![]() |
Lollypop-brødet
laget lollypop-brødet igår og hadde gledet meg t frokost idag.
fulgte oppskriften t punkt og prikke,stekte i over 2timer og lot d tørke/hvile i slukket ovn til idag. alikevell var d kjempe bløtt inni:( nokken som har vert nødt å steike brødet mye meir enn 2timer eller har eg gjort nokke ant galt? går ikkje an å spise d for å si d sånn, så d e bløtt,ikkje fuktig.hihi |
Sv: lollypop-brødet
Jeg bruker ferdigknuste linfrø fra helsekostbutikken. Så jeg legger ikke noe i vann/bløtlegging. Hvis du har gjort det kan det nok være derfor. Sist stekte jeg brødene i 3 timer. Men syns ikke det blev så forskskjellig fra 2 timers brødet.
Jeg har litt store silikonformer så det jeg gjorde sist var å tre dobble oppskriften(til to former), unntatt egg hvor jeg brukte 15 egg. Brukte også bare 2 bokser cc (viktig å få knust o blandet cc og eggene skikkelig). Jeg syns de ble veldig bra (så bra som lavkarbo brød kan bli :)) Du kan jo prøve å ta brødskivene i toastern en stund. eller legge brødskivene på ei plate å steike dem i ovnen en stund til. Ellers tror jeg det er mange tips utover i hovedtråden http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14627 |
Sv: lollypop-brødet
kanksje du vil prøve dette:
http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=1810 Det er i vert fall nyyyyydelig og blir IKKE eggete for jeg liker ikke eggsmak :p |
Sv: lollypop-brødet
Sitat:
|
Sv: lollypop-brødet
Sitat:
Lure på om formen min kanskje e for liten og, den ble heilt full.:confused: |
Sv: lollypop-brødet
Flytter denne over til bakst, jeg :)
|
Sv: lollypop-brødet
Å jeg har for store former :p. De har enda ikke blitt helt fulle.
Det Lindabtn brødet så rågodt ut! Det skal jeg prøve når jeg går over på Atkins. Må tilstå at jeg blir fort lei Lollypopbrødet så jeg spiser ikke mye av det. Men frokosten for tiden er 2 hardkokte egg å da MÅ man jo ha brød til (og kaviar):). Men en viktig grunn til at jeg bruker Lollypopbrødet er at det er så lite karber i det (underkant av 30?). Det var viktig for meg så lenge jeg går på Ketolyse. Med 46,3 karbs i Lindabtn brødet syns jeg det blir litt for mye for ketolysekuren. Men man kan jo naturligvis kutte ut noen av de ingrediensene som har mest karber. Eller kutte ned på andre karbokilder i løpet av dagen. (Håper jeg ikke trør deg på tærne her Lindabtn :o ) |
Sv: lollypop-brødet
Sitat:
Seff ikke..... deler brødet i skiver og fryser ned, spiste en, max 2 skiver om dagen så jeg fant ut av at det ikke var rare greiene. Blir jo ikke så mye på hver skive da. Men for de som spiser mye brød,er det kanskje ikke beste alternaitiv :D Men GODT er det i vert fall!!!!!! |
Sv: lollypop-brødet
Sitat:
|
Sv: lollypop-brødet
Sitat:
|
Sv: Lollypop-brødet
Jeg får heller ikke tilgang. Noen grunn til det?
|
Sv: Lollypop-brødet
Sitat:
Verdens beste ketolyseBRØD... 1 boks cottage cheese 6 egg 50-100 gr kruskakli 1 stor ts bakepulver 1 ts salt 100 gr soyaprotein 100 gr linfrø 80 gr solsikkefrø (kan sløyfes) 100 gr sesamfrø 1 slump vann En god slump MCT - olje Mos cc og egg i en hurtigmixer. Bland deretter alt i en kjøkkenmaskin. Legg bakepapir i bunnen av formen. Smør kantene og strø på frø, så de fester seg i brødet under steking. Hell i deigen og strø frø på toppen..... 1,5 time på 170 grader midt i ovnen. :sikle: Brødet ble 9 cm høyt |
Sv: Lollypop-brødet
Jeg laget Lollipopbrødet i dag, og har skåret av en skalk allerede (tok det ut av ovnen for knapt en time siden), og mitt er IKKE tørt. Det er helt flott i konsistensen og smaker veldig godt. Jeg bløtla ikke linfrøene, men hadde dem hele i hurtigmikseren sammen med alt det andre. Moset alt skikkelig, leenge. Stekte brødet i to timer på 190 grader, og det ble perfekt.
