvit saus med fiskeboller i currysaus ... eller bare potet knust i meierismør til røkt kolje...
Har ikke spist potet siden begynnelsen på februar, men okkesom... Nesten så jeg begynner å tro at det vi er mest glad i er det vi burde holde oss unna. *Arggghhhh, vil ha potet* |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
mer veit ikke jeg :o Lotusia |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Det er et faktum at kokt, nedkjølt potet har lavere GI, og eddik bidrar også til å senke GI i potet.
Og visste du at på en såkalt "Satiety index" - metthetsskala - er kokt potet faktisk aller høyest! I forhold til hvitt brød, metter kokt potet over 300 % mer! Lavest på skalaen kom croissant faktisk :p http://www.nutritiondata.com/images/...ess-factor.png Holt, S.H., et al., "A satiety index of common foods," Eur J Clin Nutr 1995 Sep; 49(9): 675-690 |
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
|
Sv: Litt om potet - igjen :)
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:57. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no