|
Sv: Lollypop-brødet
Lindabtn, det er ikke ganske mange karb i det da? Det ser veldig godt ut da :D
|
Sv: Lollypop-brødet
Sitat:
|
Sv: Lollypop-brødet
Lindabtn, da tror jeg at jeg skal prøve det :D Jeg spiser ikke brød hver dag, men en skive om dagen av og til i lunchboxen min. Til frokost er jeg avhengig av pannekaken :D Takk for oppskrift!
|
Sv: Lollypop-brødet
[quote]
Verdens beste ketolyseBRØD... 1 boks cottage cheese 6 egg 50-100 gr kruskakli 1 stor ts bakepulver 1 ts salt 100 gr soyaprotein 100 gr linfrø 80 gr solsikkefrø (kan sløyfes) 100 gr sesamfrø 1 slump vann En god slump MCT - olje Hei. Jeg tenkte å bake dette brødet, men har ikke MCT olje. Er det noe annet jeg kan bruke istedet som funker like godt? |
Sv: Lollypop-brødet
[quote=beate;453310]
Sitat:
|
Sv: Lollypop-brødet
Ikke legg linfrøene i bløt og stek brødet i 2,5 time ;)
|
Sv: Lollypop-brødet
Hmmm.... jeg er på utprøvingsstadiet med å se om mannen min klarer å spise lavkarbo-kost på sikt.
Vi bestemte oss for en uke med prøvelaging og smaking for å slippe skuffelsen ved at det ble motbydelig i lengden. Jeg har bakt Lollypop brødet med en liten forandring. Tok bare 30 gram sesamfrø og tilsatte 35 gram valnøtt og 35 gram mandler. ( da hadde jeg det jeg trengte i huset uten å måtte kjøpe inn noe jeg ikke fikk bruk for) Jeg har da to spørsmål: Blir brødet likevel et akseptabelt lavkarbo-brød? Jeg er så blank at jeg brukte det jeg etter noe studering fant ut at kunne brukes og krysser fingre for at det ble greit, for brødet ble kjempegodt etter min smak. Mine to brød, delte røra i to former, ble også ikke tørre inni, men klissete etter 2t og 10 min i ovn. Jeg avkjølte det i 12 timer og skar det i skiver før jeg tørket det 1,5 time i ovn og fikk et godt resultat. Hvor lenge tror dere det kan holde seg da i tørr, luftig boks i mørkt kjølig (+15 grader) skap? Sikkert litt tåpelige spørsmål for dere som er erfarne, men jeg er innstilt på å hjelpe min mann som er 110 kg og 167 cm høy. Jeg selv har ikke overvekt men kan spise som jeg ønsker. I og med at jeg er glad i allt unntatt brødmat og LIKER å lage ny mat så bør dette være en glimrende hobby for meg å hjelpe han ut av "henge-køya" si. |
Sv: Lollypop-brødet
Hei! Så flott at du ønsker å hjelpe mannen din. God støtte er utrolig viktig :) Jeg er ganske fersk her inne på forumet og har ikke så mye erfaring. Men jeg har lagt inn ingrediensene som du har brukt på programmet Mat på data, og da fikk jeg opp at brødet inneholder ca. 32 karber. Spørsmålet ditt om brødets holdbarhet, kan jeg ikke svare på. Har aldri laget dette brødet heller, men kommer nok til å gjøre det snart :)
|
Sv: Lollypop-brødet
Sitat:
Takk for hjelpen og svar. Nå har jeg lastet ned programmet og skal lære meg å benytte det for mye er ennå gresk for meg i utregninger.:) |
Sv: Lollypop-brødet
Sitat:
Hei... Jeg lurer på om man kan bruke soyamel i steden for soyaprotein? Hvor mye ca er en slump med vann? Hva er MCT-olje? Kan jeg bruke olivenolje? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:14. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no